Flipper

Jesi siguran? Ovo mi ne liči na makadam, a izmeđuostalog koliko znam nema trotoara na makadamu, isto tako nema nikakvih oznaka da se nalaziš na sporednoj cesti tj da skrečeš na cestu sa predosti prolaska. Ovo izgleda kao cesta jednake važnosti?

prayer Ma jesam. To mi je pitanje bilo na ispitu. Kad nema semafora, ni znakova onda vrijede pravila prednosti prolaska (desne strane), što bi značilo da mi imamo prednost, ali u ovom slučaju nemamo zbog jedva vidljivog makadama. Ako nema makadama, "naš" auto ide prvi.

Flipper

Koji su to homoseksualci, trebaš jebeno pixel peepati da skužiš da je to makadam…

prayer šta jel' netko pao zbog toga ili? Je, slika je baš sjebana. Nas je na sreću na ovaj primjer nekoliko puta upozorio predavač da pogledamo 20 puta jer se makadam jedva vidi.

Flipper

Ma nisam dugo vozio pa sam malo išao ponoviti te stvari i nije mi bilo nikako jasno zbog čega je odgovor netočan kad mu se nalazim sa jebene desne strane. Ali to pitanje koliko vidim se ne odnosi na raskrižje tako da pretpostavljam da tko ga fali samo izgubi te bodove na njemu? Inače baš pederski od njih, da ofarbaš taj dio malo tamnijom bojom rekao bih ali ovo je zbilja zlobno.

EDIT: ako se zbilja dobro zagledaš njemu na njegovoj strani ceste se vidi da ima oznake na cesti pa ima smisla to što govoriš pošto mi u ovom slučaju nemamo. Ali zlobno postavljeno pitanje kako god.

Golf 1 ima prednost

Flipper vjerojatno je onda na testu bolja rezolucija. Ovo je nedopustivo objavit ovako, koliko god zumirao ne vidim makadam

Ako nema policajca, semafora i znakova uvijek vrijedi pravilo desne strane.

Ako je makadam odnosno spora cesta zakonski bi morao imati znak STOP ili znak sporedne-glavne ulice.

Ali kako živimo u vukojebini od države gdje su i znakovi očito skupi moramo gledat gdje je asvalt a gdje makadam.

wooddiebone

NE.

Pravilo desne strane

Kada se vozač susretne s drugim vozilom na raskrižju, parkiralištu ili nekoj drugoj prometnoj površini, dužan je propustiti vozilo koje nailazi s njegove desne strane. U slučajevima kada se vozilima ne sijeku smjerovi kretanja vozila se mogu kretati istovremeno.

Kaj neće niko komentirat noćašnju dodjelu Oskara?

Jel ko gledao?

wooddiebone

Smjer kretanja koliko znam se samo uzima u obzir ako je vozilo nasuprot tebe i želi ići ravno a ti želiš lijevo, ili on skreće desno a ti želiš lijevo pa on ima prednost jer ima manji luk skretanja.

U ovom konkretnom slučaju, jedino kad bi crveni auto imao prednost jest kad bi vozio sa sporednom cestom koja je kao takva označena ili očito fantomskim makadamom, iako bi i on po pravilu trebao biti označen.

wooddiebone kaj ne bi crveni auto bio u prednosti jer zadržava smjer kretanja dok mi skrećemo?

Kako će crveni auto znati da ti skreces lol

U tom slučaju uzimaš pravilo desne strane.

Takodjer ovo što prayer gore piše i u tom slučaju je isto vrlo jasno šta ciniti.

Ne postoji pravilo zadržavanja smjera kretanja, to je izmislio neki babun.

maverick Kako će crveni auto znati da ti skreces lol

Žmigavac?

Heat Ne postoji pravilo zadržavanja smjera kretanja, to je izmislio neki babun.

Zadržavanje smjera kretanja se spominje u prometnom zakonu.

Ovo nije u zakonu jer ga pišu debili, ali bi trebalo bit. Na cestama iste važnosti ne možeš samo uletavat ekipi i skretat ispred njih jer se efektivno uključuješ u promet na prometnici kojom on već prometuje.

Zakon je totalno glup pošto imaš prvo navedeno da su vozači dužni propustit vozilo ako bi nepropuštanje uzrokovalo da to vozilo mora mjenjati brzinu ili smjer kretanja, a onda kasnije imaš napisano za desnu stranu.

U pravom životu raskrižja ne funkcioniraju tak da svi stanu i planiraju koji će prvi Niti bi trebalo tak funkcionirat.

Dokle god je desnica na vlasti, ništa od propuštanja s desne strane

wooddiebone U pravom životu raskrižja ne funkcioniraju tak da svi stanu

Pogotovo u Zagrebu 😃

Kad ideš kod king crossa moraš izmolit krunicu prije ulaska u rotor.

Usporiš skroz i gledaš tko će koga prvi pustiti…nitko ne zna ta glupa pravila i nitko ih ne koristi. Malo zdravog razuma bez žurbe i sve pet.

Vozim od 91. i da sad idem na test imao bi manje od 50% točnih odgovora a nikada nisam popio kaznu za vožnju.