Sretno Fenix! Tocno se sjecam tog osjecaja kada sam ja dao otkaz i bacio se u freelance vode, neopisiv osjecaj slobode i olaksanja! S cim se bavis ako nije tajna?
Što vam je uljepšalo dan?
Fenix Imao sam otprilike sličnu situaciju.
Prošli posao koji me ubijao psihički i zbog kojega sam bio jako nesretan.
Dao sam otkaz. Zamolili su me ako mogu ostati još mjesec dana da imaju dovoljno vremena za zamjenu.
To sam odradio. Zadnji dan u 10 do 15h sam obišao cijelu firmu da se pozdravim s ljudima.
Došao doma, uzeo ručnik i direktno na plažu. Ljeto je tek bilo počelo i imao sam neki novac s strane pa sam odlučio uzeti par mjeseci za sebe.
Sama pomisao da se više nikada neću vratiti u onaj toksični cirkus od firme i da sam cijelo ljeto slobodan…
Nikada neću zaboraviti kako sam se tada dobro osjećao.
Uglavnom sretno u poduzetničkim vodama!
moschus zadnjih 8 godina mrežaš, a sad privatno programiram najviše u PHP-u. Na Upworku sam se specijalizirao na Wordpress siteove, ponekad neki dizajn (doduše nemam tu crtu), ali većinom radim plugine i različita okruženja ili pratim dizajnera.
Krenuo s tim negdje u proljeće prošle godine, u početku je bilo rovanje, ali sad više ni ne moram tražit klijente. Zarada još financijski nije na toj razini, ali sudeći po dosadašnjoj putanji i sad kad sam full time unutra, vjerujem da će biti uskoro.
Koja je tvoja priča?
- Uređivano
Fenix Ja sam u video industriji vec 25 godina (animacije, vfx, postrodukcija filmova/serija/reklama….) i isto sam tako ispi*dio u prosloj firmi prvenstveno zbog shefa koji je na kraju ispao potpuni kreten ali i zbog cestih suludih rokova nasih klijenata i svakodnevnog stresa. Poceo polako traziti poslove preko Upworka, slati cv-e preko Linkedina i vrlo brzo nasao par stalnih klijenata i odlucio se na freelance.
Sve je islo relativno dobro do korone ali onda su krenula sranja jer su u cijelom svijetu smanjili budzete za marketing a filmovi se gotovo nisu ni snimali tako da mi je postala lagano frka sa nalazenjem posla. Tu negdje mi se javio bivsi kolega, koji je isto radio kod ovog gore kretena ali otisao prije mene i otvorio svoju firmu, i pitao da li sam za suradnju jer im treba ljudi. Tako da sam sad opet full time u firmi i moram priznati da mi pase, radimo uglavnom za Njemacko trziste i njihove serije koje idu na Netflix i sl. platforme i ok mi je. Stresa gotovo da i nema, radi se uredno 9-5 i to je to.
Freelance mi nekada fali jer je odlicna ta sloboda i taj moment kao zavrsio sam posao u podne i sad mogu sjesti na bicikl i otici do Jaruna ali mi ne fali to kad mi se klijent iz Kanade javi u 8 navecer jer je njima jutro i sad hoce neke izmjene niti mi fali to sto moram razmisljati da li cu imati nesto za raditi iduci mjesec. Sve ima svoje plus i minus tako da ti stvarno zelim srecu i da uspjesno zaplivas u time!
Tzereen Nadam se da će ova tvoja priča i mene motivirati. Zbilja volim ovaj posao, ali nemam više živaca trpjeti korporativnu strukturu i sva sranja koja dolaze s time.
Pe eto, nadam se, samo ni ja još nisam siguran da je dobar potez. Imao sam plan i želju to napravit u neko dogledno vrijeme, možda do kraja ove godine, ali dogodilo se ranije. Imali smo neku životnu situaciju, trebao mi je kick i prelomio sam doslovno u 15 minuta, više glavom kroz zid nego promišljeno, ali eto. Nije idealni trenutak, ali kad će biti.
Ali ono što bi svakako trebalo bit minimum je da je ta alternativa već uhodana, odnosno da već imaš dogovorene te neke sigurne buduće prihode i obavezno neku ušteđevinu. Ono što vidim na Upworku je da se dosta toga nudi u tvojoj struci.
Što se tiče Upworka konkretno, ovo što Moschus kaže, nikad nije 9-5, često moraš u neka gluha doba nešto obavit, ali meni osobno zasad paše i u najvećoj mjeri sebi diktiram raspored. Planiramo žena i ja veliko putovanje po Aziji u proljeće, to si logistički dosad nikad nisam mogao omogućit čak ni za godišnji.
Fenix nikada nije idealan trenutak, niti ikada može biti jer ćemo mi ljudi uvijek naći bezbroj razloga zašto ne danas.
Uglavnom, svaka čast na tom velikom iskoraku, samo hrabro naprijed.
- Uređivano
Deadwalker ideš li nekad do bazena pored? Pamtim ga kao najbolji bazen za rekreaciju ikad, ovi u ZG mu nisu ni blizu
- Uređivano
Fenix tu i tamo, iako nisam već jedno vrijeme. Već bi ga trebalo polako i malo renovirati, no slažem se, dosta dobro izdanje kako to zna biti u drugim gradovima (dok sam živio u Zagrebu, sjećam se da sam išao na neki bazen na Utrinama, ono, bilo je to…prihvatljivo ).
Deadwalker uh, Utrine nisu loše, ali prevelika gužva. U VŽ je uvijek bilo pristojno, sjećam se i onog toplog bazenčića sa strane sa slapom za masažu, vrh je.
Uvijek sam ljubomoran kad se spomene Varaždin, po meni nema boljeg grada za život u HR
Fenix zato kažem, prihvatljivo
Mislim ja inače nisam baš skroz objektivan oko očekivane kvalitete, odrastao u Varaždinskim Toplicama koje su uvijek imale dosta solidne bazene, vjerojatno dosta iznad nekog standarda kakvi inače budu u većim gradovima. Danas se i oni moraju već žešće renovirati, no čuo da su krenuli i da će se hotel kompletno zatvoriti na jedno vrijeme što mi je drago da se radi konačno na infrastrukturi.
Inače da, evo živim u vlastitom stanu u VZ-u zadnje 3 godine, ne bih taj grad mijenjao za bilo koji drugi kod nas.
Varaždin je super grad za živit. Baš sam se prošle godine zaustavio gore da se malo podsjetim studenskih dana pa prošetao po centru. Dosta toga se je zatvorilo, ali izgledom i atmosferom je ostao nepromijenjen.
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/star-wars-kathleen-kennedy-lucasfilm-1235282440/
Lucasfilm Boss Kathleen Kennedy Expected to Retire This Year
i onda mi ga usralo sa
https://edition.cnn.com/2025/02/25/media/kathleen-kennedy-star-wars-disney/index.html
The ‘Star Wars’ chief is staying on at Disney, despite a report that she’s leaving. At least for now
Kišni dan, energija mi na nuli, no odmah sam živnuo kada sam dobio email od Erste banke da odustaju od najavljenih povećanja cijena svojih naknada.
Bilo mi je odmah oko srca toplo da banka ipak razmišlja o kvaliteti života svojih klijenata.
Eto, @Fenix bio si u pravu, bojkot ipak ima smisla. Posipam se pepelom.
doctorfreak sad mi izbaci na fb
doctorfreak Mislim da smo ovo imali svi koji smo rodjeni 70tih i vjerojatno 80tih