Ja čekam prijevod Sharp Endsa.

Meni Red Country jest najslabija, al samo jer su mi sve ostale čisti vrh.
A realno je fenomenalna, pročitana 3x.

Zasad je preveden samo Little Hatred, imaš vremena nabavit.
Treća tek izlazi ove godine, druga je vani na engleskom.

oxi di si uzela ovo fino pakiranje pjesama leda i vatre? Super je!

Tzereen daa, tvrde korice su mi bas extra, doslo je skuplje ali vrijedi.
    Nije bilo kod nas pa sam preko Amazona uzela.

5 dana kasnije

27 godina kasnije 🙂

2 mjeseci kasnije

Attack on Titan konacno zavrsen. ajde nije pisac usrao kraj iako nije ni idealan, ali to je posljedica sto je iskomplicirao i ujebao zadnjih 15ak chaptera. sve u svemu nije bilo uzalud ovih silnih godina koliko sam pratio ovu mangu i ostao uz nju do kraja.

maverick

Čitam na myanimelistu da dosta ljudi nisu zadovoljni krajem čak i Japanci nisu sretni. Isayama je usrao kraj jer je mogao napraviti neki bolji kraj mange.

Sorcerer mora je obje strane zadovoljiti i eren hejtere i eren ljubitelje jer je usrao sve zivo prije samoga kraja i pobrao jos ranije hejta sa obje strane pa je onda isfantazirao do jaja na kraju, ali barem nije totalno sposrao lik Erena s obzirom kako je krenuo zadnjih nekoliko chaptera. mislim do sada znam samo jednu mangu da ima bas odlican ending, a to je Fullmetal Alchemist i donekle Akira i Monster iako monster isto isfantazira dosta toga kroz zadnih nekoliko chaptera. nadam se da ce Berserk dobiti dobar ending ili bilo kakav uopce kako je Miura krenuo. Kad se sjetim debilnog kraja Dragon Ball mange gdje onaj tupavi goku napusti obitelj da bi otisao trenirati onog nebitnog lika kojeg tek vidi (kao inkarnacija kid buu, who cares jbt), onda je kraj Attack on Titana u usporedbi sa time masterpis jbt.

maverick A gle moglo he gore završiti, ovako su klasičan "bad guy" iskupljenje spiku uvalili i spasili sve od kad je preuzeo founder titana.

prayer kazem ja sam zadovoljan jer sam ocekivao mega sranje od kraja.

maverick

Znalo se da se da ce Eren umrijeti zbog Ymira prokletstva, ali je trebao smisliti neki bolji kraj da Eren proživi preostalih 4 godina sa Mikasom

Sorcerer je, ja sam isto navijao da provedu barem neko vrijeme skupa. Mikasa je meni uz Sashu najdrazi lik u toj mangi bila. apsoultno svi ostali su se neki kurac prenemagali i preseravali.

4 mjeseci kasnije

Neki dan dovrsio Leopard od Joa Nesboa. To mi je vec neka vrsta tradicije. Da svako ljeto procitam jednu njegovu knjigu. I jako je dobar Leopard. No Crvendac i Snjegovic mi ipak i dalje ostaju kao njegove najbolje knjige iz Harry Hole serijala.
              Krenuo sam i danas ranije sa ‘Deset Malih Crnaca’ Agathe Christie. Prije sam ju stalno citao, ali mislim da jedno od 3. srednje nisam nista procitao, pa rekao, mogao bih ovo, posto joj je to jedna od poznatijih knjiga. Prilicno se lako cita, vrlo zanimljivo i misteriozno nakon trecine knjige. No susta suprotnost mracnim Nesbovim knjigama. Ova se zasad cini prilicno ‘vesela’, ali to je oduvijek bio Christien stil.

Dal je potrebno čitat Nesbo-ove knjige po redu?

Ja pročital prve dvije (solidno, niš baš tolko prejebeno), pa bi možda preskočil neke.

• buz

•  
                  •  
                  •  
                  •  
                • Uređivano

Tuhy Pa je. Nije presudno, ali neke stvari se provlače, neki major eventi i motivacija u određenim knjigama proizađu iz prethodne. Ako već čitaš može i po redu.

To me zanimalo, dal ima stvari / likova kaj se spominju iz prethodnih knjiga.

Oke, išal bum po redu. Al nije sila.

Pa slozio bih se sa buz

Ja npr. nisam citao po redu, pa su mi bile cudne neke stvari, ali onda sam se sjetio da ce se nesto dogoditi u kasnijoj knjizi za tog lika i slicno. Nista strasno i previse zbunjujuce, ali bilo bi pametno ipak po redu citati.

Ali definitivno nastavi dalje po redu, jer je 3. knjiga iz Hole serijala ‘Crvendac’, genijalna! Meni cak i mrvicu bolja od Snjegovica koja se smatra njegovom najboljom/najpoznatijom.
                  No definitivno nastavi sa Nesbovim knjigama. Bas mi se svidja taj njegov mracni stil pisanja. I jebeno docara svoje knjige, uvijek se osjecam kao da sam u Oslu i okolnim mjestima u Norveskoj (ili u nekoj drugoj drzavi, kad se radnja ponekad desava tamo). A nikad nisam bio na tim mjestima.

Andrzej Sapkowski - Mač Sudbine

Witcher knjige su solidne 😃