Što se čita?
- Uređivano
Meni je daleko najdrazi Tizianov rad onaj na Demonu Ludila iliti Divovima dobra i zla. Tamo je dao svoj maksimum i na preko sest brojeva tj 513 strana napisao jednu od najboljih prica koju je izdao Bonelli. Meni ce uvijek Zimska Zmija (Mars Ocajnika) legendarnog Sergia Bonellia biti najdrazi rad koji je izasao iz te izdavacke kuce, ali Divovi su neka druga dimenzija.
Najdrazi Tizianov Dylan mi je Ananga. To sam zadnji puta citao tamo ranih 2000tih, a sjecam je se dan danas.
Iskreno se nadam da stari neće odapeti prije nego što napiše preostale knjige, ako to uopće ima u planu s obzirom koliko je puta odgodio The Winds of Winter. Možda se malo trgnuo kad je vidio što su ona dva debila napravila od serije.
Abercrombie je sve
Toliko referenci na prijašnje knjige i događaje, pojavljivanje i spominjanje starih likova... Frajer je stvorio svijet di se doslovno osjećaš da si dio njega i stalo ti je do tih prokletih fiktivnih karaktera.
Sinovi i kćeri većine njih sad nose radnju, od ranog jutra nisam stao sa gutanjem knjige.
Prekjučer sam završio Empire of Storms (5. knjiga Throne of Glass serijala).
Ono što u prve dvije knjige definitivno jest prilagođenije za teen publiku sa krajem treće i sljedeće dvije preraste u prokleto dobar dark fantasy sa odličnom radnjom i prokleto dobrim likovima.
I dalje je tu previše prezgodnih mužjaka i savršeno prezgodnih žena (ako će ovo doživjet ekranizaciju, bit će kolektivno svršavanje na izgled likova ), nema tu Abercrombievu britkost u dijalozima i humor (a ko ju uopće ima), al proklet bio ako nisam uživao u čitanju, pogotovo poglavlja sa Manon.
Kraj je cliffhanger u rangu sa GoT S6 (Jon), dvije knjige su preostale. Nadam im se čim prije.
Tuhy
Ja sam završio Red Country i počeo Sharp Ends. Nažalost zbog posla nisam imao previše volje čitat i trebat će mi neko vrijeme da dođem do novih knjiga. Dugo sam odgađao Red Country jer ga reklamiraju kao western koje inače ne volim previše, a na kraju je ispala jednako dobra kao i sve ostle u serijalu. Heroes mi je i dalje najdraža, nije ni ova daleko iza.
Ja čekam prijevod Sharp Endsa.
Meni Red Country jest najslabija, al samo jer su mi sve ostale čisti vrh.
A realno je fenomenalna, pročitana 3x.
Zasad je preveden samo Little Hatred, imaš vremena nabavit.
Treća tek izlazi ove godine, druga je vani na engleskom.
maverick e ja sam nabavila ovo isto izdanje, ali na eng. Meni su super
NeithRedhat dobra kupnja
Sutra mi dolaze knjige
Attack on Titan konacno zavrsen. ajde nije pisac usrao kraj iako nije ni idealan, ali to je posljedica sto je iskomplicirao i ujebao zadnjih 15ak chaptera. sve u svemu nije bilo uzalud ovih silnih godina koliko sam pratio ovu mangu i ostao uz nju do kraja.
- Uređivano
Sorcerer mora je obje strane zadovoljiti i eren hejtere i eren ljubitelje jer je usrao sve zivo prije samoga kraja i pobrao jos ranije hejta sa obje strane pa je onda isfantazirao do jaja na kraju, ali barem nije totalno sposrao lik Erena s obzirom kako je krenuo zadnjih nekoliko chaptera. mislim do sada znam samo jednu mangu da ima bas odlican ending, a to je Fullmetal Alchemist i donekle Akira i Monster iako monster isto isfantazira dosta toga kroz zadnih nekoliko chaptera. nadam se da ce Berserk dobiti dobar ending ili bilo kakav uopce kako je Miura krenuo. Kad se sjetim debilnog kraja Dragon Ball mange gdje onaj tupavi goku napusti obitelj da bi otisao trenirati onog nebitnog lika kojeg tek vidi (kao inkarnacija kid buu, who cares jbt), onda je kraj Attack on Titana u usporedbi sa time masterpis jbt.