NVIDIA, AMD i INTEL grafičke kartice
Ne kužim po ćemu je ovaj AI HDR drukčiji od auto HDR što ima windows?
- Uređivano
stitrek pa ima iste rezultate kao 3060ti..
- Uređivano
Da, tih 16gb Vram ce s vremenom imati prednost u novijim 3A igrama ala TLOU 1, slican tok kao RX 580 4gb vs 8gb verzija, isto važi i za skupu 4060Ti u verziji od 16gb. Inace 3060Ti je odlicna 1080p kartica koja ce gurati još nekoliko godina bez problema.
- Uređivano
stitrek niti jedna igra za sad koju igram nije udarila 8 giga vrama niti na 1440p.
:-/ ne znam. Alan Wake je vjv izuzetak. Sve ostalo radi ispod 8 giga.
fensisuperstar naravno da radi ispod. U praksi. Kad citas po netu, onda ide preko
TLOU 1 ce vjerovatno doci do limita i još poneka nova zahtjevna igra, uglavnom dok je 60fps+ dobro je
ah u ff14 na 4k 3060ti vuče 60 fpsa a ova tvoja sa 16 giga 40. raw power fail.
- Uređivano
Da, RX 7600 XT nije toliko snažna, za iste novce trenutno je RX 6700 XT puno bolja opcija, 7600 XT ce brzo pasti na 300$.
stitrek stari 7600 xt u većini testova sa 16 giga uopće nije jača toliko mozda 1-2%
jednostavno nema smisla taj ram, sa time koliko je skuplja. Kartica je fail.
- Uređivano
Tih 16gb na kastriranim karticama dolazi do izražaja samo u ponekim prezahtjevnim igrama slicno kao i slucaj sa 4060Ti, svakako je 16gb too much za te chipove, kad cijene za obje padnu onda ce imat nekog smisla ovako ništa special.
- Uređivano
Sterlok po stitrekovom istraživanju nema šanse imati 4k60 bez upscalera. Sorry. Haha
Ok ok, neću počinjati
Ne trebaš zapocinjati, ja cu nastaviti Ako je nešto nejasno samo se vrati na moje postove i vidjet ces da je kontekst bio native 4K/60fps u 3A igrama, uz to su stavljeni i grafovi testova. Shadow of War je igra iz 2017. i za ocekivati je da je RX 6800 vrti native 4K/60fps.
Pišem sve ovo jer nisi stavio smiley u svom postu
somethingwrong nisi ga pitao sa cime on vrti
- Uređivano
Native vrtio sam shadow of war sa 4k teksturama na najvecem settingsu sa render rez na max na gtx 1070 rogici…
Ajd jebo shadow of war
fensisuperstar googling in progress… šitrek loading
- Uređivano
Baš mi izletilo igrom slučaja na Redditu. Zbog ovakvih stvari radije dam NVIDIJI 100-200€ ekstra
- Uređivano
Ako se instaliraju driveri tak da se prethodni izbrišu onda kad pokreneš igru radi se sharder compilation in game, za igre koje to nemaju prije pokretanja gameplaya. Zato dolazi do trzucakanja prvih pol sata dok se ne optimizira sve ispočetka.
Ak instaliraš drivere tak da ih nadogradiš onda ostaje sharder case te se ne trenira iz početka.
ja uvijek samo nadogradim drivere te te nemam takvih pojava osim kad se pokrene neka igra po prvi puta.
What Is Shader Compilation and Why Does It Make PC Games Stutter? (howtogeek.com)
ovo pogađa sve, samo je pitanje kako se rješava, sama igra prije početka gameplaya sa prikazom na ekranu da znaš kaj se događa poput TLOU ili in game.
Nikad mi tako što nije bilo do sada, ali ako je to fix zašto ne
Meni je npr NFS Heat trzao jako iritantno prvi dan dok nisam obišao većinu grada, već sam mislio odustati od igre. I onda drugi dan i svaki sve klizi ko blesavo…upravo ovo govno dok se sheredi ne poslože kak treba. Ne rade bolji devovi treniranje shadera prije početka gameoplaya bez razloga.
Kad instaliraš nove drivere na čisto sve se pobriše i idemo ispočetka za sve igre koje su problematične. Kad nadogradim sve pet…ali neki preporučaju odi na čisto, ma idem k.
- Uređivano
Sterlok shader stuttering je neizbježan u nekim naslovima
DON'T NOD team u vezi Unreal Engine 5:
The PSO caching scheme in UE requires us to do a full, exhaustive walkthrough of the game to collect each and every shader variation that can be used and rendered on screen.
One missed shader not present in the cache means players will incur a noticeable stutter in the game, as the compilation of that shader will happen during gameplay.
Moreover, shaders are regularly invalidated during development, so this collection pass has to be done at a very late stage of production when developers are generally running out of time.
The good news is that we are well aware of this problem and have planned enough time to do this pass, so Banishers: Ghosts of New Eden shouldn't suffer too much from this problem at release time.
O jebem ti zivote, umjesto da kupujem vrata, kuhinju i krevet, ja cu kupit grafu
Da, ovo je pristojan upgrade. Pogotovo jer se radi o RT overdrive postavkama koje bacaju na koljena
chono kupiš grafu i onda računalo upališ jednom tjedno
Tko misli kupovati možda da ipak kupi i po ovim cijenama, jer može samo gore LOL
Zuckerburg wants artificial general intelligence (fudzilla.com)
"Meta will have a stash of almost 600,000 GPUs by the end of 2024, according to Zuckerberg."
- Uređivano
Jako sam zabrinut sa A gpuove od 17000 dolara.
Anyhow:
Ima li potrebe za ovim? GPU koji košta više od cijele konzole i duplo je jači.
Normalno da ima bolje performanse ali gledajte ovak.
Nekad je GTX 1080ti koštala 1100 dolara a danas ju PS5 i Series X za 500 eura šišaju, možda ne toliko u performansama koliko tehnologiji.
Tako bude i sa RTX 4090 koja košta 2000 eura okvirno, kad izađu PS6 i next Xbox postaće nebitna i to je istina PC gaminga. Financije uopće netreba gledati jer je s tog aspekta potpuno neisplativo.
pravednik Financije uopće netreba gledati jer je s tog aspekta potpuno neisplativo.
Evo ti moj primjer, uzeo Final Fantasy Rebirth, GT7 i PlayStation Plus Premium. Sve skupa cca 300€. Konzola je super kao entry level uređaj ali se ta cijena kroz igre i pretplate poveća do cijene te jedne grafičke bez problema, a do cijelog računala kroz par godina.
prayer kao da na PC nema troška za igre i pretplate
- Uređivano
To je bilo prilikom izlaska igre, ali su odma popravili, prebrzi port na PC
PC kao platforma za one koji puno igraju je dugorocno isplatljivija, sve PS eksluzive dođu s vremenom a ne zaboravimo masu igrara kojih nema na konzolama. Komplet solidan PC se može složiti vec za 700€ , npr Ryzen 5600 i Rx 6700 Xt.
somethingwrong kao da na PC nema troška za igre i pretplate
PC je otvorena platforma koja nudi igre na razlicite nacine, od jeftinih keyeva do pretplata i poklona GOG te Epic Gamesa, za one koji trenutno nemaju novaca uvijek postoji opcija full-demo™