Frend nedavno sebi uzeo 5070Ti i 9800X3D stime da si još nije nadogradio monitor pa je na 1080p. Testirali Cyberpunk i sa FG X4 je imao nekih 350 FPS-a sa PT i nekih 450 sa RT sa latencijom koja je primjetno manja nego što ima tipa Loseless Scaling. Da nisam išao gledati da li ima latencije jako teško bi skužio. Mislim da ću i ja uzeti 50xx seriju, doduše brijem da ću sačekati Super varijante ako ih budu. Nevjerojatne performanse kako god.
NVIDIA, AMD i INTEL grafičke kartice
Sad je samo pitanje je li igrao sa DLSS, tj. je li to bilo full 1080p (lol) ili upscale.
- Uređivano
Saga s driverima se nastavlja.
- Uređivano
Ja baš jučer ažurirao na 576.02. Glupo je svako malo ažurirati ako nemaš konkretni problem (ili podršku za nove igre) koji su ispravili, ali koliko vidim prema logu najviše "veselja" imaju vlasnici novih kartica i hotfix je gotovo u cijelosti namijenjen RTX 50 seriji.
NVidia postaje teška lakrdija
Već 5060 Ti 8 GB je obsolete, treba li ići još ispod toga? Taj low end segment više nema smisla niti se oni trude ponuditi nešto smisleno. Radije bih bio na integriranoj ili kartici staroj deset godina nego ovom. Tu je sad i Intel preporučen, ne? Lol.
Doom(sday) ready driver je izašao uoči izlaska igre.
kad prestaneš raditi gaming grafe za gamere, pa ti padaju napamet svakakve ideje. Neka jedu kolače
Poboljšao se AMD, ali i dalje ne može konkurirati u RT perfomansama + gotovo je nemoguće pronaći karticu po MSRP-u koji su marketinški predstavili.
Deadwalker mozes na Casekingu
najjeftinija Asus Prime 9070xt - 738 eura sto sam nasao na netu dok Windforcisa 5080 - 1189 eura…velika razlika
- Uređivano
Genesis Da kupujem danas, išao bih na full AMD, ne samo procesorom. Da, RT i DLSS su jak razlog na strani Nvidie, ali FSR 4.0 dosta toga mijenja, plus stvarno nude maksimum za novce. Isto tako u zadnje vrijeme nemaju (ili se ni izbliza toliko ne piše) problema s driverima. Ako i oni ne zapostave segment gaminga na PC-u u korist AI i podatkovnih centara, gameri imaju jako dobru alternativu i u budućnosti. Problem je što je ovo praktički preslika PS i Xboxa, odnosno stječe se dojam da su kupci praktički "baždareni" na određen tabor i da tu cijena nije više presudna.
Koji jadnici ovi iz Nvidije. Slično je pokrio i HW Unboxed. Ovi stvarno žele uvjetovati podršku medijima, uključujući i intervjue s inženjerima, samo ako će recenzirati po njihovim uvjetima (stavljanje FG u prvi plan, pa i za naslove gdje nije službeno podržan).
To što grafičke postaju sve lošija vrijednost za uloženo je očito samo problem potrošača.
Zero To što grafičke postaju sve lošija vrijednost za uloženo je očito samo problem potrošača.
Problem je u gamerima™ koji samo kupuju Nvidiu, slicna stvar je bila sa Intelom dok se nije pojavio Ryzen pa se razvila inertnost i stagnacija sa visokom cijenom.
Zagriženi gaming entuzijasti, FSR4 i XeSS 2 su tu, podržavajte best/buy underdogove pa se možda s vremenom Nvidia probudi iz AI sna…