Bojko77 Ajmo, dosta pričanja o lokalizaciji, idi peglat igru!! 😃 🍻

Bojko77 Razumijem te iz Pule sam i ja sam odrastao na talijanskim programima jer kad sam bio "mali" bila su samo dva kanala na tv bivše države. Ali svejedno mi čudno viknga slušati na talijanskom

😁
😁
1 / 2
Sorry tze neću više

Bojko77 igraš na talijanskom? 😃 skroz ok. Ja sam igrao watchdogs na talijanskom jer je engleski katastofa a talijanski je spot on savršen. Pogotovo kad ti kaze:"va a fatti fottere pezzo di merda!"
OOF
a iskreno mozda i probam valhallu na talijanskom. istra ti materina talijanski dokumenti ftw 😃
@fatamorgana mogli bi na kavu tam u mallu ako ne krene lockdown.

Mislim, meni i naši rade poprilično dobre prijevode. Bar su prije radili.

Svejedno ne bi nikada igrao ili gledao ništa sinkronizirano.

Kako god okreneš, ne igraš igru koju je dev studio zamislio. Glavni glumac npr. može odraditi ulogu života, a ti to nećeš znati jer si igrao igru na nekom drugom jeziku.
    Pogotovo danas kad većina studija odlučuje koristiti slavne ličnosti kao podlogu za svoje likove i onda ih zaposli da iste i glume.
    Nemože.
    Zamisli Joela i Ellie u The Last of Us na bilo kojem drugom jeziku.
    FUJ.

Ako nativno igra nije rađena za dva jezika, kao npr. Ghost of Tsushima, ništa osim engleskog ne dolazi u obzir.

AC2 bi i igrao na talijanskom da su napravili djelomičnu sinkronizaciju samo dijela u Animusu, ali kad mi je onaj naočalko koji bi trebao bit britanac u dijelu sa Desmondom počeo tam pričat talijanski, ekspresno sam preselio na engleski.

I vjerujem ti kad kažeš da se talijani potrude oko toga, ali taj jedan kontakt koji sam ja imao sa talijanskom sinkronizacijom je bio apsolutno bez prepoznatljivih emocija u govoru ljudi.
    Ne kažem da glume nije bilo, ali kad slušam talijane u stvarnom životu, kužim kad je ljut, kad je sretan, kad je nabrijan...
    Tu je bilo nemoguće povezati emociju u glasu sa onime što piše na titlovima.

wooddiebone - odgovaram tebi i fensisuperstar, da, sve koje umaju, 99% igara, igram na talijanskom, a baš GoT igraš ja japanskom, engleski je baš meni bez veze, a vikinzi, pa da norvežanima kažeš da igraš na engleskom, bilo bi im smiješno... jednostavno od kad sam klinac, talijani rade sinkronizaciju za sve, i meni paše, jednostavno su odlični u tome i daju srce, baš kad igram neke igre na engleskom vidim koliko je loša sinkronizacija, nema ljubavi ni truda, vjerujte da znam o čemu pišem... no kako bilo za sad ide dalje na englesko,m i igra je odlična, boje, rakcija, savjetujem tko ima problem malo na setting za video tj grafiku, mogu baciti sliku svoje igra, za sad guštam....

Bojko77

Još uvijek mi je nezamislivo da mi recimo Garrusa u Mass Effectu ne glumi lik koji ga je glumio.
        Ili da Miranda nije Yvonne Strahovski, pogotovo jer je ona dala i lice i glas liku.

Iskreno mi je to ekvivalent šaranju po Rembrantu zelenim flomasterom.

Apsolutno se slažem.
          IZUZETNO mi je drago da nismo bili podložni tome, već smo imali titlove. Nezamislivo mi je gledati glumce koje obožavam, a čuti npr. Rene Bitorajca. Nezamislivo.

Jedno je navika, pogotovo ako si tome bio izložen od djetinjstva. Na sve se čovjek navikne, naročito od malih nogu. Ali brate mili, ne, hvala. Nikad.

wooddiebone - ponavljam, ako ne prišać talijanski ko ja od rođenja, ne možeš ni razumiti, Joel, iz TLOU bolje zvuči, uvjerljiviji je i daje više na talijanskom od glasa koji daje Troya Bakera, obe verzije, GoW na talijanskom, mislim kužim te, jer kod nas je samo prijevot titlovima i vjerovatno ti je u stilu "pazi janez, inijanci prihajaju.." ali za mene koji ih priča oboje, a hrvatski i talijanski su materinji, je druga priča, jednostavno talijani u sinhronizaciji su majstori.

Al to ti kažem. Hrvatski mi je materinji pa mi je nezamislivo bilo kakvo sinkroniziranje.

