chono Smanji strasti, neznam koji ti je k da tako reagiras na svaki post.

Doslovno nikakvu takvu namjeru nisam imao. Da se bolje izrazim, hoću reći da to objašnjenje nije službeno do deva nego si ti došao do tog zaključka. Može bit tako (i napisao sam da ti vjerujem) ili ne treba. Ovdje je taj neki novinar validirao tvoje objašnjenje, ali nije dev. Što hoću reći, ne treba mi neki novinar koji vjv ima manje znanja od tebe za validaciju

edit: lol sorry nisam pročitao da je citat išao Doktoru

weky čak je i blago opisao, svakakvi kaosi su se stvarali

Fenix tagao sam doktora ne tebe 😆

@weky doslovno svaki encounter u jedinici, cim izades od Sidorovicha prije pruge mozes sudjelovat u takvim scenama. Ali ok, odavno nisi trolao

Kolko se dobro drze raniji nastavci gameplayom za danasnje standarde? I koliki je udio survival elemenata u igri?

Razmisljam da kupim trilogiju, ali iz videa na netu nemrem bas skuzit ova dva pitanja.

renda a ono, zastarjelo je sigurno. Imas single bullet i auto nacine pucanja, imas balistiku na oruzju, imas crouch i lower crouch, leanove iza kuteva, sprintove naravno. To je sto se tice gameplaya, klasicni fps shooter.

Onda dodatno imas te RPGish survival elemente, tipa inventory, upgradeove i statse, te anomalije oko pojasa. Survival elementi kao glad, bleeding, radijacija, health, psy, chemical i slicno su unutra. Sve sto imas u ruksaku koristis. To je dodatno pojacano kroz modove.

renda Kolko se dobro drze raniji nastavci gameplayom za danasnje standarde? I koliki je udio survival elemenata u igri?

Ovo što je @chono rekao prva dva nastavka su ipak ono naslovi koji su stari preko 15 godina … that being said

Za Clear Sky
      https://www.moddb.com/mods/stalker-cs-last-fallout-overhaul-combo-mod

Za Shadow of Chernobyl:
      https://www.moddb.com/mods/radiophobia

G.A.M.M.A za call of pripiyat

Ako želiš te naslove doživjet u novom ruhu, mada neki twekaju main story pa to donekle može utjecat na doživljaj u odnosu na og story

Ne valja, spawn sustav totalno poludi. Nije pravilo za aktivne i pasivne aktere A-Lifea kako sam mislio, vrijedi opcenito. Ne samo da se znaju spawnat kada ides iz zatvorenog prostora van, vec i kada si vani. Isao sam prema campfire gdje je bio jedan stalker, spawnalo se (ne vidljivo na oko) 6 bandita i 3 militarya, znaci opci pokolj od 9 ljudi iz niceg.

FG neizbjezan u naseljenom podrucju, sa time povezujem ovo stanje spawna za sada. Idem vidjet sta kazu moderi i datamineri

Jebo vas sve, odem na posao, vratim se i evo 100 postova u međuvremenu kako igra ipak ne valja.

Giphy - Sad Season 2 GIF by Friends

Deadwalker igra je vrh, ali ovo sa A-Lifeom je stvarno broken u ovom trenu, bas najbitniji sustav Stalkera.

Ostalo mi je sve odlicno, combat, grafika, tezina, zvuk i naravno atmosfera

chono jučer sam stvarno prekratko igrao da bi to skužio. Kaj onda čekati iduće patcheve? Imam još u međuvremenu DA za odigrati.

ThomasAAnderson Vidim nekoliko puta usporedbe s Cyberpunkom i želja za igranjem mi je pala za 99,9%. Javite za 6 mjeseci, godinu dana… dok bace patcheve.

Znači čekamo.

Deadwalker odi veceras malo u free roam i naici ces sigurno. Ili na putu do questa. Ovako ispada da nemas sta traziti u Zoni osim main storya. Doslovno su usrali glavni forte igre 🤣 jebes bugove, ja ih nisam ni imao jos

chono krasno. Onda dalje nastavljam s DA dok to ne srede, neću si kvariti iskustvo nepotrebno

chono koliko sam shvatio problematiku, issue je open world od 60 kvadratnih kilometara gdje ne mogu simulirati living world. Mogli su onda napraviti multi-region koncept, kako ima npr Witcher 3

Deadwalker jos manje od toga, malo vece od jedinice stalkera primjerice. I taj sustav nije spawnao npceve i monstere radijalno kao ovdje, vec su ulazili u mapu kroz predefiniranr ulaze/izlaze. Prvi stalker je imao ili ogradu ili gustu sumu kao barijeru. Doslovno si mogao naici na copor pasa kako ulazi u mapu.

Ovdje bi se moglo povecati radijus oko tebe u kojem se dogada nesto, ali i to nije sretno rjesenje kao replika A-Life 1.0 jer to te mora docekati. Druga stvar veca kolicina NPCa baca cpu u nebesa, trebalo bi placeholdati npc i monstere i drzati ih pasivnima do odredenog trena kada trebaju postati aktivni.

Ali hej, ovo su pretpostavke, pitaj boga sta su oni kemijali.

Mislim da je devsima sada Chernobyl stvarno ne samo u igri.

Igrao sam nekih sat vremena i prvi dojmovi su odlični. Vizualno sam oduševljen - sve Epic + DLSS Balanced i FG - 100+ FPS na 1440p (probam kasnije na DLAA samo). Tehnički, nisam još naletio na rane probleme. Najveća težina i ona točka na ekranu je isključena pa ajmo dalje. (usput loot, ima ali se i brzo potroši, jel 😉)

Vidim može se toga dosta poboljšati, što vjerujem i hoće sad kad se mogu posvetiti zakrpama.

@Deadwalker evo sto je doktor stavio DF video, pogledaj na 15:07min, potvrda onoga sto govorim na CPU.

I apsolutno mrzim UE5, nesto najgore sto se dogodilo gamingu.