Igrao na RTX 4080 i performanse su očajne ma što namjestio. FPS čak i nije problem sam po sebi, ali osjeća se kao da je puno manji nego što jest. Frame pacing je očajan

Bugovi posvuda, ali ajde, sa Stalkerom oni još nekako i mogu proći. Prvi sidequest odmah strgan. Pucanje je dobro i mesnato, ali AI je skroz retardiran, neusporediv s igrom iz 2007. koja je taj segment imala daleko ispred svog vremena. Likovi se spawnaju iza mene, nestaju dok ih pratim itd., nema nimalo gušta. Ja ću pričekat jedno pola godine

Flipper zasto, pa jedinica je bila izmedu 80 i 85 na izlasku, ovdje je ista stvar. Rekao sam vam da ovo nije igra za mase i da je PC HC naslov. Sto se ispostavilo tocno. Opet…

By the way mozete reloadat oruzje dva put i imate jedan metak vise zbog onog u cijevi.

@Fenix reflex ukljucen i low latency na ultra. Ista stvar wukong, jedi, robocop, zapravo svi UE5 naslovi

Fenix točno tako, ja isto danas odustajem i ostavljam po strani dok ne dođe zakrpa nažalost

OverHypedG kako ljudi prolaze kroz ljude i onda si zapeo u prolazu jer nisi mogao proci kroz… covjeka?

Fenix

Zašto bugovi sa stalkerom mogu proći?

Ne mogu, druge igre uništava zbog bugova u komentarima a ovdje je to ok?

Nije ok!

E da, najgore od svega, ne radi ni stealthanje. Bilo da koljem nožem ili skidam silencerom, ostali neprijatelji te odmah magično detektiraju. Ako se dobro sjećam isto je bilo i u Pripyatu, ali šteta

Nisam Stalkera igrao sigurno 10 godina, ali Pripyat pamtim puno puno bolje od ovoga, svijet je bio življi nego puno igara danas, ali ovdje je sve umjetno. Ne znam, možda se kasnije otvori, ali primjerice još nisam vidio u daljini nijedan random encounter, osim onoga što se spawna pored mene (i odmah me detektira). Da može bolje ukazuje da protivnici stvarno flankaju i ta neposredna borba je stvarno dobra, ali ovo je jednostavno nedovršena igra

doktor1 Zašto bugovi sa stalkerom mogu proći?

Mislim na ove relativno nevine bugove. Kad u Stalkeru vidim lika kako lebdi iz kreveta stvarno djeluje kao anomalija Ha-Ha-Ha

doktor1 jer su ljudi subjektivni, ak si fan pregrmit ces bugove, ak nisi ce te iritirati

Nijedna igra nebi smjela izaci sa gamebreaking bugovima.

Fenix netocno, Clear Sky je imao najmanje stealth indikatora, najvise Shadow, pa onda Pripyat. I tamo je bila side mehanika koja u pravilu nije radila. Dodes iza npca, upalis svjetiljku i on ne reagira. Dvojka ni nema visibility i sound notifikatore koliko sam ja vidio dosada u igri, nema tog HUDa uopce. Igra je one man army kao i jedinica

doktor1 chono living stalker. Let the Zone take me if I am lying.

Sta cu, kad ste neuk puk za ovo 🤣

chono ovo sa reload mi je top, metak više me masu puta spasio u stalkeru!

Podsjeća ne na launch CP77, igra je isto bila u kršu (kako kome) ali je atmosfera bila vrh! Ako se možeš uživiti u atmosferu i svijet, bugovi su sekundarna briga. Stime na umu, 8/10 za igru sa takvom tehničkom stranom samo pokazuje koliko su drugi elementi igre jaki.

Arcer znam 😁 pogotovo kad igras na pravoj tezini.

@prayer ni blizu, ovdje imas sve implementirano, CP77 nije imao ni interaktivnu vodu, AI, dijelove mape, pola toga je falilo. Ovo je dovrsena igra, bugovi ce se popeglat kao i uvijek

Je tko pronasao preorder gear?

Znao sam da nisam umislio. Izgleda da cijeli A-life sistem nedostaje u igri. Developeri su prije izlaska brisali reference na isti, pravdali se kao da je samo do wordinga, ali ili je kompletno sjeban ili kompletno nedostaje.

Jedva čekam da svi kojima je ovo prva igra u serijalu imaju susret s ovom beštijom Ha-Ha-Ha

chono pročitaj da sam napisao upravo to

Fenix Developeri su prije izlaska brisali reference na isti, pravdali se kao da je samo do wordinga

Blokirao sam te prvo da tebi ne kvarim igru jer znam koliko si nahajpan, drugo da drugima ne trujemo forum glupim interakcijama. Pa nadalje blokiraj i ti mene ili barem komuniciraj smisleno

EDIT: Točno ovo sam pričao, ovako je i meni i koliko vidim još puno drugih. Spawnaju se i znaju odmah gdje si. Nema više onoga da žive svoj život i da naletiš na skupine. Meni "needuciramon" je to glavni forte Stalkera. Sad kad sam zaključio da je igra sjebana, odjebat ću i ja iz teme da vam ne kvarim igranje. Uživajte vi koji igrate i možete zanemarit sve ovo, a drugima moja realna preporuka da pričekate dok poprave taj AI Life (ili kako god se sad već zove). Za bugove je lako.

