Tzereen

Nažalost kod nas nema genijalnih nego dobrih i jako dobrih. Jako dobra je posla na 10eura mjesana sa normalnim tijestom.

yakuza_stinger

Da od uvik je doma bilo jeftinije a tija si se maknuti izaci i reka bi ma jebe mi se sad za 100 200 kn vise, a sad smo dosli do toga da moras reci jebe mi se za 500kn 600kn vise i jebiga meni je to tesko reci.

Btw, palo mi je ove na dane probat stavit malo južnjačke utjehe u Nespresso kavicu. Moram reć da je jako dobra fora i baš mi paše. Možda postanem alkić.

U restorane ne idem više ni u igrama.

Miro

rekao bi da si prije korone mogao za 100kn po osobi imati popriličnu gozbu u, karikiram, 80% mjesta u Zagrebu. U Dalmaciji pretpostavljam u istom tolikom postotku kad nije udarna sezona. Isključit ćemo elitne lokacije. A sad nakon svega, meni se čini da ide to na 200kn po osobi.

Nekad si za Advent mogao dobit debrecinku za 20kn i kuhano vino za 10kn. Sad vjerojatno to sve košta x2.

Neka poskupljenja ću razumijet koja me neće toliko "okrznut". Nije mi problem istrošit se u jednoj Rustici ili tako nekom ekvivalentu iako sam i to sveo na minimum. Al da ću dat tam nekih 60kn za hambi u Submarineu, nema tog boga.

yakuza_stinger

Upravo to samo sto je poslo i na vise od 200kn po osobi.

Prije dvi godine ovo sa picem me izaslo 250kn ja zena i dica

Tu se ne radi o premium komadima mesa ali sve je bilo ukusno i nije ti bilo zao ici a sad je ta plata pitaj boga koliko jos prosle godine je isla daleko preko 300kn a sad sa eurom pitaj boga koliko je.

A ne trebe ni reci da sa tako dobrom cijenom je bilo i gostiju i onda je krenula realnost meso upitne kvalitete cevapi i ustipci sa posebnim mirisom i tako.

Sad je kvaliteta nikakva a cijena duplo skuplja i ko ce tamo ici

Sterlok Onda ak se furamo na zapad, hebote plati si tjedno par sati psihologa pa mu pričaj o zločestoj mami, tati i zločestom šefu

Vjerojatno samo loš primjer u svakidašnjem kontekstu, no ajmo ne prikazivati traženje psihološke pomoći kao “zapadni trend” i mjesto gdje se ideš jadati nekome jer ti je predobro u životu. Jako je tužno zapravo da si vrlo malo ljudi kod nas može priuštiti psihološku pomoć uz svu tu stigmu koja ide u paketu. Satnica je u toj struci sada već vjerojatno 40 - 50€ pa si izračunajte koliko je to mjesečno i koliko bi jedna terapija trebala trajati.

Slažem se. Briga o mentalnom zdravlju bi trebala biti kao pregled kod zubara, a ne tabu tema.

Ja idem po jako lijepim mjestima gdje me jako lijepo tretiraju.

Deadwalker Vjerojatno samo loš primjer u svakidašnjem kontekstu, no ajmo ne prikazivati traženje psihološke pomoći kao “zapadni trend” i mjesto gdje se ideš jadati nekome jer ti je predobro u životu. Jako je tužno zapravo da si vrlo malo ljudi kod nas može priuštiti psihološku pomoć uz svu tu stigmu koja ide u paketu. Satnica je u toj struci sada već vjerojatno 40 - 50€ pa si izračunajte koliko je to mjesečno i koliko bi jedna terapija trebala trajati.

Mama mi je psihički bolesna osoba. Ne razumijem gdje si iz mog posta izvukao to što si izvukao.

Da li znaš iz osbnog iskustva kako izgleda prava psihička bolest a kako jadikovke na kavi o svakodnevnim sranjima o kojima sam pričao?

Ne košta ništa, dobiješ uputnicu kao i svaku drugu i ideš kod liječnika na pregled i dobiješ terapiju

Nekada se nekome i trebaš izjadati. Za to bliske osobe služe. Nekad te život malo sjebe i onda imaš potrebu to podjelit nekom do kog ti je stalo. E sad ako su to neke sitne gluposti koje se ponavljaju svaki tjedan o kojima se non stop priča a lako su rješive, to je drugi par opanaka.

Sterlok Kakvu terapiju? Farmakoterapiju koju propisuje isključivo psihijatar, psihoterapiju ili kombinaciju oboje? Nije ništa pogriješio jer se referencirao na tvoju opasku o psiholozima i navikama "zapadnih" ljudi. Odlazak psihologu može uključivati samo razgovor, savjetovanje, testiranje i dr. ne nužno samo primjenu nekog oblika psihoterapije ( koja nije inače uključena u stručno obrazovanje psihologa tijekom studija - poznavanje psihoterapijskih pravaca je uključeno, ali prakticiranje i specijalizacija istog/istih se upisuje naknadno). Da, kod nas je HZZO još uvijek socijalno osjetljiv pa se dosta usluga može dobiti na uputnicu, ali tu ne pričamo o osobnim i životnim problemima koji jesu prvenstveno područje stručnjaka za mentalno zdravlje koji rade privatno.

Zero Odlazak psihologu može uključivati samo razgovor, savjetovanje, testiranje i dr. ne nužno samo primjenu nekog oblika psihoterapije

Sve to možeš dobiti kroz uputnicu "besplatno" samo kaj nebude ko u filmovima trajalo dva puta tjedno godinama osim ako nije utvrđen stvarni psihički poremećaj ili bolest.

Imam dojam da je mislio kako se ja "sprdam" sa takvim stvarima. Ne sprdam se. Isto tak ne da mi se slušati po kavama dnevne jadikovke, pa povlaćim paralelu ako se ide na imitaciju zapada i redovni odlazak u restoran na večeru kao nešto civilizacijski dosegnuto i pod normalno i očekivano, onda se valjda mogu i takve jadikovke po kavama izbjeći i uložiti u vlastito pshičko zdravlje plaćanjem privatnih seansi, bez upotrebe okoline u tu svrhu…poput zapada.

yakuza_stinger Nekada se nekome i trebaš izjadati. Za to bliske osobe služe. Nekad te život malo sjebe i onda imaš potrebu to podjelit nekom do kog ti je stalo. E sad ako su to neke sitne gluposti koje se ponavljaju svaki tjedan o kojima se non stop priča a lako su rješive, to je drugi par opanaka

Svakako, fino se skuha espresso, doda ćašica domače rakije ili amaro i sl. i saslušam onoga do koga mi je stalo, u privatnosti vlastitog doma, svojeg ili tuđeg. Poznanici, padobranci, radne kolege koje vidim nekad ili nikad, ili vidim svaki dan na poslu i sl. i još da plaćam za kavu, lol, nebi ja to više nikada…zato ne plačem kaj je kava skupa, briga me 😃

Super. Neki ipak vole društveni život. Jebiga.

Najbolje bi bilo da svatko živi onako kako želi i može te da ne osuđuje druge zbog njihovih izbora.

buz Apsolutno. Dokle god taj izbor ne ide na štetu drugih.

buz osim ako voze Peugeot. Takve treba na lomaču. Ha-Ha-Ha