Bit će standard sigurno, samo kaj su modovi relativno loši zbog bugova…treba pričekati službenu implementaciju

prayer

Ajde baš isprobam sa i bez pa javim rezultate.

Deadwalker

Ako imas karticu sa 16gb Vram u tim okolnostima potrosnja Vrama ide preko 8gb a u nekim AAA igrama i preko 12gb na high-ultra postavkama.

Ovdje je test Rx 6800 Xt u TLOU 1. Na 3:50 je 1440p high postavke i ide na momente preko 10gb Vram.

stitrek potrosnja zbog cega? 60fpsa nije fluidan gaming? Kompa pises nebuloze

Strašno me zanima koji će biti argument kada izađe Super serija

chono ja uvijek kažem, nije stvar u hardwareu, nego u trudu oko optimizacije igara. Dok vidim kako se Doom vrti, sve ostalo su loše isprike. I ako može PS5 / Xbox Series X vrtiti igru koja izgleda spektualno, RTX 3070 mora to prožvakati bez ikakvih problema. TLoU Part 1 je baš imao katastrofa optimizaciju na releaseu, kao zapravo i većina PC portova ove godine. Sve se to u međuvremenu sredi jer kako pokazuje Steam hardware survey, većina tržišta su kartice koje imaju 8 GB video memorije ili manje, pucali bi si u koljeno da ne srede izvođenje igre.

Istina, sredi se ali meni se neda čekati dobra volja devova, da li će i kada će srediti ako mogu zaobići problem sa jeftinom karticom koja ima puno vrama i ne razmišljati više o tome. Zato sam to i napravio, briga manje 😃

Deadwalker

Naravno da može ako se malo spuste detalji, pricali smo opcenito o Vramu na kraticama i zahtjevnim pojavama u novim AAA igrama🙂

Sterlok

Jesi sada na Rx 6800? Vidim imaju odlicne cijene trenutno za Xfx model, 7800Xt nisu toliko bas ni snažnije a skuplje oko 100-120€

Jesam ima već dosta vremena….

Evo primjera kako DLSS može biti puno lošiji nego FSR