Zero U ovom prvom slučaju stvarno mi ne treba više od 24", eventualno 27".

Vjeruj mi, brzo se navikneš. Jednom kada otkriješ ultra wide monitore, nema natrag na staro. A probao sam.

Deadwalker imao UW monitor, rijeiso ga se…nakon par god kupio ponovo i sad mi stoji zapakiran u kutiji dobrih 5mj 🤣

Zero Meni osobno je ugodnije biti zavaljen u stolcu i igrati s pola metra nego biti u fotelji i igrati s 3m udaljenosti. U ovom prvom slučaju stvarno mi ne treba više od 24", eventualno 27".

Ja u istoj toj situaciji sad već ozbiljno razmišljam o 42" Ha-Ha-Ha

Zero ma kakav, nema do bar 32" ili 34" UW 3440x1440. Windows livada na toj veličini. Možeš na 5 prozora lipo raditi.
    Uzeo sam 27" sa novim kompom i bilo je baš malo. Je "navikneš" se, ali kad se navikneš na veći monitor ili još veći UW koji sam koristio dotad, nema nazad. Netko uzme dodatni monitor, ali meni je draže sve na istom
    A plejku igram na 85" i taman sa 2,5m -3m udaljenosti. Kino Ha-Ha-Ha

Dobro, ovo za 85" mi je puno lakše za razumjeti.Ha-Ha-Ha Ali ja se na te nestandardne rezolucije ne vraćam. Od black barsa na 22" monitoru s 16:10 omjerom još uvijek imam PTSP. Ubisoft je posebno "prednjačio" s nedostatkom podrške.

• Uređivano

Baš fino rade na uništenju reputacije tvrtke koja redovito isporučuje dobre drivere (za koje se podrazumijeva da rade bez bugova) i koji su prošli dobar QA.

5 dana kasnije
    • prayer

•  
      •  
      •  

Frend nedavno sebi uzeo 5070Ti i 9800X3D stime da si još nije nadogradio monitor pa je na 1080p. Testirali Cyberpunk i sa FG X4 je imao nekih 350 FPS-a sa PT i nekih 450 sa RT sa latencijom koja je primjetno manja nego što ima tipa Loseless Scaling. Da nisam išao gledati da li ima latencije jako teško bi skužio. Mislim da ću i ja uzeti 50xx seriju, doduše brijem da ću sačekati Super varijante ako ih budu. Nevjerojatne performanse kako god.

Sad je samo pitanje je li igrao sa DLSS, tj. je li to bilo full 1080p (lol) ili upscale.

Saga s driverima se nastavlja.

• Uređivano

Ja baš jučer ažurirao na 576.02. Glupo je svako malo ažurirati ako nemaš konkretni problem (ili podršku za nove igre) koji su ispravili, ali koliko vidim prema logu najviše "veselja" imaju vlasnici novih kartica i hotfix je gotovo u cijelosti namijenjen RTX 50 seriji.

Zero a ja na 3080ti i dalje imam nekad crni screen cak i u pol igranja…

9 dana kasnije

NVidia postaje teška lakrdija

Već 5060 Ti 8 GB je obsolete, treba li ići još ispod toga? Taj low end segment više nema smisla niti se oni trude ponuditi nešto smisleno. Radije bih bio na integriranoj ili kartici staroj deset godina nego ovom. Tu je sad i Intel preporučen, ne? Lol.

Zero Već 5060 Ti 8 GB je obsolete, treba li ići još ispod toga?

Nije problem u 8gb kartici vec u cijeni, kad bi 5060 8gb bila 199€ bila bi odlicna kupnja za budget 1080p Dlss/Fsr gaming a i prodavala bi se odlicno zbog pristupacnosti i velikog broja casual/nezahtjevnih gamera.

5 dana kasnije

Genesis ciljam polovnu 4090 ili 5080ti kad izađe

Poboljšao se AMD, ali i dalje ne može konkurirati u RT perfomansama + gotovo je nemoguće pronaći karticu po MSRP-u koji su marketinški predstavili.