Fenix moja greska, nisam dobro procitao tvoj post. Zapravo timing govori sve, tvoje od danas, a ono od prije 2 dana.

Ma nisam toliko nahajpan, koliko rajcam ove dezurne koji nemogu igrat, pa broje ako ce igra flopat 😁 svjestan sam problema u igri, samo namjerno pumpam pozitivu. Nemam ca tebe blokirat i ti to znas, mozes slobodno nastavit sa feedbackom i istrazivanjem sto se tocno izbacilo ili skrsilo u igri

Još sam malo igro…

Pa spawn NPCa je isti kao šta bi se u cyberpunku murija pojavila iza tebe!?

Koji vrag? Šetam, nigdje nikog, uđem u kolibu, izađem i iza mene bandit?

Fuck off

f_i_c_o odmah na pocetku, iako ga je sada teze ubiti

OverHypedG Mnoštvo bugova, loša grafika, usporediti je mogu s Cyberpunkom na launchu.

Ni izbliza. Niti je grafika loša, samo nije Top ponude. Možda s bugovima nemaš sreće u to neću ulaziti. Ja isto tako u 3 sata igranja niti jedan bug.

Flipper možda maverick isto

Šta možda? Pa rekao sam da igram na Boxu kao i sve multiplat igre.

OverHypedG Evo, nisam jedini

Kuka, a trebalo je samo loadati stariji Save file i za to mu trebalo 45 minuta lol

I da najveći problem je spawn beštija odjednom i što su jebene spužve kao i AI protivnika, ali nešto ne vidim da se po drugim igrama sere, a AI je u gotovo svim igrama odron naspram jednog F.E.A.R. iz 2005. godine.

Evo sto se tice samog AI-a, moj test na brzinu:

Stalker Shadow of Chernobyl

Stalker 2 Heart of Chornobyl. prvi side quest koji je bio zbugan @Fenix kod mene radi fludino

Mislio sam krenuti igrati sinoć, ali izgleda da je bolje da nisam. Pričekat će se da srede igru kako treba pa onda odigrati baš kao što sam napravio sa Cyberpunkom i na kraju imao najbolje moguće iskustvo.

Ovo čak i da je trebalo doći na PS bi vjerojatno bilo blokirano na store-u dok se ne sredi.

Mene su stalkeri jucer pratili/vijali gotovo kilometar do one Safe zone i neki od naših likova je tog jednog stalkera što je prišao ukokao. Good stuff, a onda opet imaš primjer gdje imaju terminatorski vid preciznost najboljeg snajperiste ikada. Tako da da, AI nije bajan, ali nije ni konstantno loš.

Medjutim od sada ću i ja početi AI u igrama na proste faktore razdvajati i nitpickati kada je odjednom postao toliko bitan pa ćemo vidjeti kako će dežurni reagirati.

chono i šta kaže koji je bolji (AI), ne da mi se gledati oba videa u cjelini.

Brijac jebo vas Playstation, igra ni nije na toj konzoli.

Brijac Brico ovo je neusporedivo sa CP77 na konzolama. Ovo radi, ne crasha se, igra je dovrsena. Ja neznam kako pojedinci bez sekunde u igri komentiraju tako nesto.

@maverick imat ces posla 😆

Ma to su moji gameplay videi od minut, dva. Prvi je statika zesca, malo flankaju i skrivaju se. Drugi je kudikamo dinamicniji i realniji

chono Prvi je statika zesca, malo flankaju i skrivaju se. Drugi je kudikamo dinamicniji i realniji

Eto. Ja se iskreno više ne sjećam dali je AI u tim starijim Stalkerima bio bolji/lošiji jer prošlo je sto godina kako sam igrao zadnji puta.

chono Ja neznam kako pojedinci bez sekunde u igri komentiraju tako nesto.

Krivo im što igra nije na "njihovoj" platformi.

maverick bio je odlican, no odlican je i u dvojci. Pravo pitanje je postoji li A-Life kao sustav u igri za svijet oko tebe. Tipa primjer ovog spawnanja koje kolege navode, u jedinici bi rijesio neki kamp, ali banditi ili stalkeri bi onda dosli u taj kamp random iz Zone, vidio bi kako dolaze sa kraja mape tamo. Navodno je to problem ovdje, nema tako neceg, nego se jednostavno spawnaju na lokaciju gdje se ti nalazis.

