Igrao par sati i mislim da je to to, meni jednostavno lose! Od tehnickih problema koje svi spominju najvise zivcira driftanje stickova ali ako i to stavim na stranu igra , iako ima zanimljiv setting, mi ne sjeda nikako. Nisam igrao prvi dio tako da je prica poprilicno nejasna a igra se ni ne trudi objasniti previse, voice acting, "gluma" i ekspresije lica su na razini igara od prije 10tak godina, random cudovista vidljiva i nevidljiva i neprijatelji napadaju niti znas zasto niti od kuda dolaze a ni AI im nije najbolji. Siguran sam da ce se tehnicki bugovi ispeglati ali opet dolazimo do toga da je izdan poluproizvod i hvala bogu na gamepassu pa ti nije zao obrisati igru nakon ovakvog iskustva 🙂

moschus i hvala bogu na gamepassu pa ti nije zao obrisati igru nakon ovakvog iskustva 🙂

I ja kažem da je Gamespass majka. Toliko mi je živaca uštedio, a i novaca. Ovako probam igru, ne svidi mi se, obrisem i ajmo dalje. 90% igara nisam ni završio koje sam igrao na Gamespass, a barem 50% od njih bi kupio inače i ispusio pare potpuno ili, ako bih uzeo fizikaliju, morao se jebati sa prodajom.

Što se tiče A-Life ovo što devovi govore to je znači to. Barem postoji nada da će to rješiti i najbolje je sa kupnjom igre, ako baš niste fan, pričekati.

Ja još malo pa nastavljam dalje.

f_i_c_o jel to prazan steelbook dobiješ? Ako da, mogli su barem soundtrack CD ubaciti unutra jebem ih.

maverick jel to prazan steelbook dobiješ? Ako da, mogli su barem soundtrack CD ubaciti unutra jebem ih.

Da prazan steelbook s steam kod-om unutra, mislim da offical soundtrack-a još nema .

Jebem ih i ja taman kad mi je danas stigao paket dobim obavijest od njih za restock limited editiona

ovo sam htio uzet jer je razlika u cijeni svega 20 ojra , ali nije bilo dostupno kad sam kupovao i nije se znalo oće opet biti 🙁

maverick I ja kažem da je Gamespass majka. Toliko mi je živaca uštedio, a i novaca. Ovako probam igru, ne svidi mi se, obrisem i ajmo dalje.

Tocno to! S druge strane ima i hrpa igara tipa Ghostwire Tokyo koje nema sanse da bi kupio jer mi nisu izgledale privlacno a kada sam ih probao su me odusevile.

f_i_c_o a jebote, koju "sreću" imaš. Ajde barem si 20€ usparao 😅

@Fenix prakticki potvrda onoga sto sam napisao. A-Life je unutra, ali ne radi na cijeloj mapi (Zoni), jer je to zbog njegove eksperimentalne prirode i tehnikalija nemoguce. Radio je savrseno na vise manjih mapa i kada je igra "pamtila" akcije na njima. Open world je druga prica, trebali su ostat na starom konceptu.

Sada moraju povecati buble na kojem djeluje, vjerojatno koristeci one granice na mapi za pojedine mini regije

https://www.gamepressure.com/newsroom/a-life-controversy-in-stalker-2-is-more-complicated-than-you-thin/ze7599

Super zaključak teksta iz tog gore linka Ha-Ha-Ha

In the upcoming weeks we are sure to get patches which should improve the gameplay. It is possible that A-Life fix will be among them.

Igru je trebalo odgoditi!

"Evo vam igra, ali biti će gotova za tri, četri mjeseca"

"So, it seems that we should be patient for now."

Ha-Ha-HaHa-Ha-Ha

Da je ovo EA ili Ubisoft najebali bi na internetu kao nikad do sada!

chono samo što oni nagađaju kao i ti. Ali nema veze, dobro si objasnio, jasno mi je na što misliš i ima smisla. Meni ogroman downgrade i nadam se da će barem popravit ovaj uži dio, pa ako ništa drugo da simulira barem opseg starih mapa u pozadini, jer ovo ne valja.

