Tzereen

Za sad jako zadovoljni, baš kako veliš, za grad život dalo. S obzirom da 99% relacije kroz godinu nam je Čakovec-Zagreb bit će odlično par godina dok klinci ne dođu.

14 dana kasnije

@DarkPunisher Kak si zadovoljan s autom do sada, ništa nisi napisao. Ja razmišljam da ju uzmem, ima ih par na lageru jer više ne mogu čekati.
Škodinom dobavljaču je izgorio cijeli pogon plastičnih panela za interijer, 40 milijuna eura štete. Neće to sad moć sigurno koji mjesec nadomjestiti, pitaj boga koliko će se još čekati...

buz Ma prezadovoljan sam. Evo jedini minus koji bi naveo je uzasno mali gepek i volio bi da ipak malo jace ubrzava ali jebiga to kad je atmosferac i nikad nebi reko da ima 186ks makar stvarno lijepo ide ne mogu rec, samo da jace potegne. Osjecaj voznje, volana i mijenjaca je fenomenalan i kao interijer (koji je meni osobno prekrasan) je vrhunski i bas sve djeluje premium. Imam prakticki i ful opremu i sve funkcionira besprijekorno. Na autoputu bas fino lezi na cesti. I da, bose zvucnici...vjerojatno cu oglusit sa 40 godina vec al tako su jebeno dobri da je to cudo.

Prosjecna potrosnja mi je 7,5L, dosta dobro obzirom da ga znam potegnut i da 2.0 benzinac sa 186ks. E sad, preporucio bi ti ga odmah sad, ali budici da znam da ti je dijete na putu nisam siguran kolko ti je pametno zbog mjesta unutra.

DarkPunisher Nevjerojatno da su uspjeli u HB tak mali gepek stavit, a auto je jedan od dužih u klasi. Ja bi uzeo sedan u svakom slučaju jer ima veći gepek, službeno 450 litara, no našao sam review di je tip rekao da su krivo mjerili i da je izmjerio 550 litara. I imam ogromnu Thule kutiju spremljenu u koju stane 4 para pancerica i dva lonca sarme. Stari je htio prodat jer ne koristimo više pa sam mu rekao da je ostavi. Tak da bi trebao samo nosače kupit i to je to.
      Jedino kaj nema Skyactive X-a na lageru, samo ovih običnih G-ova 2.0 sa 150 konja. To bi mi čak i bilo dosta kad već imam auto s kojim idem hoonati po gradu. Za Bose sam čuo da je top, oni već dugo surađuju jedni s drugima, preko 20 godina i sad su baš pogodili. Na žalost ni jedan od ova dva sedana na lageru to nema i to mi je dosta veliki minus. A ovo za osjećaj ubrzavanja, to je tak kad nema turba, ide to brzo i ubrzava linearno, ali imaš osjećaj da si spor kad nema onog kicka jer je okretni moment nikakav. A ti si još uzeo i ovaj revidirani motor gdje su digli malo konjažu i popravili okretni moment, bilo je još i gore u prvoj iteraciji. Koliko si km napravio do sada? A ovo za mjesto unutra, misliš na gepek ili misliš da nema mjesta na stražnjoj klupi za sjedalicu?

Vidjet ću, možda se odem u subotu provozati do Mazde i pogledat malo auto uživo, a možda imaju kaj na skladištu. Tak sam ja Miatu uzeo, pitao sam koliko bi se čekalo i sutradan me zvao i reko da se čeka dva tjedna, da ima u Nizozemskoj na carinskom skladištu auto i da ga može rezervirat i samo se čeka transport u HR kad se skupi za labudicu. To su ničiji auti po principu tko prvi njegovo.

buz E bas steta da nema X verzije, jaci je, manje trosi i ima po defaultu bolju opremu (crne alu felge <3). Kolko bi se cekalo da narucis?
        18 hiljki sam napravio za sad, a za mjesto sam mislio gepek. Iza nije tak strasno IMO, ocekivao sam gore, za dijeta itekak dovoljno.

DarkPunisher A ne znam ti reći, kad sam naručio Octaviu, pošto su rekli da vraćaju pare ako odustaneš zvao sam u Mazdu Karlo da pitam za novu trojku. Dečko koji se javio nije znao kaj bi mi reko točno. Rekao je minimalno 6 mjeseci čekanja, ali da se to mijenja iz dana u dan i da ne može ništa garantirati. Onda nisam ni išao do njih pošto sam već Škodu imao u narudžbi. Mislio sam ako mi veli dva-tri mjeseca da bi se čak i odlučio za Mazdu, ali njegov stav me obeshrabrio. A od onda je već prošlo 5 mjeseci, ali s obzirom da Mazda ima jedan od najvećih lagera trenutno u zemlji koliko vidim, tko zna, možda bi već i dobio auto. Sad mislim da mi se ne isplati više naručivati od nule i čekati, ali pitat ću, možda su se oni sredili. Ipak ne prodaju ni blizu toliko autiju koliko Škoda tako da bi trebali biti u boljoj situaciji.

DarkPunisher Ma znam, jebeni ameri srećkovići, to da ima tu bi uzeo i stavio bi dvije Thule kutije ako treba. Ovo je savršenstvo, jedino kaj to samo automatik što ne preferiram, ali je dobar navodno. Nije DSG razina, ali radi dobro.