Kako god, treba izaci iz Lesser Zone u pravu igru i vidjeti pravo stanje kada se otvori mapa

chono nego se jednostavno spawnaju na lokaciju gdje se ti nalazis.

Mislim da to stoji jer barem, za sada, su mi se čudovišta spawnala svaki puta odjedanput, bez da sam ih vidio ili čuo unaprijed, a baš igram slow i upijam atmosferu.

Medjutim ne vidim kako će taj A-Lufe lako i brzo implementirati ako je potpuno absent u igri.

ThomasAAnderson

Pogledaj pobogu nekog YouTubera kojeg pratiš šta on kaže, ako već nama par koji zapravo igramo ne vjerujes, a ne se tu kaciti na retardirane usporedbe sa Cyberpunk. Ja sam igrao ove godine Cyberpunk i gori mi je još uvijek od ovakvog Stalkera.

maverick Medjutim od sada ću i ja početi AI u igrama na proste faktore razdvajati i nitpickati kada je odjednom postao toliko bitan pa ćemo vidjeti kako će dežurni reagirati.

Prepoznao sam se pošto jedini pričam o ovome. U Stalkeru je bitan kad mu je to glavni forte, nema važnijeg sistema. A kada je lošiji nego u prošlim igrama ili kada je sistem s kojim su reklamirali igru potpuno izrezan/sjeban, pričat ću o tome koliko treba.

Nema tu prostih faktora, i tebi posljednje upozorenje da prestaneš s izazivanjem konfrontacija.

chono Tipa primjer ovog spawnanja koje kolege navode, u jedinici bi rijesio neki kamp, ali banditi ili stalkeri bi onda dosli u taj kamp random iz Zone, vidio bi kako dolaze sa kraja mape tamo. Navodno je to problem ovdje, nema tako neceg, nego se jednostavno spawnaju na lokaciju gdje se ti nalazis

Točno o ovome. Sam AI u borbi je dobar, odličan, flankaju i gušt je sve dok se netko ne spawna itd. U Pripyatu sam se znao popet negdje i samo promatrat kako kruže uokolo i taktizirat, bilo je živo. Sad riješim zgradu i samo se nastave beskonačno spawnat novi, a nekad si baš mogao pratit kretanja skupina, kad se usele novi itd. Kao da AI life djeluje 100-ak metara uokolo i to je to. Kad to riješe vraćam se

chono koliko rajcam ove dezurne koji nemogu igrat, pa broje ako ce igra flopat.

Niti za ovim ima potrebe u ovoj temi jer zasad pišemo jedini koji igramo. Ali sad stvarno, pošto stavljam igru sa strane, isključit ću se i ja (ali reagirat ako bude provokacija)

Fenix upravo to, u jedinici si mogao pustiti cijelu scenu ispred da se odigra bez tvog doprinosa. Cak i kod zivotinja, ono cemu se divimo u RDR2, postojalo je u prvom Stalkeru. Blind dog rasteze mrtvu pticu po cesti, zaokupljen plijenom i neoprezan, ne shvaca da je copor Flesheva iza njega, krenu na njega, nastaje metez, uzjebu se svi i u opcem kaosu netko strada u anomaliji ili se previse priblize stalkerima koji ih dokrajce sve skupa. Nakon nekog vremena novi copor dolazi u taj dio mape

Fenix i tebi posljednje upozorenje da prestaneš s izazivanjem konfrontacija.

Pa ne radim to uopće. I ja sam rekao da AI ima problema, ali definitivno nije loš, barem do sada.

Fenix Sad riješim zgradu i samo se nastave beskonačno spawnat novi

Ovo je sranje ako ti se dogodilo. Meni još nijedanput. Očitstio sam nekoliko zgrada i tako je ostalo.

chono Samo me strah zbog UE5 da je to na ovom engineu možda neizvedivo u takvom obliku. RDR2 je u najvećoj mjeri sve to skriptirao striktno za lokacije i super je izgledalo, ali u Stalkeru bi nabacili sisteme i oni bi nekako funkcionirali zajedno bilo gdje, stvarale bi se nebrojene situacije. I onda sve to još čuješ na radiju, i što vidiš i što ne vidiš i ono što ti napraviš

Ako išta sad mi se opet igra stari Stalker kad se sjetim svega toga. Puno toga sam već i zaboravio.

Fenix nesto ne stima, jer obrati pozornost na CPU usage u naseljenom podrucju gdje ima dosta NPCova. Mozda je A-Life (kao iskljucivo cpu heavy sustav) reduciran ili disablean u pipelineu? U suprotnom ovo ne bi vrtio ni serverski CPU

Pročito na gafu da se developei na discordu rekli da je A-life "broken"

Igra je izašla prerano, pogotovo ako developer kaže da je jedan id najbitnijih "fičra" u k….