Sterlok

Imaš veću sobu moderno namještenu sa svime j njoj sa WC-om i tušem. Jedino ako želiš kuhati imaš kuhinju odvojenu ali posto praktički jedeš istu hranu iz hotela sto svi jedu nema bas smisla kuhati osim ako ne želiš nešto posebno tipa palačinke.

Uz sve to prekovremeni rad se naplaćuje 50% i blagdani 100% ekstra po minuti.

Sterlok Velika večina naših što odu van bez škole priča o obečanim zemljama i svemirskim uvjetima i svi se kroz par godina vrate podvijenog repa.

Opet uz sve to, je kao rad na cijelogodišnjoj sezoni jer radiš i spavaš. Kad bi pokušao nešto sam van njihovog smještaja s njihovim cijenama najma bi imao manje nego u hrvatskoj. Garsonjere su oko 1000 eura mjesečno plus režije.

Realnost je da nigdje više nije bajno bez diplome i da ti ni u Austriji ni Njemačkoj ni Irskoj nije puno bolja kvaliteta života u tim "jednostavnim" zanimanja.

doctorfreak A koji je to točno posao u hrv plaćen više od 1200e za početnika a da nije "teži" od konobarenja?

Napises tu recenicu i jos uvijek ne shvacas da je upravo to problem.

doctorfreak kad se danas u npr IT industriji na početnićku/juniorsku poziciju prijavi 50 ljudi za plaću od 1000e.

Generaliziras citav IT. Ne prijavljuju se za takvu placu.

Twillight Velika večina naših što odu van bez škole priča o obečanim zemljama i svemirskim uvjetima i svi se kroz par godina vrate podvijenog repa.

Je, je. Zato nas i ima toliko.

doctorfreak

Sorry ali konobarenje pogotovo usred sezone je sve samo ne lagan posao pogotovo kad radiš sate kakve radiš i imaš slobodne dane kakve imaš. Lako je pljunuti cifru 1200€ i reci da je to puno novaca a uopće ne uzimati stres u obzir, kakvi ljudi stoka znaju biti, koliko si dugo na nogama dnevno. Osobno bih kao konobar zadnje radio da moram odlučivati za sebe. Takav posao uz takve prihode koje poslodavci imaju bi trebao biti 1500€ minimum uz bakšu naravno. Pa jbt u ZG se jedva okreneš sa 1000€ plaćom

Treba nam posebna tema za ovo.

Ovo su nepotrebne teme s obziron da magistar ekonomije u državnoj firmi ima oko 1500 eura ili manje. Nitko konobaru neće dati takvu plaću pa makar tacnu nosija rukama nogama i zubima.

I da to je krvav posao, teretan i psihicki i fizicki zahtjevan no ne živimo utopiju i takve stvari se nikad neće promjenit.

Kad smo kod toga razlika između konobara i mag ekonomije je u hrv 300-400-500 eura razlike u Austriji je 1500-2000 eura razlike. Na tome bi trebalo radit.

prayer Nisam rekao da je lagan, nego da mi nađeš u tom rangu ili bolje za plaću vecu od 1200e kao pocetniku.

Građevina, pekare i kamioni me ne zanimaju.

Upravo zato što to nije lako ljudi i prihvaćaju 1000e place za uredske/it poslove.

@Fico vec smo to diskutirali ranije. Ti tvrdis svoje a ja svoje. Našao sam posao nakon dosta vremena traženja i iznose koje iznosim su iznosi koji su bili prosjek u firmama u kojima sam se prijavljivao. A pitao sam svaku jer me to zanimalo i provjeravao online sa ekipom koja u njima radi. Ako ti znaš za poslove odnosno tvrtke s vecim placama svaka cast, pomogni nekome tko trazi job. Meni su svi pricali bajke o ciframa i tvrtkama a na kraju kad je trebalo pomoci/dati preporuku nije bilo gotovo nikoga.

I nemam potrebu lagati. Ako te zanimaju pozicije možemo na PM.

Twillight magistar ekonomije u državnoj firmi ima oko 1500 eura ili manje.

Prije 5 mjeseci odbio ponudu viši informatički referent u državnoj bolnici, neto plaća 800e.

Uz to po potrebi rad vikendom. Nema napredovanja.

Gdje vi uzimate te cifre?

doctorfreak Nije bila diskusija. Ti si iznosio krive teze, drugi su te ispravljali. Sada samo radim istu stvar, nista vise.

Fico Nije bila diskusija. Ti si iznosio krive teze, drugi su te ispravljali. Sada samo radim istu stvar, nista vise.

A tko me to tocno ispravljao i u vezi cega? Pa mozes ti meni trubit sta hoces kad sam na svoje oci i usi vidio realno stanje.

sanzo E bas su im digli koeficjente prije par mjeseci, sad je oko 1100.

Je sad je nešto bolje. Ali i dalje ni blizu odličnog.

A naučit tamo nešto korisno za dalje je opet vrlo upitno.

• [deleted]

Fico tebi @doctorfreak bi rado rekao da mi popusis kurac, ali nisi ga dostojan. Pa nek bude price o kulturi i nekulturi moderatora. Vrijedas me i napadas kontinuirano i od sada vise nema na fino.

Zaboravio si na kraju napisat “no homo”… ili nisi 😳

Što se tiče plaća u Hrvatskoj, ovo je osnovni problem većini poslodavaca:

Dok se toliko oporezuje rad, neće biti promjena na bolje. Rasta standarda nema bez rasta produktivnosti, a to zahtijeva vrlo velika kapitalna ulaganja u državi s vrlo promjenjivom poreznom politikom kojom se i dalje prvenstveno nagrađuje biznis rentanja gdje većina želi zarađivati novce i ne raditi ništa. Da nema ogromne love iz EU fondova, već bi kao država odavno završili poput Venezuele. Dodajte još u formulu ogroman demografski deficit, smanjenje love iz EU fondova koje će se dogoditi već u idućem obračunskom razdoblju i vrlo nestabilno geopolitičko okruženje u neposrednoj blizini, bas nam se ne piše dobro.

Deadwalker

Istra i Dalmacija nemaju problem održivosti, turizam je snažna mašinerija, Slavonij i Lika su nažalost druga prica…

Dao 1500 eura za njega, ali bez sličica. 😜

Twillight

A relativno je nezahtjevan posao u drzavnoj firmi. Nije bas da mozes ocekivat cuda.

[deleted]

Molim da se uvede u upotrebu izraz "poFFA-j mi"

Hvala i doviđenja.