- Uređivano
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Prije sam čitao da vidim kakav ja AI i ovo je iz 10/10 recenzije!
Samo šta je stvar šta sam sebi uskačeu u usta; AI je dobar, ali ne valja??
Fighting NPCs in Stalker 2 isn't dissimilar to fighting human opponents in an online multiplayer FPS. Enemies work together to outflank you and use grenades to flush you out whenever you try to take cover. To some degree, this even extends to fighting mutants. Combat is dynamic and never feels like a shooting gallery. Opening the inventory doesn’t pause the game and there’s no mid-combat saving either. Actions like reloading weapons, swapping armor or using consumables have to be done in real time while you’re fighting some of the smartest enemies found in gaming.
*
These encounters are made possible thanks to GSC Game World’s proprietary AI system dubbed A-Life 2.0. A similar system can also be found in the original games, but the developers made a lot of improvements to it in the meantime. It's not perfect just yet, though. Enemies often don’t have any reaction when you make noise in their vicinity but can easily spot you even when you’re hiding behind a wall in a pitch-black room. They also seem to be suspiciously proficient at landing grenades at your feet regardless of where they’re throwing them from. Bullets have realistic flight times and trajectories, but the grenades feel iffy. Most other weapons are enjoyable, although it would have been nice if they added a few options for melee.*
- Uređivano
Ja sam isprobao cca. 45 minuta na XSX. Ne mogu naravno ništa pričati jer sam malo igrao, ali čini mi se da s grafičke strane konzolaska verzija dosta loše izgleda. Vidio sam na PC kako izgleda (preko YT streama) i razlika je nebo i zemlja.
- Uređivano
Odigrao nekih sat vremena, riješio prolog + jedan side quest na putu prema idućem npc-u za glavni quest.
Dobro je, odnosno dobar patch
Nešto me malo zezao micro stuttering, no u nvidia control panelu stavio low latency na ultra i sada je to stvarno jedva primjetno.
1440p rezolucija, DLSS na quality, FG uključen, max "epic" postavke, vrlo glatkih 90-100 fps-a. Vrlo igrivo.
Compiling shaders uzme 45 sekundi svaki puta, uključio štopericu
Zona je baš…kako je imam u sjećanju iz originalnog Stalkera, samo sve kudikamo vizualno impresivnije. Nije da sam do sada baš jako oduševljen grafičkim prikazom (kao što me Alan Wake 2 oduševio npr.), no sve to skupa izgleda vrlo vrlo dobro. Atmosfera jebeno savršena.
Od nekih mana (ako je to u ovako malo igranja uopće smisleno navoditi), vidim da će veličina inventoryja biti pain in the ass, čak bi rekao da je i previše loota, ovih health packova i hrane baš onako na svakom koraku. Ali izuzev toga, gušt je napucavati i istraživati zonu. Normalno da ulazim u svaku napuštenu kuću i gledam svaku baru sa srušenim helikopterom.
Bit će ovo roba.
Edit: stigao u prvo naselje, tu su performanse malo pale na nekih 70 frejmova, no i dalje sve ok. Primijetio sam da in-game animacije u story instancama trebaju još obradu kroz patcheve budući da se framerate u njima de facto prepolovi nekad. Bitno da je gameplay većinu vremena stabilan.
Deadwalker slike su bomba, atmosfera vristi
escoban A kad je to bio slučaj s nekim PC oriented istočnoeuropskim studijem da su izdali savršeno ispoliranu igru, pogotovo ako još ide multiplatform? Ne kažem da im preuranjen izlazak treba biti alibi, ali neke prakse imaju praktički tradiciju dosta ranije od ovih vremena kad je hrpa gamera nezadovoljna s bilo čim, koliko god bilo (i)relevantno.
IMO u ovom trenutku S2 vjerojatno ima ocjene kakve zaslužuje, ali svatko zna ponaosob čemu će vjerovati i pridavati značaj. Nekoga tko je čekao nastavak za koje je čudo da je na kraju i izašao sigurno ne treba dodatno uvjeravati, a takve ekipe je sudeći po ovoj temi jako puno. Vidjet ćemo kako će proći kod Gamepass turista.
