Odigrao nekih sat vremena, riješio prolog + jedan side quest na putu prema idućem npc-u za glavni quest.
Dobro je, odnosno dobar patch 😃
Nešto me malo zezao micro stuttering, no u nvidia control panelu stavio low latency na ultra i sada je to stvarno jedva primjetno.
1440p rezolucija, DLSS na quality, FG uključen, max "epic" postavke, vrlo glatkih 90-100 fps-a. Vrlo igrivo.
Compiling shaders uzme 45 sekundi svaki puta, uključio štopericu 😃
Zona je baš…kako je imam u sjećanju iz originalnog Stalkera, samo sve kudikamo vizualno impresivnije. Nije da sam do sada baš jako oduševljen grafičkim prikazom (kao što me Alan Wake 2 oduševio npr.), no sve to skupa izgleda vrlo vrlo dobro. Atmosfera jebeno savršena.
Od nekih mana (ako je to u ovako malo igranja uopće smisleno navoditi), vidim da će veličina inventoryja biti pain in the ass, čak bi rekao da je i previše loota, ovih health packova i hrane baš onako na svakom koraku. Ali izuzev toga, gušt je napucavati i istraživati zonu. Normalno da ulazim u svaku napuštenu kuću i gledam svaku baru sa srušenim helikopterom.
Bit će ovo roba.
Edit: stigao u prvo naselje, tu su performanse malo pale na nekih 70 frejmova, no i dalje sve ok. Primijetio sam da in-game animacije u story instancama trebaju još obradu kroz patcheve budući da se framerate u njima de facto prepolovi nekad. Bitno da je gameplay većinu vremena stabilan.