Cijene su sad ogromne i zbog nestašice.
Ja da svoj auto sad prodam, u plusu sam 2000 eura.

Ja sam u studenom docekao konačno Vitaru (cca 7 mjeseci čekanja uz 3 pomicanja roka isporuke), bila im je to prva isporuka još od kolovoza lol. U prosincu su povećali cijenu za 3 soma eura.
Ne sjećam se da je ikada bilo gore vrijeme za kupnju novog auta.

A ja budala sam još ekstra popljugao jer da sam naručio odmah Mazdu u 9. mjesecu bila bi jeftinija i iskonfigurirao bi kakvu hoću i već bi stigla. Ovako sam platio više i morao sam prihvatiti takvu kakva je. Stvarno najgore vrijeme za kupit auto. Da nisam morao, ni ne bi prodavao svoju staru trojku, još bi je vozio. Imao sam samo 140K kilometara u 10 godina.
Ali opet, s druge strane mi nije toliko žao jer sam je kupio za 6000€ prije 7 godina i prodao za 5800€ tako da apsolutno ništa nisam na tom autu izgubio, nisam imao ni sudara ni kvarova.

Da, opet je sada dobro što se na starijem autu može izvući bolja cijena zbog te silne nestašice. Osim ako prodaješ Opela, to je i dalje meme na oglasnicima.

Matador Stvarno mi kvaliteta zvučnika nije presudna, nisam neki audiofil, ali ovi su stvarno očajni. Dođe mi od Tome Zdravkovića "Svirajte noćas samo za nju", a ja ne mogu podebljat zvuk do ibera. Jebena tragedija. 😆

Tzereen Ako je sve istina kaj piše za stanje i kilometražu, ovo je top. Imaš od opreme sve kaj ti treba i više. S ovim motorima nema problema i trebali bi trajati vječno, dobro idu, a nisu preopterećeni kad nije to puno konja s obzirom na zapremninu. Ovaj auto se vozi kao duša, mjenjač će ti biti predivan kao ništa do sada. Ako to uzmeš ići ćeš stalno na Sljeme, ali s autom da se provozaš. 😄 Meni osobno najljepši hatchback Mazde 3, ljepši mi je i od nove jer nova ima onaj C stup predimenzioniran i čudno izgleda. Bio sam tako jelly kad je ovaj auto izašao i izgledao duplo bolje od moje trojke. I boja je naravno bombonček. Uvijek ženskama dok ih obrađuješ možeš reć da voziš trojku. Nisi ti kriv što su one pretpostavile da je BMW u pitanju...

buz
Koju si octaviu gledao? ( motor i paket opreme )
Ja gledam isto octaviu karavana, al mi se nekako skupa cini.

elder8472 Nisam samo gledao, imam ju naručenu još uvijek. 😀 Ovo moje preordanje stvari će me ubit...
    Uzeo sam 1.5 TSI SportLine. Običnu, ne karavan. Skupo je sad jer su cijene porasle, inače bi rekao da je cijena bila poštena za ono što dobiješ, sad više nije toliko. A još je i karavan skuplji od obične. Octavia je po praktičnosti ipak klasa za sebe. Sve ono što bi bilo približno praktično kao Škoda bi me koštalo barem 7000€ više, a i ovaj budžet mi je već malo rastegnut.
    Skinuo sam cjenik u 9. mjesecu i sad u 2. mjesecu. U tih 5 mjeseci najjeftiniji i najskuplji modeli Octavie poskupili su gotovo 10.000 kuna, a ovi srednji najprodavaniji oko 7.500 kuna.
    Samo jebiga, pratim jedan europski Škoda forum, po svemu što čitam auto neću vidjeti barem do jeseni, a to mi nije opcija u ovom trenutku tako da ću otkazat auto. Samo čekam sad par dana da mi ovi iz Mazde potvrde da je sve u redu, da ne ostanem bez oba auta. I ti ako ga sad i naručiš, ne gine ti godina dana čekanja. Tako da ako ti je žurba, traži drugdje. Oni su totalno pogubljeni, ljudi koji su naručili i par mjeseci prije mene još čekaju. Neki koji su naručili kad i ja ili poslije su aute već dobili. Baš mi se na tom forumu jutros javio lik iz Osijeka, vidio je moju objavu tamo, on je naručio dva mjeseca prije mene i rekli su mu da će dobit auto mjesec dana iza mene. Stvarno nema logike, uzeli smo isti motor i ručni mjenjač, samo drugu opremu. Sve je to jako neizvjesno, a ja nisam baš strpljiv, pogotovo ako nemam točnu informaciju.

