Izdvojio bih par predobrih stvari. Prva što mi je gamechanger (nadam se da u prijašnjim nastavcima nisam bio kreten, pa da je to postojalo tamo); di god da jesmo uz more možemo pozvati na to mjesto brod, ne moramo biti blizu luke ili fast travela. Dok smo na svojoj brodici mjenjanje pjesama ili prebacivanje na priče - vrhunski. Odlično su riješili assassination ako je lik malo jači QTE-om (paše malo da se više pazi). Ovaj signature kill s LB koji opet varira od oružja koje koristimo izgleda faking vrhunski. Skillovi su mi super kao i three koje otključavamo. Vrhunska težina lika i napokon stamina, koja kog većeg levela neprijatelja je izrazito bitna, pa treba malo razmišljati prije nego li se uđe u sukob ili ako smo već u sukobu treba jače paziti. Napokon mi je gušt čitat sve o likovima, neprijateljima i lokacijama, jer štivo izgleda vrhunski dizajnirano...
Još uvijek sam pomalo razočaran izgledom svih likova. Dok druge igre rasturaju s ozbirom da je 2020. godina pomalo me ljuti ovakva "kvaliteta" brada i kose. Mislim meni je jasno da cijepidlačim, no eto to mi je stvarno jedna od negativnijih stvari u igri. Clipping mi se čini dosta popravljen patchom. Još mi je pozitivno to što su quest list pojednostavili, sada više mini questovi i quick random eventi nemaju šta tamo raditi i to je po meni veliki plus. Imam deset sati u igri i vuče me full na daljnje istraživanje. Full mi je jebeno privlačno ganjat sve ove plave ikone aka misterije i zlatne aka blago. Jesam li ja glup ili SENU ili kako se već zove više nije wallhack te ne označuje neprijatelje. Nisam više siguran jel krivo radim nešto ili nema više mogućnosti iz predhodne dvije igre. Eto vraćam se u igru, samo da javim konkretnije dojmove.