Questovi su daleko najbolji u serijalu; baš odličnih ima i jako puno truda si je Ubisoft dao s njima. Ono što mi se za sada ne sviđa, a tiče se Eivora. Dobar mi je lik i dosta dobar voice over za lika, no mlak mi je i to mi nikako ne paše za takvog viking ratnika. Trebao je biti daleko ciničniji, mračniji i opakiji. Kada ga vidim s tim repanjem pjesama mi zlo dođe nekad, makar su mi fora te pjesme, ali onda mi baš napravi od lika čušpajz. Ima dobrih likova, no još me nijedan nije baš izuo iz cipela. Sigurd mi je nekako do sada najviše pod kožu se zavukao, čak mi je malo žao što on nije glavni lik. Ali me igra toliko zabavlja sa svime da naprosto uživam i ne zamaram se ničime. Malo igram glavni quest, side questove i uvijek di god da jesam na misiji ili nekom manjem zadatku očistim to područje od apsolutno svih upitnika ili malih random encountera. Tu i tamo naletim na nešto za što još po levelu i opremi te skillovima nisam spreman, no baš sam zadovoljan kako mi ide. Trenutno sam na 25 satu i čini mi se kako sam tek zagrebao površinu. Sad sam na 20-om satu tek otkrio da smo frend i ja bili totalno u krivu što se tiče i side questova, da nisu više na listi svih questova (igra se polako otvara i širi) te tvrdnja da nema mačeva u igri je isto pala u vodu, jer ih ima, dapače kupio sam ga. Kombiniram različita oružja i stilove svako malo. Skill three mi se strašno dopada i riješen je na fenomenalan način, puno bolje nego predhodne dvije igre. Iako sam bio uvjerenja do prije par sati kako me igra ničim nije kupila baš ono da sam ostao paf i wow, no imao sam baš vrhunskih djelova u nizu i to me totalno oduševilo. Evo samo jedni od tih najboljih na koje sam naletio zadnjih par sati.
I par umjetničkih...
Igra strašno vuče na igranje i ne zamara me ni sekundu; igram gro sati u komadu što nisam već stvarno dugo u ovakvoj open world igri. Čak mislim da predhodne dvije igre zasigurno nisam igrao ovim tempom. Balans svega je savršen. Norveška mi se na početku činila prekrasnom i snježno prelijepom, no engleska izgleda baš wow. Baš su savršeno pogodili taj setting. Raidovi su poprilično mi dobro izvedeni i super su mi u odnosu na one navalne bitke koje su silovane već serijalom. U biti novi side questovi i ti random encounteri su mi zasada najveći plus u igri. Svi questovi su sada puno zanimljiviji i raznolikiji. Repetativnosti neke nema ni u tragovima, što ne znači da je kasnije neće ni biti jel. Nezz jako jako jako sam zadovoljan igrom. Sve ovisi kako će se priča razvijati i koliko će se igra još otvarati i na kraju me ukupnim dojmom oduševiti. Nadam se da neće zasrat kao Odyssey da se igra raspadne zbog nekih glupih odluka u dizajnu priče i igre. Origins mi je još uvijek jedina AC 10/10 igra, dok je Odyssey za rock solid osmicu. Nadam se da će ovo do kraja razvaliti. Malo je tih sitnica koje me nisu baš imresionirale, no stvarno su nebitne u odnosu na sve ovo što dobivam s igrom. Malo mi je Eivor dobio i facelifting...