Baldur’s Gate 3
Što se tiče Xboxa, na kraju će igra ipak izaći ove godine - Series S neće imati split-screen mod.
https://twitter.com/benjisales/status/1694742348419174419?s=46&t=4aVM7SMMoyWE4de8TfAxjw
Deadwalker Neka je Microsoft popustio. Sami sebe su sjebali s tim parityjem. Razumijem ideju, cak i postujem, ali jednostavno koci razvoj.
Fico meni je skroz ok ideja Series S konzole, nemaju svi para za super hardware. Naravno, nema onda smisla forsirati neke featurse ako konzola jednostavno to ne može prožvakati.
S druge strane, treba biti i sposan developer te manje kukati. Doom Eternal na Series S radi na 120 fps-a.
Deadwalker Ah, donekle se slazem, no usporedivati BG3 i Doom Eternal je usporedba kruski i jabuka. Dio u samom Baldur's Gateu je najproblematicniji jer nema nikakvog ucitavanja, moze se posve nezavisno raditi razlicite questove koji se medusobno ispreplicu, moze se igrati s takoreci bilo kojim predmetom manjim od zida. Kad sve to ukombiniras dobijes jaaako CPU zahtjevnu igru.
Na kraju krajeva, izbacili su igru vec na PC i Steam Deck (ova verzija isto nema split screen), PS5 verzija je tjedan dana udaljena, a ocito ni Series X nije problem, stoga mora da je Series S jednostavno hardverom previse ogranicavajuc da ima sve funkcionalnosti kao i Series X.
- Uređivano
https://gamerant.com/how-to-use-ingots-in-baldurs-gate-3/
Jeste li znali da Ingote, uz to kaj ih možete prodat za lovu, možete ih i bacit?
Članak za Pulitzera majke mi. Na najjače.
Možda najbolji kanal kojeg sam našao gdje se objašnjavaju mehanike igre za one koji nisu upoznati poput mene u DND spiku.
Inače taman došao u underdark dio gdje je forge i pobjedili boss-a u 2 udarca Ima masu modlova u tom dijelu pa ih skupite i kasnije kad se boss pobjedi se forge može koristiti da se moldovi mogu iskoristit. Skoro 35h i još se uvijek zajebavamo. Baš neopisivo dobra igra, zapravo dobra usporedba je što je BOTW napravio sam open worldom to je BG3 napravio sa ovakvim stilom igre. GOTY bez ikakve konkurencije.
A Fextralife ti je nepouzdan masu. Žure sa guideovima i rade velike greške.
Dosta ih se prozivalo oko previewova BG3 jer su krive informacije davali o klasama, spellovima, skillovima itd.
Imali su masu zajeba sa dosta igara prije.
Mislim, nije da ih pratim, al slučajno upravo traje velika kampanja protiv njih pa sam čuo.
wooddiebone Nisam znao! Ali nisam gledao guidove već samo objašnjenja oko mehanike igre. Sumnjam da bi to uspjeli zajebat
Slučajno sam podignula dijete i bacila jer nisam mislila da je to uopće dozvoljena opcija.
10/10, game of the year.
[deleted]
Kakva Zelda, kakvi zidovi ovo je GOTY
Jučer stavio skidati za plejku i sutra se kreće s igranjem
Znaci ovo nema na disku, a nista ceka se jebeno jebeno snizenje za probati
[deleted]
- Uređivano
Evo potrosio sam sat i pol da napravim charactera, i presao onaj prvi uvodni dio, nemam pojma sta uopce radim, imam toliko opcija na raspolaganju. Igram skroz na sljepo…
Hdr ne radi na ps5, ostalo za sada nema problema, vrti se dobro na 60 fps-a
- Uređivano
1440p igra pada ispod 30 frejma, pogotovo Act 3.
Jako je CPU bound što može predstavljati problem za konzole.
60 frejma mode je beskorisno jer igra vrti od 20 do 45 frejma prosjek.
- Uređivano
Divinity OS2 je imao sličnih situacija sa dropanjem frameratea u gradu na PC-u, ali ne mogu reći da je bilo neigrivo.
Ispeglat će to koliko mogu zakrpama, mislim ono, izdaju prvu zakrpu i riješe 1000 bugova. Ekipa radi na svojim igrama i to se vidi.
Obzirom koliko je Baldurs Gate "velik" RPG po pitanju varijabli i izbora neka lockaju na 30 frejma i bok.
