Evo me na pedesetom satu igre i imam dojam da sam na pola što vjerojatno i jesam. Dosta hodam i promatram svijet i uz neke questove i random world evente izgubio sam dosta vremena gruntajući kako riješiti iste. Napravili su vrhunsku igru s ovim settingom i presretan sam s ovom igretinom. Ne mogu previše napisat što se lokacija tiče (jel bi bio major spojler), no samo ću reć s obzirom na tematiku all grounds are covered. Lajkam full što više nema onog RPG sustava što mjenjamo non stop level armora i oružja, nego je sve pojednostavljeno. Questovi me iz dana u dan sve više iznenađuju i nekad se pitam stvarno je li ovo Ubisoft radio? Vjerujem da je malo i RDR2 bio inspiracija ovim world encounterima. Uživam u igri maksimalno i sada je skill three već podosta otključan. Combat je daleko najbolji u serijalu, no kada bolje razmislim mnoge stvari su najbolje do sada izvedene. Posljednje tri igre (tu uključujem i Valhallu) su me uvijek tjerale da svaki dio mape, lokacije i svaki kutak igre istražim, stoga vjerujem da kada kompletiram main igru da ću sigurno biti na nekom 130-150 satu igranja. A još nas čekaju i brutalna dva DLC-a u budućnosti kojima se neizmjerno veselim. A sada malo silovanja screenshotovima; trenutno sam na 394 opaljena screena iz fotomoda. Bila mi je komična situacija, gdje vjerojatno par sati nisam shvaćao da je Lunden zapravo London - lol, uopće nisam povezivao dok nisam shvatio Temzu haha (okej glup sam xD).
Znam nekad potrošit između 20-40 minuta ne istraživanje neke lokacije kako da upadnem kada nemamo ključ ili kada treba otkriti kako ući negdje. Odlične su mi te "puzzle" s oil jarom, pogotovo kada nesmijemo upast u neku vodu. Sav sporedni sadržaj osim ribičije mi je vrh. Pecat sam pokušao, no nemam ni volje ni želje se nešto truditi oko toga. Fenomenalno mi je zato vratiti se u Ravensthorpe i pozvat ekipu na gozbu, šteta što animacije gozbanja nisu raznolike i što ne traje duže. Baš se uklapa u setting, plus jedna od najboljih glazba u igrama, ne samo u AC serijalu! Eivor mi je genijalan lik i fenomenalno pogođen glasom kojeg mu je dao Magnus Bruun. Iako još uvijek mislim da je Eivor morao biti više dark lik, sa puno više divljaštva u sebi i sirovine, zapravo je vrlo intelegentan lik koji dobro repa lol. Bilo je u par navrata kada nam se Eivor baš nažesti, prijeti i svađa te podigne glas i tu mi je bio bomba. Da je bar stalno tako ljut, ogorčen i nabrijan na sve.