Blebetaonica 2
pravednik Zajebo si se. Gastritis je većinom od stresa ili uzrokovan shit prehranom.
Nisam to nit negirao da nije od stresa i loše prehrane a nisam nit napisao zbog čega nastane da sam se nešto što kažeš zajebo. Nisi pažljivo čital kaj sam napisal a to je da kod gastritisa limun i kisela hrana mogu pogoršati stanje gastritisa.
Kad kažem mogu pogoršati mislim na različite organizme. Nekom će kod gastritisa i pola dcl soka od limuna pogoršati rapidno stanje nakon 10-15 min. poslije konzumacije a nekom neće a bome neće mu niti pomoći.
Po defaultu svaka kiselina pogoršava upaljenu sluznicu.
pravednik I za kraj, te probleme, općenito u probavnom traktu mogu uzrokovati paraziti. Gliste, metilji…
To si dobro napisao. Oni su uzročnici mnogih zdravstvenih tegoba pa tako i probavnog trakta.
Zbog toga velim za zdrave ljude koji nemaju većih želučanih problema da konzumiraju prirodno ljute namirnice, prvi je na redu feferon papričica. Naš organizam se svakodnevno bori sa parazitima i ostalim mikro čudovištima i ljutim namirnicama mu pomažemo. Zvuči ovako čudno da ljute papričice mogu pomoći kod "zdravih ljudi" ali ubijaju ta mini čudovišta, izazivače probavnog trakta. Umjerenost je prava formula i kod ljutog.
Ja od djetinjstva jedem ljutkasto i hvala Bogu nemam želučanih problema, ponekad imam žgaravelu ali to od hrane od koje bi večina riknuli nakon mjesec dana konzumacije.
Zapravo moram te opet ispraviti.
Nije svaka ljuta hrana dobra za ubijanje parazita. Neke mogu i pogoršati. Gliste su dobro zaštićene crijevnom sluzi a zabiju se između stijenki crijeva.
Čak i kad ubiješ odraslu glistu, ona se raspadne a jaja ostanu u tebi dok ih ne izbaciš van odlaskom na wc. Jaja dječje gliste, Enterobius su infektivna nakon 4-6 h i tada se izlegnu male larve u idealnim uvjetima.
Jaja velike gliste Ascarisa mogu preživjeti i do 15 god no da bi postala infektivna moraju biti oko 14 dana u zemlji, tlu i govnu.
Od 50 ljudi 35 ima gliste a da ni nezna. Dok ne uzrokuju probleme nećeš ih ni skužiti. Odnosno dok ih dobro toviš. Strašno vole slatko i hranu bogatu brzim ugljikohidratima.
Zato se ljudi začude kad poste 5+ dana i nakon toga poseru Ascarisa ili sam izgmiže do otvora rektuma, nekad i na usta ali rijetko hvala bogu.
@pravednik da ne pričamo kako je helikobakteriju teško ubiti i sa lijekovima. Imaš opciju koktela lijekova ili prehranom da joj oduzumeš ono čime se hrani.
Trakavica, pod uvjetom da ne završi u mozgu ili mišićima bude zapravo najmanje problematičan parazit.
Razlog? Često bude jedna do 2 u crijevima. Pričvrsti se za stijenku crijeva i ne mrda okolo.
Stromectol (ivermectin) ju rešava za kroz 2 dana.
Nekada i velike količine piva te opijanje absinthom.
Puno opasnije su pasje i mačje gliste a ljubimce imate svi.
Ima, gotovo svaka. Anisakis i trakavice.
Zato nebi trebalo jesti sushi kod nas jer dosta restorana ne vodi računa o brzom smrzavanju ribe nekoliko dana prije konzumacije, polijevanje vrelom vodom, parom itd.
Meso ko meso ako je dobro pečeno ili kuhano nema straha od zaraze.
Hvala za ono gore, nije da kužim tematiku nego znam, to mi je bio predmet 2 god.
Bolje to neg da vrće u škembi dok ne otegneš papke.
Jebeš gliste, ima tko mrmke da ne moram kopat po đubretu za pecanje…
Očekujem vlastite slike tih glista, tko prvi dobije karmu.
- Uređivano
Možda nisi gledao dovoljno detaljno u pakete koje si izbacio. Upotrijebiti neki štapić i razgrni malo….možda ispadne da imaš sreće.
Ak ne pripaziš mogao bi ti izaći na usta.