NVIDIA, AMD i INTEL grafičke kartice
Ta opcija znači ovo i nema veze sa DLSS-om, koji na qualty renda na 66% nativne rezolucije, jednotavno tako radi u svakoj igri.
""Scaling Mode" lets you pick from "Off," "Fixed" and "Biased," which adjusts the resolution depending on your FPS rate"
Znači to je opcija dinamičke rezolucije, koja se mijenja tijekom igre. Po meni nema ju smiusla imati upaljeno, nego koristiti DLSS. Na Biased ti diže rezoluciju iznad native ako imaš stabilan FPS na koji ciljaš. Nešto slično DLAA.
Zakomplicirao si, za native ti sve postavke u igri trebaju biti ovako kao na slici, to u Geforce Experience je NIS - Nvidia Image Scaling, to je spatial upscaler ala FSR 1.0.
somethingwrong je something wrong.
- Uređivano
stitrek Cinjenica je da 8gb je minimum za fluidan 1080p AAA gaming, naravno moze se to ispeglat sa upscaler i FG na kartici od 4-6gb, ali objektivna granica je postavljena.
To nije točno. Testirao sam baš jučer TLoU Part 1, 3440*1440p rezolucija, high detalji, DLSS isključen (znaci native izvođenje), VRAM usage nešto veći od 7 GB. Mogu staviti i screenshot ako želiš.
prayer Evo taman ja probao na 3070Ti, +100 FPS-a sa RT manje PT uključenim!
Link za mod ako koga zanima; https://github.com/Nukem9/dlssg-to-fsr3
Znači s FSR3 bi trebao dobiti više FPS-a nego s DLSS-om na 3060Ti npr. u Cyberpunku?
- Uređivano
Mod ti koristi DLSS a kao FG koristi FSR 3, najbolja kombinacija iz oba tabora zapravo barem za nas bijednike sa <40XX serijom. Gledam po YT lagano izlaze modovi za sve igre koje imaju FG tako da me nebi čudilo da taj softwareski FG postane standard u budućim igrama.
Ali frend je danas probao taj mod sa istom tvojom grafom i imao je 60-80 sličica sa običnim RT upaljenim. Bez RT ide vrlo lako 110+
Bit će standard sigurno, samo kaj su modovi relativno loši zbog bugova…treba pričekati službenu implementaciju
- Uređivano
Ako imas karticu sa 16gb Vram u tim okolnostima potrosnja Vrama ide preko 8gb a u nekim AAA igrama i preko 12gb na high-ultra postavkama.
Ovdje je test Rx 6800 Xt u TLOU 1. Na 3:50 je 1440p high postavke i ide na momente preko 10gb Vram.
Moj vram je bolji od tvog vrama haaaaa
Strašno me zanima koji će biti argument kada izađe Super serija
stitrek ja ti samo govorim da možeš igrati na 1440p na high postavkama bez DLSS-a s 8 GB VRAM-a.
Deadwalker nema toga na YT
chono ja uvijek kažem, nije stvar u hardwareu, nego u trudu oko optimizacije igara. Dok vidim kako se Doom vrti, sve ostalo su loše isprike. I ako može PS5 / Xbox Series X vrtiti igru koja izgleda spektualno, RTX 3070 mora to prožvakati bez ikakvih problema. TLoU Part 1 je baš imao katastrofa optimizaciju na releaseu, kao zapravo i većina PC portova ove godine. Sve se to u međuvremenu sredi jer kako pokazuje Steam hardware survey, većina tržišta su kartice koje imaju 8 GB video memorije ili manje, pucali bi si u koljeno da ne srede izvođenje igre.
Istina, sredi se ali meni se neda čekati dobra volja devova, da li će i kada će srediti ako mogu zaobići problem sa jeftinom karticom koja ima puno vrama i ne razmišljati više o tome. Zato sam to i napravio, briga manje
Naravno da može ako se malo spuste detalji, pricali smo opcenito o Vramu na kraticama i zahtjevnim pojavama u novim AAA igrama
Deadwalker predlazem da implementiras break metodu:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Infinite_loop
Nema smisla, lik tupi jedno te isto bez pokrica.
Jesam ima već dosta vremena….
Sterlok ubisoft je u partnerstvu sa AMDom, aktivnom partnerstvu
Bravo za AMD i Ubisoft.
A ti bi mogao kupiti nesto bolje od intel uhd 620
Kad te opale obaveze, djeca i krede, bas me zanima kako ces mijenjat grafe zbog fsra e djecace moj dragi
Avatar Frontiers of Pandora FSR 3 FG se na starijim karticama (Gtx 900-1000, Rx 400-500) ukljucuje preko:
Documents ->My Games->AFOP->graphic settings.cfg open with notepad and search for frameGeneration = false and rename it to frameGeneration = true
Vjerovatno je slican postupak i za sve ostale igre sa FSR 3 koje su onemogucile FG za stariji hardware.
Nema UHDa, tugica
Evo link za FSR 3 FG mod, sistem instalacije je objasnjen na stranici i sasvim je jednostavan.