Hrvatski znam, slušam ga oduvijek i ako gledam nešto što se događa u New Yorku, ne mogu ozbiljno to shvatiti ako glumci pričaju na Hrvatskom.

Bojko77 Joel, iz TLOU bolje zvuči, uvjerljiviji je i daje više na talijanskom od glasa koji daje Troya Bakera

Ovo nemoj više pisati tu na forumu 😁

Naši recimo američki južnjački dijalekt sinkroniziraju tako da stave NAŠ južnjački dijalekt i onda dobijemo crtiće sa hrpom kauboja koji zvuče ko @Miro 🤣

Da pričam svaki jezik na svijetu savršeno kao materinji, imao bih isto mišljenje.
            Orginalno ili nikako.

Uostalom, ako ti je Engleski slabiji od Talijanskog, upravo ćeš ga tako pojačati. Igraj i gledaj sve na Engleskom.

wooddiebone - za sad moram.... nema druge... za sad (psst. ), idem dalje na Valhallu, lp

wooddiebone potpis na sve.

Kako smo mi naučili engleski ovako? Od malih nogu taslačenje po kompu, programima, igrama, glazbi, filmovima.
              A isto tako, može sinhronizacija bit savršena ne znam kako dobro, želim čuti originalnog glumca. Prošla su vremena sinhroniziranja hongkongških akcića.

@wooddiebone ja ti želim igranje watch dogs legiona na engleskom. Prebacit ćeš na njemački ili talijanski unutar 15 minuta.
                Oprosti to što je Troy Baker nečija glavna uloga ne znači da u svijetu glume ne postoji dobar talijanski spiker koji je na razini Troy Bakera za talijanski.
                Ja sam gledao Dragon Ball na talijanskom otkad sam znao za sebe. I bez jebemti meni je talijanski superijorniji nad engleskim za Dragon Ball i ostale Anime serije. Al isto tako nešto kao My Hero Academia ne bih nikad mogao slušati na bilo kojem drugom jeziku osim Jap, i isto tako Afro Samurai ne bih nikad mogao slušati na niti jednom drugom jeziku osim Eng. I mean Samuel L. Motherfucking Jackson se posere na svakog voice actora.
                Na kraju sve se svodi na to koliko je dobar angažirani voice actings. S mojeg stajališta je za WD:L talijanski jednostavno superiorniji.

Imaju toliko dobrih voice actora ameri pa ne mogu prdnuti pored talijanskih VA. da ne pričamo kako su sve psovke na talijanskom milozvučnije i ugodnije za slušati. Meni su Hrvatski i Talijanski materinji jezici, pričam ga na istoj razini kao i engleski, i vjeruj mi neke igre jednostavno zvuče bolje na drugom jeziku.

za početak vježbaj malo, kad kažeš nešto samo dodaj "Dio Kan" svako toliko. @chono7 može potvrdit da to daje legitimnost pravog Istranina.

Tzereen Slažem se samo sa time da ni Troy Baker ne može napravit toliko dobar đingl za FFA youtube kao što mogu ja.

Sta bi dao da Eivoru daje glas Vedran Mlikota. I to i zenskom i muskom.

fensisuperstar Slažem se samo sa time da ni Troy Baker ne može napravit toliko dobar đingl za FFA youtube kao što mogu ja.

Giphy - Nathan Fillion No GIF by swerk

fensisuperstar

Pa zapravo kod animeja uvijek mi je draže gledati na japanskom osim Dragon Ball.
                  Možda sam trebao biti više specifičan da mislim na igre kad sam napisao orginalno ili nikako.

fensisuperstar Oprosti to što je Troy Baker nečija glavna uloga ne znači da u svijetu glume ne postoji dobar talijanski spiker koji je na razini Troy Bakera za talijanski.

Ne. TOČKA. Joel je iz Teksasa. Nije iz Palerma.

Ima crtića koje sam ko klinac gledao na hrvatskom i nikad neću osjetit tolku nostalgiju kad ih gledam na engleskom ili kojem god jeziku su u orginalu.

Ovo je sve:

Offtopic ste. Napravite zasebnu temu za sinkronizacije/prijevod u igram, pa tamo o tome.

Pogledao nedavno recu. Nije da me privlači igra, ali u oko mi je upalo da lik jaše na vuku. Koji k...? Je li igra otišla u fantasy vode? Znam da su koliko-toliko držali do povijesne autentičnosti.

Kasnije, (ujutro) malo više dojmova...

