yakuza_stinger

Ne, unutar firme stvarno za sada nisam imao problema. Par neugodnih iskustva s korisnicima i vanjskim partnerima je bilo, ali i to je rijetko.

U pravilu ako itko radi probleme, komunikacija sva na pismeno da imam trag za sve sto se je trazilo i napravilo i da sam pokriven.

sanzo nemam materijala napismeno, al praktički svi u firmi znaju ponašanje naše koleginice.

Dakle, narcisoidnost na kubik, ima iskustva i hvali se time, a dan danas nakon cca 8-9 mj na poslu i dalje ne zna bazične stvari, sve joj je teško, barem jedno tjedno prigovori kak joj je posao težak, kako nešto nije njen posao, kako nije ovo, kako nije ono, kak je premala plaća, pa kako smo svi katastrofa itd itd.

Počeo sam zapisivati sve ispade pa ak mi digne dovoljno tlak - prezentirat mom nadređenom sve, a nekad mi dođe da i snimim kad krene imat popizditise, samo ne znam jel smijem, GDPR i tak to.

yakuza_stinger GDPR i tak to.

Dok god je tvoja snimka (video) nebi trebao imati ikakvih problema stime. Inače kod takvih tipa ljudi kad tebi počnu srati ili ti raditi nevolje treba samo ultra agresivno snjima i slomit ih ako treba i više puta zaredom jer je na kraju dana to cisti psihički poremećaj s kojim nećeš doći na kraj osim ako ne daješ jasne signale kao dan da se nedaš zajebavati i postaviš se uvijek dvije stepenice iznad te osobe, ili se jednostavno ne makneš od nje i daš otkaz. Ukratko, pokaži zube i grizi kad dođe do toga.

yakuza_stinger Jel kolegica ili šefica? Ako je kolegica koliko dugo radi i kako je dobila posao? Preko veze ili tj ima li protekciju da se može tako ponašati?

yakuza_stinger

Kad radis s takvom osobom svaki put kad trebas nesto od nje trazis mailom i nadlezne osobe u cc. Zaljenje i prigovaranje ignoriras. Pristojno odgovoris i ne natezes se. Ako si sve sve svoje napravio i prigovara ti, podsjeti ju da ima mail koji ju ceka. Ako kaze da nije njen posao, odgovoris na prethodni mail i provjeris da li bi ti morao to odradit sa nadleznim.

Natezat se s nekim na poslu, snimat razgovore ili vodit evidenciju njihovih prekrsaja nema bas smisla. Radis svoje i smanjis interakciju s takvom osobom na minimum. Samo gledas da si pokriven sa svoje strane.

Ne znam za toksična radna okruženja, ali na jednom od svojih čudnijih i ranijih poslova iz mojeg nevinijeg i raščupanijeg dijela života, imao sam jednom jednog kolegu koji je u jednom zimsko—blagdanskom dijelu godine, neposredno pred izlazak novog Star Warsa, na moje pitanje "Šta ćemo s novim Star Warsom? Jel ga idemo gledat?", odgovorio, i citirati ću ga: "Šta ti je to?"

Beat that.

Ok, to je sve šta imam za danas. Hvala svima.

Zapravo . . . iskoristit ću ovu priliku da suptilno spomenem da imam jednu šalu na kojoj sjedim već dva dana, a koju sam u glavi već iskoristio u svom hipotetskom stand-up nastupu. Ako je želite čuti—na raspolaganju sam.

Ok, to je sad stvarno sve. kthxbye

ekipa iz ZG-a, dali je Garaza Langic sigurna lokacija za ostavit svog limenog ljubimca?

Ak misliš na Langovom trgu. Zake ne bi bila. Ak si pehista onda bu ti ga iz tvog doma odvezel.

Kaj vi provincijalci mislite da je Zagreb Berlin ili Pariz? 🤣🤣🤣

k

Oš bacit u PM ili javno?

Btw gledaj od 2:28 do 2:37 ako nemaš 4 minute vremena.

U slučaju da vam je promaklo ili ste na ovo zaboravili

Brijac Znači jučer ujutro dođem na Slack i hrpi amera s kojima radim deaktiviran Slack. Prekjučer isplanirali sprint i dan sutra ih nema. Baš žalosno kako u Americi odrađuju otkaze. Nit ih mogu pozdraviti niti išta, eventualno ih tražiti po Linkedinu.

Da se nadovežem ovdje. Mi smo dobili Nepalca, čudo od čovjeka s mozgom kakvog dosad nisam vidio i točno me sram što sam u hijerarhiji iznad njega, šiša me u svakom mogućem pogledu. Da je svijet normalan, čovjek je onaj tip genijalca koji bi trebao razvijati inovacije na svjetskom nivou, baš ono inženjer starog kova. Ali svijet je u kurcu. Nepal je mrtva zemlja, tamo nije za živjeti, pa je imigrirao u Bangalore, tamo radio za jednu američku firmu i dogodi se točno ovo. Otkaz preko noći, odjednom kartica više ne otvara vrata u firmu, a sa Slacka izbačen. Bez ikakvog objašnjenja, bez exit razgovora, bez ičega.

Dogodio mu se tipični odvratni cancel jer ga više nije primila nijedna zapadna firma, a za indijske nema smisla radit. Zašto ga je canceliralo, nema pojma, ali pretpostavlja da je do jedne socijalne interakcije kada se nije dobro snašao u društvu s nekom executivkom iz SAD-a, nije joj odmah pružio ruku ili tako nešto.