- Uređivano
Stalker u samoj srzi. Welcome to the Zone, welcome home stalkers…
Napucavanje odlicno, mesnato, balistika u igri, random A-Life eventi prisutni, AI odlican, atmosfera ubija, mraculja samo takva, zvuk perverzija, izvedba i performanse odlicne, uopce nisam ovo ocekivao sa te strane.
@Deadwalker inventory je isti kao prije, a ovo je Lesser Zone, prolog mapa, kasnije se mijenja prica kada se otvori igra
- Uređivano
Odigrao ca 2 sata. Za sada 0 bogova i 0 problema. Igrao sam na performance mode i vidi se da je grafika degradirana spram high pc settings, ali sasvim pristojno izgleda, posebice kada sam vidio kolika je mapa, do sada nije bilo loadinga. Tako da ne znam šta su pisali i govorili kritičari jer nisam pogledao niti jedan review, ali igra se izvodi više nego dobro, bez intruzivnih stuttera ili vecih padova fps-a, barem za sada.
Općenito ne gledam i ne čitam recenzije, jedino što pogledam je DF analiza, čisto da baš ne bih naletio na teški odron.
Moram pohvaliti atmosferu koja je vrhunska, kao i glazba, a napucavnje vrlo zadovoljavajuce. Također smatram da ima previše pizdarija za skupiti i brzo postaneš pretrpan što ima odraza i na kretanje i staminu koliko sam skužio, ali taj problem je ima i Witcher 3, Skyrim i mnoge druge zapadnjačke igre s rpg elementima i ne kužim da ne znaju napraviti to kako bog zapovijeda, kao i inventory screen koji uvijek sucka.
Uglavnom za sada jako zadovoljan igrom i treba spomenuti da na Xbox nema ni ovih degenskih shader kompilacija.
Ovi novi quickslotovi su odlicni. Pustili su i modove pucanja, vise tipova municije, habanje oruzja. Mozes nositi leseve, a novost je sto i reagiraju kao objekti.
Grafika na PCu predivna, zvuk stvarno fantastican, pogotovo oruzja, a ambijentalna glazba tipican stalker, stvara nelagodu. Nema bugova za sad i zaista ovo djeluje kao velika igra. Mapa je ogromna
Igrao 2 sata na konzoli i mogu reći da mi je igra veliko razočaranje. Mnoštvo bugova, loša grafika, usporediti je mogu s Cyberpunkom na launchu. Ljudi prolaze kroz ljude, animacije su mi blijede i generičke, zapeo mi čovjek u jednom prolazu u main questu i nisam mogao nikud dalje, dobro da sam imao save slot ranije….
Vi što ste igrali, mislim i ja bi sad da mi se nije ruter preko noći zablesavio i download stao na 100gb, kažete puno toga za skupiti na početku, da nije vezano sa težinom igre možda?
Nikako da gamepad proradi. Sve moguće probao. Prepozna ga ali ne regira na njega.
Ne pamtim kada mi u nekoj igri nije radio xbox kontroler.
Tri lika mi imala T pose…
Atmosfera odlična ali grafički ništa specijalno.
Napucavanje mesnato i dobro.
Još mi u glavu ne ide da ovakva igra koja ide na atmosferu nema dinamičke sjene! I to u 2025toj godini.
OverHypedG Igrao 2 sata na konzoli i mogu reći da mi je igra veliko razočaranje
Ma ti igraš prvi dio, ovaj nije došao na PS5.
Flipper na xboxu igram
OverHypedG pa šalio sam se. Valjda samo nas dvojica i (možda maverick isto) igramo na XSX i kažem opet, meni je konzolaška verzija dosta ružna. Svakako sam mislio igrati ovo poslije Dragon Agea i Indija, pa se nadam da će malo proljepšati XSX verziju jer slabo u grafičkom smislu izgleda. Jedino je atmosfera mi vrh.
- Uređivano
Igra je jednostavno predivna, cak postoji i interni sharpening pored forsanog iz nvidia CPa (prijevod, ako se koristi ono sranje od AMD FGa, to se nasilji).
Steam 81% i raste, prakticki jedinica u 2024. godini, znao sam
Edit: kolega sa posla igra na S preko tipkovnice i misa i odusevljen je. Igra je roba
chono jbt, po pitanju STALKERA si objektivan ko' crkva spram HDZ-a. Netko tko čita izvana mislit će da je igra 100/100. Nisi pouzdan kad je u pitanju ova igra.