ikral Ma nee , pitam jel cesce dajes krv ili ides na separator dati plazmu i trombocite sto mozes 3 puta cesce nego krv. Pa sam zato napisao speedrun do 50 davanja 😃

ikral svaka čast 👏 Sad sam na 21.davanju ktvi, al bum te stigao 😁

ikral još 50 davanja i prijem kod predsjednika. Ja jedva čekam da dojdem do 100 da izgrlim našu Kolindu! Još 37 davanja do naše "presednice".

klinjo izgrlim našu Kolindu

Hoće mu netko reć ili...

TexasFlood Da. Kad si na separatoru to traje cca sat vremena u odnosu na davanje krvi. I na separator mozes 10-11 puta godisnje. Bar je za muske tako , nisam siguran jel i za zene isto. Osim sto pomazes ljudima doniranjem krvi i plazme , kad skupis 30 (muski, a zene 20) davanja imas besplatnan ZET prijevoz. Takoder , na 35 davanja ( muski , a zene 25) imas besplatno HZZO dopunsko zdrvavstveno osiguranje. Cak se dugorocno i isplati ( makar ne radim to zbog toga).

Nakon 36 darivanja krvi imaš besplatno dopunsko koliko znam.

Godišnje se može 4 izvući, nekih 9 godina i eto.
        Zato savjetujem mladima da zdravo žive i hrane se, počnu darivati što prije.
        Sa 27 godina ukoliko sve ide bez problema imaš free dopunsko.
        Nije nešto tih 70 kn ali dobro dođe a budeš i zdraviji jer se krv obnavlja.

TexasFlood A nije jebiga, treba sat vremena bit na igli svaki mjesec. Kudos svim davateljima, dobar je osjećaj kad znaš da si nekom pomogao.

Naletio u zalagaonici, novo, zapakirano, Darth 350kn, Boba 290kn.

Evo sad me tjeraš da idem Legiće vaditi...

Deadwalker Mogu samo reći Zalagaonica Dubrava (nije reklama), kaže čovjek da ih dobivaju svakodnevno.

greyback
            u tvojim godinama bilo bi bolje da je prinova dijete a ne konzola