A ako je namjerno tako napravljeno, onda su se lažno reklamirali do prije par dana i lagali nakon. Pogotovo ovo sa "shiny marketing words". Ali nekako mislim da se samo sjebalo nešto, pa čak i ako je downgrade, u praksi nebi trebao bit ovakav

Ali da dodam, čisto u obranu deva jer mi je drag. Pratim malo po Redditu što se piše i sve to je jedan gluhi telefon. Izjave moderatora s Discord kanala se prenose kao službene izjave devova i lako se tu stvori narativ o laganju itd. A njima tamo u Pragu sigurno kaos i deru prekovremene. Valjda će se oglasit kasnije danas kako treba na X

@doktor1 nije zakljucak iz tog teksta, vec iz samog A-Lifea s kojim sam se pozabavio davnih dana. Smanji strasti, neznam koji ti je k da tako reagiras na svaki post.

@Fenix taj dio stvarno nije jasan, je li namjerno tako napravljeno, je li lazni marketing, je li zaista greska. To ce pokazati neki buduci patch. Ali sto se tice samog funkcioniranja sustava, poprilicno sam siguran.

chono upravo to, u jedinici si mogao pustiti cijelu scenu ispred da se odigra bez tvog doprinosa. Cak i kod zivotinja, ono cemu se divimo u RDR2, postojalo je u prvom Stalkeru. Blind dog rasteze mrtvu pticu po cesti, zaokupljen plijenom i neoprezan, ne shvaca da je copor Flesheva iza njega, krenu na njega, nastaje metez, uzjebu se svi i u opcem kaosu netko strada u anomaliji ili se previse priblize stalkerima koji ih dokrajce sve skupa. Nakon nekog vremena novi copor dolazi u taj dio mape

To se doslovno nikom nikad nije dogodilo. Ružičaste naočale na najjače.

chono Smanji strasti, neznam koji ti je k da tako reagiras na svaki post.

Doslovno nikakvu takvu namjeru nisam imao. Da se bolje izrazim, hoću reći da to objašnjenje nije službeno do deva nego si ti došao do tog zaključka. Može bit tako (i napisao sam da ti vjerujem) ili ne treba. Ovdje je taj neki novinar validirao tvoje objašnjenje, ali nije dev. Što hoću reći, ne treba mi neki novinar koji vjv ima manje znanja od tebe za validaciju

edit: lol sorry nisam pročitao da je citat išao Doktoru

weky čak je i blago opisao, svakakvi kaosi su se stvarali

Fenix tagao sam doktora ne tebe 😆

@weky doslovno svaki encounter u jedinici, cim izades od Sidorovicha prije pruge mozes sudjelovat u takvim scenama. Ali ok, odavno nisi trolao

Kolko se dobro drze raniji nastavci gameplayom za danasnje standarde? I koliki je udio survival elemenata u igri?

Razmisljam da kupim trilogiju, ali iz videa na netu nemrem bas skuzit ova dva pitanja.

renda a ono, zastarjelo je sigurno. Imas single bullet i auto nacine pucanja, imas balistiku na oruzju, imas crouch i lower crouch, leanove iza kuteva, sprintove naravno. To je sto se tice gameplaya, klasicni fps shooter.

Onda dodatno imas te RPGish survival elemente, tipa inventory, upgradeove i statse, te anomalije oko pojasa. Survival elementi kao glad, bleeding, radijacija, health, psy, chemical i slicno su unutra. Sve sto imas u ruksaku koristis. To je dodatno pojacano kroz modove.

renda Kolko se dobro drze raniji nastavci gameplayom za danasnje standarde? I koliki je udio survival elemenata u igri?

Ovo što je @chono rekao prva dva nastavka su ipak ono naslovi koji su stari preko 15 godina … that being said

Za Clear Sky
                  https://www.moddb.com/mods/stalker-cs-last-fallout-overhaul-combo-mod

Za Shadow of Chernobyl:
                  https://www.moddb.com/mods/radiophobia

G.A.M.M.A za call of pripiyat

Ako želiš te naslove doživjet u novom ruhu, mada neki twekaju main story pa to donekle može utjecat na doživljaj u odnosu na og story

Ne valja, spawn sustav totalno poludi. Nije pravilo za aktivne i pasivne aktere A-Lifea kako sam mislio, vrijedi opcenito. Ne samo da se znaju spawnat kada ides iz zatvorenog prostora van, vec i kada si vani. Isao sam prema campfire gdje je bio jedan stalker, spawnalo se (ne vidljivo na oko) 6 bandita i 3 militarya, znaci opci pokolj od 9 ljudi iz niceg.

FG neizbjezan u naseljenom podrucju, sa time povezujem ovo stanje spawna za sada. Idem vidjet sta kazu moderi i datamineri

Jebo vas sve, odem na posao, vratim se i evo 100 postova u međuvremenu kako igra ipak ne valja.

Giphy - Sad Season 2 GIF by Friends