Deadwalker nece se nikad vratiti stari dani kada si mogao igrati, bit ce sve gore, morat ces polako "ubiti" taj hobi, odigrati nesto navecer i zaobilaziti ovakve naslove u sirokom luku.
Baldur’s Gate 3
wooddiebone Turn based borbu sam do sad, valjda zbog tisuća kloniranih JRPGova uvijek doživljavao kao kompromis i šablonski combat koji devovi koriste reda radi ili zato jer se to od njih očekuje u žanru.
Vidi se da nemas pojma sta govoris, jer meni se Original Sin svidio upravo zbog velike slicnosti tog sta sam u JRPgima volio kod turn-baseda i u Larianovim igrama. Turn based nema nikakve veze sa sablonama i ocekivanjima, bas trula izjava, ali i ocekivana jer vjv niti jedan JRPg nisi zavrsio.
Larian je sve najbolje prakse sklopio u svoje igre i apsolutni je grijeh ne uzivati u njima.
chono tehnički je već tako - ili navečer ili eventualno kroz vikend ako se poklopi 5 stvari (što bude dosta rijetko zapravo). Ima to i dobrih strana - dajem sve više prostora manjim igrama i multiplayer naslovima koje prije nisam previše igrao pa je to de facto cijeli jedan neistražen segment gaming tržišta. I Diablo zapravo nije problem ugurati u takav time-frame, stigne se riješiti jedan dungeon i skupi se još nešto loota.
Da se razumijemo, najrađe bi se zatvorio u stan na 10 dana i zalijepio se za monitor uz takvu igru, no baš mi je teško ovome posvetiti samo pola sata do 1h dnevno jer ne stigneš odigrati jedan quest do kraja. Dok vidim na Steamu da su neki na friend listi već ulupali preko 100 sati… ah, glory days.
Deadwalker da, diablo savrseno odgovara u ovaj stil igranja. Ja isto sve vise skicam na indie sekciju i neistrazene dragulje na Steamu. Ionako vidim, izuzev ovakvih igara poput BD3, da je trziste postalo zasiceno, prepuno remakeova o money grabova.
Vremena nigdje.
Od izlaska do kraja godišnjeg sam bio na moru tak da nisam igrao ni blizu kolko sam htio, al utuči ću danas par sati.
- Uređivano
Što se tiče Xboxa, na kraju će igra ipak izaći ove godine - Series S neće imati split-screen mod.
https://twitter.com/benjisales/status/1694742348419174419?s=46&t=4aVM7SMMoyWE4de8TfAxjw
Deadwalker Neka je Microsoft popustio. Sami sebe su sjebali s tim parityjem. Razumijem ideju, cak i postujem, ali jednostavno koci razvoj.
Fico meni je skroz ok ideja Series S konzole, nemaju svi para za super hardware. Naravno, nema onda smisla forsirati neke featurse ako konzola jednostavno to ne može prožvakati.
S druge strane, treba biti i sposan developer te manje kukati. Doom Eternal na Series S radi na 120 fps-a.
Deadwalker Ah, donekle se slazem, no usporedivati BG3 i Doom Eternal je usporedba kruski i jabuka. Dio u samom Baldur's Gateu je najproblematicniji jer nema nikakvog ucitavanja, moze se posve nezavisno raditi razlicite questove koji se medusobno ispreplicu, moze se igrati s takoreci bilo kojim predmetom manjim od zida. Kad sve to ukombiniras dobijes jaaako CPU zahtjevnu igru.
Na kraju krajeva, izbacili su igru vec na PC i Steam Deck (ova verzija isto nema split screen), PS5 verzija je tjedan dana udaljena, a ocito ni Series X nije problem, stoga mora da je Series S jednostavno hardverom previse ogranicavajuc da ima sve funkcionalnosti kao i Series X.
- Uređivano
https://gamerant.com/how-to-use-ingots-in-baldurs-gate-3/
Jeste li znali da Ingote, uz to kaj ih možete prodat za lovu, možete ih i bacit?
Članak za Pulitzera majke mi. Na najjače.
Možda najbolji kanal kojeg sam našao gdje se objašnjavaju mehanike igre za one koji nisu upoznati poput mene u DND spiku.
Inače taman došao u underdark dio gdje je forge i pobjedili boss-a u 2 udarca Ima masu modlova u tom dijelu pa ih skupite i kasnije kad se boss pobjedi se forge može koristiti da se moldovi mogu iskoristit. Skoro 35h i još se uvijek zajebavamo. Baš neopisivo dobra igra, zapravo dobra usporedba je što je BOTW napravio sam open worldom to je BG3 napravio sa ovakvim stilom igre. GOTY bez ikakve konkurencije.
A Fextralife ti je nepouzdan masu. Žure sa guideovima i rade velike greške.
Dosta ih se prozivalo oko previewova BG3 jer su krive informacije davali o klasama, spellovima, skillovima itd.
Imali su masu zajeba sa dosta igara prije.
Mislim, nije da ih pratim, al slučajno upravo traje velika kampanja protiv njih pa sam čuo.
wooddiebone Nisam znao! Ali nisam gledao guidove već samo objašnjenja oko mehanike igre. Sumnjam da bi to uspjeli zajebat
Slučajno sam podignula dijete i bacila jer nisam mislila da je to uopće dozvoljena opcija.
10/10, game of the year.