Šteta da najbolja igra 2023. bude zapostavljena na PS5, budu rešili to. Konzole nikad nisu imale takav PC RPG u punom smislu da nije degradiran tako da je i ovo tehničko dostignuće.
Po PS5 performansama možemo viditi zašto nisu htjeli igru na Series S, to će biti jedva 720p(gdje si još više CPU bound).
A nista novo tako je bilo i jos je sa novim StarWarsom…
Mislim da je Baldur's Gate 3 baš primjer igre u kojoj 60 FPSa nije nužno.
- Uređivano
wooddiebone nije nužno ali je veliki plus. Npr. prije par mjeseci sam završio Divinity OS2 na PS5 no nije izašao nikakav patch za 60 fpsa već se igra vrtila kao na PS4 Pro. I baš fali 60 fpsa, jednostavno su danas neki drugi standardi i koliko god nije nužno i potrebno, jednostavno fali.
- Uređivano
Ma 60 FPSa je milina, to ne osporavam, ali Bg3 je stvarno slow paced igra sa turn based borbom u kojoj nema brze akcije i reakcije i 60FPSa u takvoj igri je debelo u sferi luksuza, a ne potrebe.
Generacijama su konzolaši igrali puno dinamičnije i brže igre od BG3 i bilo im je skroz dovoljno.
Mislim da treba bit zahvalan da ovo uopće izlazi na konzole pošto su tak kompleksne igre prije bile rezervirane isključivo za PC.
I opet ću potegnut argument Tears of the Kingdoma za koji se apologizira choppy FPS i to je skroz ok, al treba imat iste standarde za sve, a ne zamjerat nekim igrama nešto što drugima toleriraš.
Ova igra vrijedi 200 eura! Ne znam kako ću ikada više ikoju igru gledati ravnodušno nakon ovoga!
Krenuo igrati s Dark Urgeom. Dao ženi, koja nema veze s gamingom, da mi kreira lika i da se umjetnički izrazi tako da igram s hodajućim cirkusom. No ovo malo što sam igrao mi se sviđa. Prednost je što sam prije par mjeseci završio Divinity OS2 no još uvijek učim pravila za D&D s kojim do sad nisam imao doticaja.
Moja topla preporuka da snjime igraš drugi prelazak i da pokušaš s nekim drugim likovima. The Dark Urge nije normalni lik već je poseban koji je više namjenjen za drugi prelazak zbog svojih posebnih izbora koji niti jedan drugi lik nema (u negativnom kontekstu).
Inače, došao do Act 3 gdje su performanse primjetno gore, no igra ima toliko toga da se iskreno ne zamaram stime. Ono što me do sada nije prestalo fascinirati je voice acting koji je najbolji koji sam čuo u iti jednoj igri ikada. Random razgovori sa golubovima ili mačkama ili skime god su bolji nego 80% AAA naslova. Igra je remek dijelo. Inače, u act 3 se combat drastično otvori i puno je zabavniji nego prije.
- Uređivano
Grafički jako slično ultra postavkama na PC no kao što se dalo očekivati, PS5 nije sposobsan vrtiti Act 3 u stabilnih 30 gdje je često u 20-22 sličica u performance modu, kao i u quality modu. Isto tako, primjetna su velika pucanja slike u performance modu. Stime na umu nije ni čudo da su preskočili Series S split screen.
Igra je CPU heavy.
[deleted]
Kako se vrti na boxu? Zna li se sta?
- Uređivano
okej ajmo malo popričati o soundtracku, stavit ću spojler reda radi.
1act tko je prošao cijelu mapu našao dijete i harpije na moru, tko nije nek radi ponovo prvi act. Znači filler borba, nemoraš niti naić na njih, niti je dio ikakve veće priče niti ičega, oni su napravili OVAJ soundtrack za tu borbu. Za obični mini nebitan sidequest. A najgori dio je što kad naiđeš na njih, i počne borba, nisam se uopće ni htjela borit dok ne poslušam ovo jer iskreno ne želim da soundtrack završi. I onda shvatim da kada u borbi pjevaju stunna svih u range-u. Zajebi ti u igri, ja sam bila stunnana IRL i čekala sam da otpjevaju svoje. Na, uzmi dijete bacim ti ga, samo pjevaj dalje. I ako ih prekineš, pjesma se pretvori u "mekšu" ali zločestu verziju, dok ne zapjevaju opet. Zamisli koja ganijalnost, napravit soundtrack koji u igri i IRL stunna slušaoca.Jedini save koji nisam pobrisala iz act 1 je taj sa plaže.