10 dana kasnije

Položio stručni ispit za administratora baze podataka. 😃 Još seminar riješiti. ali to ću krenut u ponedjeljak.

Javljam roditeljima, kaže mama da uzmem meso za hamburger kad budem išao u Kaufland na povratku doma tak da sam imao hamburgere za ručak.

Još se to lijepo zalilo pivicom.

Diplomski studij službeno je gotov. Obranjen rad.

Giphy - its over GIF

8 dana kasnije

3 dana IB dev daysa, hrpa inzinjera, odlicnih predavanja, druzenja sa dragim ljudima i stvaranja familije.

chono stvaranja familije.

Dobivam ptsp sjećanja kada bi prijašnji direktor držao govore kako smo svi jedna velika familija.

Mislim si sroljo, ne preferiram baš ni vlastitu krvnu familiju, još manje ove spodobe s posla.

oxi ovdje nema takvih govora, niti ih trebamo. Jedni prema drugima se ponasamo tako i to se osjeti. Ionako provodimo zajedno vise od 8h dnevno, vise nego sa obitelji doma.

Osim toga ovo je samo 900 ljudi firme, humble engineers i nista vise.

Solid_Snake ovo ima smisla jer znaš kako familija funkcionira: nitko ne želi ić u italiju u šoping cijeli dan i pola nas se ne osjeća dobro i nitko ne komunicira s nikim kako treba i imamo hrpu obaveza ali dolazi sestrična iz tunguzije pa zato moramo svi kolektivno patit 13 sati jer FAMILIJA i moramo se svi pravit da uživamo.

oxi neznam sta da ti kazem, mijenjaj firmu ili posao, jer ako ides takva na posao mozda nema smisla sve to zajedno.

chono nemaš što reć jer je sprdancija, vidim da je komedija stvarno subjektivan pojam.

oxi mislio sam da to stvarno imas na delu 😁

ThaUrban nemogu, jer sam zaglavio na predavanju sa desne strane koje se oduzilo 😁

Al dobro je, razbili smo se tri veceri za redom, dokazali da mozemo popiti vise od Rusa, napili smo Indijce i rasplesali amere. Uspomene za cijeli zivot

chono da se razumijemo, bivši direktor je bio takav i degenerika ima svugdje ali mislila sam da je znano da je univerzalna crvena zastava ako ti šef referira radne kolege i sebe kao familiju jer mu je tako stalo do radnika (s tim da ih većina ni neznaju koliko radnika imaju u firmi, kamoli imena) jer to apsolutno nije slučaj, nego pokušaj jeftine manipulacije svojih radnika da ih uvjeri da stisnu zube i potrgaju se u ime "obitelji" jer im je stalo do individualne osobe. Jer znamo što je obitelj. A to nema veze s poslom. Jer zoveš se radnik jer obavljaš određenu funkciju na poslu i dobivaš plaću i plaćaju ti zdravstveno i mirovinsko.

Edit: možda si ti neki šef tamo na edukaciji pa učiš kako korporativno razgovarati sa svojim zaposlenicima satima bez da kažeš apsolutno ništa kao i većina koja je prošla taj trening. Ako je tako, carry on i stvaraj svoju familiju i dalje 😀

oxi sef ne referira nikog, mi se tako osjecamo, tako se odnosimo jedni prema drugima. I takva je atmosfera

chono nemoj mi zamjerit jer nisi ništa kriv, samo me triggera ta riječ "obitelj" kada se govori o poslu. Puno previše oportunističkih ljigavaca i ljigavica ju je upotrijebilo kroz godine samo da bi gledala kako uništavaju ljude na poslu, psihički i fizički, tako da mi se ogadila riječ da ti nemogu opisat. Nisi ti kriv i potukla bi se kada se to spomene od strane šefova ali ne s tobom jer nisi mi ništa kriv 😀 nadam se da me kužiš. Reci da sam u pms-u i da začepim neću se naljutit 😆

Ide mi na živce moja obitelj doma, baš mi treba još jedna na poslu. Ha-Ha-Ha