doktor1 Sada će me se tu poljuvat kako ne kužim, ali jbg..... Treba nekad skinut naočale!
Ne razumijem sta ocekivas kad ovako sta napises
From ima isti gameplay i animacije lika od svoje prve igre, (Sekiro izuzetak) i fanove boli bambus za to jer - "bitan je gameplay"
Smatras li ti da dark souls i Bloodborne imaju isti gameplay i animacije? Ja ne smatram i znam sa sigurnoscu da nije tako. Znas kako? Jer sam utukao sate i sate i razlike su ocite. Mogu se sloziti da su ds i ds2 jako slicne igre, ali zatim dolazi BB koji uvodi nove mehanike, potpuno mjenja gameplay koji se manje bazira na shield/block/roll, a vise na parry i opcenito agresivni spram defenzivni pristup.
Zatim izlazi ds3 koji kombinira dosta stvari iz prva dva ds-a i bb i samim time se i gameplay mjenja, ne drasticno, ali nije ni isti.
Nije dovoljno napisati da je gp isti i nedati primjere, a to je ono sto gotovo svi sto dolaze u teme o from igrama (a ne da nisu fanovi, nego mi se cine kao da su hejteri, iako ne vidim zasto i nije mi jasno sto vama smeta uzbudjenje nas oko ove igre, ali to vjerojatno ni vi sami ne znate) rade.
Tako se pricalo o grafici Elden Ringa koja uopce nije ni blizu toliko kriminalna kao sto se davalo procitati iz necijih komentara.
Zatim animacije lika (sto facijalne sto kretanje itd), koje definitivno nisu na razini velikog djela industrije, ali ja smatram da zelja ovih igara ni nije da postanu Naughty Dog igre niti to mogu. Da bi mogle napredovati, mogle bi, ali to u ovakvom tipu igre i igracima koje zanima zbilja mislim da je zadnja rupa na sviralu.
ali onda ti isti ljudi, (ne kažem doslovno za sve ljude na ovom forumu) seru po Ubisoftu, ali i svim drugim kako ne "inoviraju"!
Slobodno napisi koji to i stavi navode.
Osobno kad i pisem nesto u npr AC temi pisem jer me taj serijal zanima i apsolutno nisam nikad bio zagovaratelj nekih inovacija u spomenutom serijalu, vec, bas suprotno, ustrajem u zelji ka povratku korjenima.
Ono sto spominjem je vise moje prirode jer ne volim ogromne open world igre i rpg elemente koji se guraju u svaku igru dns te ne volim nacin na koji se prave sa beskonacno upitnika i fetch questova razbcanih po mapi koji ne sluze nicemu doli grindu i prolongiranju igre, umjesto da budu nesto smislenije, bar sto se tice side misija, kao u Witcher 3 gdje sam nagradjen za svoje vrijeme vrlo dobrom naracijom i vecim uvidom u svijet, likove i lore igre.
Kada imam nekih problema sa igrom potrudim se napisati na koji mi nacin nesto smeta. Napisati npr gameplay je sranje ili igra je ista kao prosla, trazi barem da malo objasnim tu tvrdnju.
Osobno nisam ovdje procitao konstruktivne kritike u moru postova, nego vise neke tvrdnje koje proizlaze iz osobnog problema sto su drugi ljudi obozavatelji fromovih igara.
Mene kada neka igra ne zanima, kao ovdje mnoge, iako ce reci da ih zanima samo da bi time dobili na "pravu" pisanja, meni osobno nebuloza, ja u te teme ne zalazim ili napisem u jednom postu da me nista ne privlaci na temelju vidjenih materijala i to bi bilo to.
Ovo ne znaci da su From igre lisene lose kritike, ali smatram da bi svoje tvrdnje trebalo podkrijepiti smislenijim tekstovima i po mogucnosti primjerima.