Kćer i zet kupili WW ID.5 i malo sam danas vozio i samo mogu reći da mi je pokvario sve ostale klasične aute, EV i ta ubrzanja su nešto nadrealno, kao da sjedneš u
Automobili
Imaju kuću, imam i ja kuću punit će se doma. Strašan auto u svakom pogledu, za mene preskup.
Prvi put kad sam ga vidio, bio mi je odvratan. Drugi put također.
Ali sada, što više gledam, fakat me sve više oduševljava.
Gdje su mu ventilacijske rešetke?
Na koji način funkcioniše ventilacija unutar vozila, ili ja nešto propuštam?
Je li itko ikad vadio suvozačko sjedalo iz auta? Kolika je to zajebancija?
- Uređivano
Zajebancija je odrvnuti šarafe, jer je skučen prostor, pa ti treba garnituta ključeva pod raznim uglovima kako bi odvrnuo sve šarafe i skinuo sjedište sa šina. Po pravilu imaš 4 glavne matice koje drže sjedište za šine, ali opet ovisi od proizvođača.
Ali moraš biti EXTRA oprezan u vezi džekova/konektora i elektronike koja se spajaju u sjedište. To moraš dobro paziti, posebno na senzor za pojas/airbag, njega ako malo oštetiš, veliki je problem, a skupo.
Za svaki slučaj skini kleme sa akumulatora prije nego kreneš to raditi.
Raziel Zeleni su zaključili da je disanje štetno za okoliš, pa ne trebaju ventilacija unutra.
@Fenix Ovako kako je Raziel napisao, samo, gurneš sic skroz naprijed --> da dobiješ pristup do zadnja dva šarafa, gurneš sic skroz otraga --> da dobiješ pristup do prednja dva šarafa. Dobra stvar je da sve kompletno ide van, pa nema kopči i sličnih glupost.
Odspojiš sve žice ispod sica i sad slijedi zabava, da izvadiš sic, a da s podnožjem je zagrebeš boju.
Montaže je isto kao ovo gore, samo obrnutim redoslijedom.
Obavezno odspojiš akumulator (da se slučajno airbag ne aktivira i da ne dobiješ neku grešku kad ga ponovno spojiš).
Matador ma zaključio sam da mi je lakše platit Ikeai 50 eura dostavu. A @yakuza_stinger se uvjerio kakav sam s alatom
Crnu boju treba zabraniti na vozilima.
Najnezahvalnije govno koje postoji. Koliko god oprao, njegovao, polirao, održavao, svaka kišica, prašinica useru vozilo do neprepoznatljivosti. Da ne pričam o mikroparnicama koje se primjete na 50 metara.
U vrhu liste prioriteta za sljedeće vozilo, definitivno će biti siva boja.
Jel netko vidio ovo? Cijene su fino nabijene ako se uzme kao primjer da je tura po Porscheovoj tvornici u Njemačkoj 10€ po osobi.
Raziel Ne znam, Polo mi je bio crn i iako je bio noćna mora za održavati, i dalje mi je draža boja nego trenutna na BMW-u (havana siva). Negdje sam našao info da i sivi brže gube na vrijednosti jer su manje upadljivi i tak to. Da mogu birati bila bi metalik plava, al štaš. U biti kiša je postala problem sama po sebi jer kod tijekom toplijeg vremena nas to više nije voda već neka odvratna kombinacija afričkog pijeska i valjda kiseline, lol.
- Uređivano
Kak ste svi dosadni s crnom, bijelom i sivom, Bože moj…
Kaj, pimpek bu vam otpal ak uzmete boju?? Niste muškarac više?
Ja sam presretan sa svojim narančastim. Uvijek na velikom parkingu znam koji je moj iz daljine.
Iako, iskreno, ova nova siva koja se pojavila u zadnje vrijeme, mi je odlična. Znači, ne ona klasična srebrna metalik govna, već ova baš siva siva, kaj izgleda ko da je mat, a u biti je glossy. Bas dobro izgleda. I na BMW-u i na Qashqaiu i na Hundaiu. Baš efektna boja.
Iako sam i dalje baš za boju boju. BMW mi recimo mora bit plavi. I super mi je da sve više ima boje. I da ima ovih dvobojnih i svašta nešto.
Na kaškaju niš dobro ne izgleda jer - sam taj drlog dobro ne izgleda.