maverick Tko kaže da nisam? 😄 Igrao se svaki nastavak osim Chroniclesa, samo što radim, ajmo to nazvati, ultimativne prelaske. Prvo se riješio na "posuđenim" verzijama, sada se igra na Uplayu i pritom se skupljaju novčići da se može nove stvari kupovati s 20% popusta. 🙂
Četvorka mi je najdraži AC. Od priče pa do gameplaya. Baš su napravili revoluciju u serijalu.
Trojka je igra za koju nisam shvatio hejt. Mnogi prigovaraju da je priča preduga, no meni je iskreno pasalo jer lijepo odrađuje povijesni period. Da ne govorim da je za to vrijeme bilo osvježenje naspram penjanja po visokim zgradama. Ovdje su niske dvokatnice i drveće u prvom planu. Meni osobno glavni lik nije sjeo zbog glasovne glume, najozbiljnije mislim da je loša, i to je šteta jer je lik zapravo odlično koncipiran. Izvrsna motivacija, dijalozi isto odlični, samo je ta glasovna gluma flah.
I puno ljudi govori za taj stariji AC stil da je lagan po pitanju borbe. Nisu u krivu, no meni bi uvijek dobro sjeo jer je koreografija odlična i osjećaš se ko totalni baja kad tomahawkom siješ kaos među britanskim trupama. Osjećaš se ko Mel Gibson u Patriotu.
Original trojke ima možda najimpresivnije oči koje sam vidio u igrama. Nisu toliko detaljne za današnju razinu, ali ubij me ako to nisu neke od najživljih očiju ikada napravljenih. Uopće nije uncanny valley. Ono što mislim da je problem je uvod. Dosta je dugačak i treba vremena da se igra pokrene. Pri prvom prelasku mi je to bilo odlično, spori uvod u ogromnu avanturu. Pri pokušaju drugog prelaska bi mi uvijek dosadilo jako brzo... Veselim se svejedno povratku, ostao mi je u dobrom sjećanju i želim ga svakako ponovno odigrati.
Sa strane Indijanaca sam siguran da te neće razočarati. Odlično se bavi tematikom, do te mjere da imaju autentičnu glasovnu glumu. Tu su se jako potrudili.
Nije loš kako govore, to sigurno, no nije ni dobar koliko je mogao biti. Svejedno mi je među dražim nastavcima. Ne po kvaliteti koliko po zabavi za koju se sjećam da sam osjetio kad sam igrao davnih dana.