4 dana kasnije

@DarkPunisher

Bio sam u subotu u Mazdi Arbanas, isprobao sam sedanku, tu G150. Auto je stvarno top i ima odličnu opremu. Motor je kak sam i pretpostavio, ide to jako dobro i odjednom si na pragu da ostaneš bez vozačke, ali uopće nemaš dojam da si brzo stigao do te točke jer ne čupa kao turbak. A i sad kad negdje idem ići ću s djetetom tako da ni neće bit divljanja, a ovo je za autoput i neke normalne brzine sasvim dosta. Najviše sam sumnjao u vozačke karakteristike jer su se riješili multilinka u korist torzione grede, ali uopće se ne osjeti u vožnji. Auto super leži i udoban je, stvarno je i jako tih. Ovaj koji sam našao na Njuškalu im je u dolasku trenutno je na brodu, isporuka krajem mjeseca, početkom 3. najkasnije. Žao mi je jedino što nema taj sound paket jer sam čuo već i prije da su Bose zvučnici top, ali i ovih običnih ima 8, razvijao ih je Pioneer baš za Mazdu. Podebljao sam radio do pola i odlični su bili, bez distorzije ikakve.
            Dok su moji u Miati recimo jedni od gorih koje sam ikada čuo, kad se voziš bez krova naravno moraš podebljat i zvuk je nikakav, bas probija, ali ne na dobar način. Promijenio bi ih najradije, ali ne želim da mi raskapaju te plastike pa da nekaj punkne i onda mi kasnije ruži.

Pogledao sam i gepek, nije ni blizu praktičan kao Octavia, ali s jednim djetetom vjerujem da ćemo se snaći bez problema. Ako su mogli naši stari sa Fićekima i Yugićima, možemo mi s ovime. Ako ću imat dva deca (Bicu i Đeljanu), onda ću mijenjat auto. 😄

Ugl. long story short, uplatio sam upravo kaparu za auto tako da trenutno imam dva auta kaparena. 😄 Sad moram zvati u Škodu i preklinjati da mi vrate polog. Možda pomogne ako se rasplačem na telefon.

Koliko čujem, vraćaju pologe od kad je kriza s dobavom.
              Jednostavno je prevelika potražnja za autima i nije da si ih zajebao. Auto će se prodati prije nego dođe na parking tvornice.

weky Vjerujem da hoće, prodajna predstavnica je rekla da vraćaju u bilo kojem trenutku ako ti je puno čekati, ali na ugovoru naravno piše drugačije. Da mi mogu garantirati termin isporuke, čekao bi Octaviu, no informacije se mijenjaju iz dana u dan. Rekla mi je da ću auto dobiti 4./5. mjesec i to sam bio spreman pričekati, no kad sam sad zvao radi požara da provjerim, rekla je da sve ide po planu, da je isporuka planirana 25. tjedan 2022. To nije 4. ni 5. mjesec, to je kraj 6. mjeseca i to sigurno nije po planu. To me malo razbjesnilo pa sam išao dalje gledati i nađem Mazdu. Uz malo sreće vozim ju već krajem idućeg tjedna.

Jasno, ali stvarno se jako, jako dugo čeka i može se svašta dogoditi u međuvremenu.

Ljudi ostanu bez posla ili se dogode drugi financijski prioriteti. Ne isplati im se. Kupce sigurno imaju. A dobro znaju da se nikad više nećeš vratiti u salon koji te oštetio za kaparu. Kupcima taj iznos puno više znači nego prodavačima.

weky Sigurno imaju, ako zadrže slot proizvodnje koji su meni obećali mogu ga ponuditi nekome drugome i taj će biti sretan jer će auto dobiti relativno brzo, a i oni jer su cijene porasle u prosjeku 1000€ od prije 5 mjeseci kada sam ja naručio, baš sam provjeravao neki dan.

Sigurno toliko. Međugeneracijski rastu 15% i još 5-10% unutar generacije. Sigurno je barem 20% međugeneracijski skok modela, od početka do početka generacije. Ne tako davno, jako pristojna Octavia je bila 22-23k Eura. Sad za to dobiješ tek malo bolje opremljenu Scalu.

weky Cijene su užasne, pogotovo za našu kupovnu moć. Za novce koje sad moram dati za kompakt (i to benzinac koji je i dalje jeftiniji) prije 6-7 godina si dobio solidno opremljenu limuzinu s nekim jačim dizel motorom. Također, par desetaka tisuća kuna više od ovog što plaćam sad, do nedavna bi mogao dobiti neki hot hatch tipa Focus ST ili Megane RS.

buz Koji će ti k zvučnici u sportskom autu? 😃
                      Svetogrđe.

Ne kužim. Šta će puštat Magazin na zvučnik mobitela?

Cijene su sad ogromne i zbog nestašice.
                        Ja da svoj auto sad prodam, u plusu sam 2000 eura.

Ja sam u studenom docekao konačno Vitaru (cca 7 mjeseci čekanja uz 3 pomicanja roka isporuke), bila im je to prva isporuka još od kolovoza lol. U prosincu su povećali cijenu za 3 soma eura.
                        Ne sjećam se da je ikada bilo gore vrijeme za kupnju novog auta.

A ja budala sam još ekstra popljugao jer da sam naručio odmah Mazdu u 9. mjesecu bila bi jeftinija i iskonfigurirao bi kakvu hoću i već bi stigla. Ovako sam platio više i morao sam prihvatiti takvu kakva je. Stvarno najgore vrijeme za kupit auto. Da nisam morao, ni ne bi prodavao svoju staru trojku, još bi je vozio. Imao sam samo 140K kilometara u 10 godina.
                        Ali opet, s druge strane mi nije toliko žao jer sam je kupio za 6000€ prije 7 godina i prodao za 5800€ tako da apsolutno ništa nisam na tom autu izgubio, nisam imao ni sudara ni kvarova.