Drastično bolje nego Odiseja; meni neusporedivo. Mnogo mračnije; čak mi je atmosfera bolja nego u Originsu koji mi je bio kako bi se reklo 10/10. Lik je super dizajniran i pamtljiv iako da, baca malo na Travis Fimmela ali nije problem. Ipak je ubio sa ulogom Ragnara.
                    Tko je gledao Vikings seriju ovo će mu još više sjesti radi likova, lokacija i svega toga vezanog uz Vikinge.

Odmah na početku, (inače "početak" traje cca 5 sati ako će se rushat) nam u glavu bacaju Assassins VS Templars sukob šta je dobro jer nam je to na umu čim krenemo sa igrom, naspram Originsa i Odiseje. Iako Origins može proći jer je to sami početak Assasssins reda i razumljivo je da tek kasnije dolazimo u doticaj sa tim segmentom.

Kretanje lika i "osjećaj" težine je bolji nego u Originsu i drastično bolji nego u Odiseji gdje neznam šta su napravili ali imao sam osjećaj da upravljam kartonskom kutijom.
                    Borba iako na istu šemu kao prijašnje dvije igre ipak djeluje mesnatije i fluidnije! Naravno, nakon šta se otključaju razni napadi i akcije, a to se neće dogoditi u prvih pet, šest sati igranja.

Mislim da će ovi raidovi postati repetativni i nisu me se baš dojmili; ali opet mi je draže to nego prokleta borba sa brodovima iz Odiseje! AAAAA

Vizualno vrlo impresivno, iako nije u rangu RDR2 ima mnogo detalja i odličnih lokacija, a tek sam došao u Englesku!. Napokon su nakon dvije igre promjenili animaciju tj pozu lika kada jaše konja!

Zero

Cijeli serijal je u fantasy vodama već od Originsa.

Realizam su zadržali u world-buildingu na zavidnim razinama i moram priznati da cijela stvar funkcionira odlično.

Ma Zero je njubara teška nije ni svijesan da smo u Originu jahali Čokoba iz Final Fantasya

Znači nije bila deva, ha?😅 Ne igram AC od Roguea, ali dosad mi je bilo ok to s SF elementima, Precursorima i high tech relikvijama, ovo mi je već malo too much.🤣

Bilo je svega od konja koji gore jednoroga deva jednorog čokobo...svega

Uživam, zaboravio da je na engleski, i nemam što dodati... na Odiseji imam sad preko 500 sati, i mislim da i ovdje budemo to dostigli, velika mapa, uzela me igra, nisam večerao sinoć do 3h ujutro, eto sad sam tek stao da ručam...

Deadwalker nisam igra zadnja 2 AC-a ali tako izgledaju , kao brainless 6/10 igre ako cemo realno ocjenivat jer takav je bio i Origins, Valhallu kupujem kad padne ispod 150kn samo radi Viking setinga

Glavni problem igre je (opet) prerastegnuto cijelo iskustvo, samo što za razliku od Originsa i Odiseje ovaj puta navodno nema nikakvog pay offa na kraju (zato takav headline za video).
                      I usrali su kompletno loot system, progression sistem te je igra urnebesno lagana, nešto kao Watch Dogs: Legion. Čekam komentare vas koji igrate 😃

Deadwalker

Uvijek se stavlja tog lika kao da je jedini! Ne kažem ovdje, nego općenito.
                      Uz mnoge recenzije taj popljuje nešto i odmah sve bruji o tome kako je Skill Up popljuvao igru i to odmah znači da nevalja.

"Skill Up said that is borning"
                      "Skill Up review is up and it does not look good"
                      "Evo recenzija od Skill Upa, igra je sranje"

Loot sistem u Odiseiji mi je bio užasan, baš užas užasa. Iza svakog lista super duper armor ili oružje, zapneš na kamen a ispod golden plated armor...
                      Ovo je 100x bolje!

Igra je bolja od Odieseje i u rangu, a možda i bolja od Originsa.

doktor1 nisam ga baš pratio do sada tako da ne znam. Pogledao sam recenziju, imam odigrana prethodna 2 nastavka i neke usporedbe su mi jednostavno na mjestu, zato sam podijelio video. Shvaćam naravno da se ne moraju svi složiti s njegovim mišljenjem 🙂

Mislim frajer je popljuvao The Last of Us Part 2.
                        Ima li uopće smisla išta dalje komentirati?

stigao moj PS5 primjerak, al igram na PCu dok ne dodje plejka 😃

Origins mi je bio vrh od settinga igre do promjene koje su serijalu falile.
                        Odyssey je kupljen na debelom sniženju i naravno odusta san jako brzo jer je bio isti k kao Origins odnosno kako je prosli AC serijal bio isti k non stop nakon promjene sad je svaki novi isti k kao Origins.

Mislija san da ce ovo biti mozda sigurna kupnja uz konzolu a ono tesko da kupin i na snizenju