buz
      Ma joj to s cekanjem je koma, a jos kad ti neznaju ni reci.
      Ja za sad gledam a to sto bi zelio mi je preskupo, tako da sam poceo po njemackoj gledat godinu do dvije star auto.
      A gledam Octaviu, Mondea ili A4

elder8472 Samo kaj ti je sad to što gledaš toliko poskupilo, da se više isplati imati nov auto za koju tisuću eura više, bar ja tako gledam. Nikad godišnjacima nije manje padala cijena otkako ja pratim industriju, deprecijacija gotovo nepostojeća zbog generalnog porasta cijena i dugog čekanja na nove aute. Gledao sam i ja malo relativno nove rabljene pa sam zaključio da ću radije novi auto sačekat pa se od starta brinut za njega kako treba.

buz
          Gle kaj se tice brige za auto, to lako provijeris kako se o autu brinulo. Kod Forda recimo imaju digitalnu servisnu koju provjeris i ak je sve ok to je to. Kupio sam Forda iz Njemacke i zbilja je super auto.

elder8472 Ma ja sam malo bolestan po tom pitanju, ja tu mislim i na pranje auta, održavanje laka i čišćenje unutrašnjosti i slično. Ja perem auto doma kako ga peru u ovim najskupljim ručnim praonama po Zagrebu s najskupljim preparatima i najmekšim rukavicama. I obavezno 2 kante, jedna sa šamponom, a druga samo s vodom za ispiranje rukavice. Predpranje aktivnom pjenom također obavezno. 😆 Sad živim u kući pa imam uvjete, ali sam ga isto tako prao i kad sam u stanu živio. Išao bi u gluho doba noći na praonice, s dvije kante i hrpom preparata pa sam znao i voskati auto tamo na praoni po danu u hladu sa strane, ljudi su me malo čudno gledali. 😆 Kad ga operem moram dobro sve obrisati, sva vrata otvaram i brišem gdje god mogu, brišem i perem čak pretinac gdje je čep za gorivo, onda znaš. Bolest ili strast, procijeni sam. 😁

Za tako nove aute je naravno za pretpostaviti da su uredno servisirani i sve kad su pod garancijom i ima taj ispis servisa tako da me taj dio i ne muči previše.

buz
              Hehe, ja kad sam svog doveo iz njemacke. Odveo sam ga svigu, na poliranje ciscenje i keramiku. A sad ga lijepo odrzavam, cist je ko suza 😁. Pranje svaki tjedan. Tako da tu smo slicni hehe

@buz hoceš prodati auto 😁
              Ja perem na automatskim praonicama šta se opere opere ionako je za nekoliko dana isti, jedino unutra čistim detaljno.

Laf Mazdu 3 što sam prodao nedavno, ljudi su neironično pitali je li auto iz salona. 😄 10 godina stara, prodana nisam je na Njuškalo ni stigao stavit. Samo redovito čistit i to je to.

Kad smo kod Mazdi, imam jedno pitanje. Jednom sam pročitao ili na nekom forumu, ili neki članak, da se radi o autima koje ne bi trebalo kupovati ukoliko živite na obali jer da su lim i lak na autu izrazito osjetljivi na morsku sol, puno više od ostalih marki i modela, pa da svako malo treba ići limarima i lakirerima. Ima li ikakve istine tu?

blade Prije su bile gore po tom pitanju, sad su bolje, ali i dalje loše. Uzmi u obzir da ti je na svim novim autima tako, jer sada boje zbog ekologije moraju biti na bazi vode. Jako su mekane i kamenčići ih razjebu i to odmah. Moj auto je možda loš primjer jer je nizak i sportski, ali imam cca 8000 km na njemu, ne vozim skoro ništa zimi kad ima kamenčića i svejedno na 5-6 mjesta je zguljen do dolje do samog metala, apsolutno skroz. Zato je sad popularna PPF folija, no to je dosta skupa početna investicija kad kupiš auto. Sad mi je žao što nisam uzeo. Ali što se tiče same karoserije i to, nema više straha kao nekad i neće ti Mazda sigurno zahrđati. Ova koju sam prodao iz 2011. nakon 10 godina nije imala nikakvu značajniju hrđu, osim one standardne površinske na podvozju koju ima apsolutno svaki auto, a kod nas se mjesecima u ZG obilato soli ceste i sve. Sad se u proizvodnji cijela karoserija prije lakiranja utopi u otopinu koja sprečava takvu HC koroziju, nemaš straha po tom pitanju.

Ne znam vidi li se na slici, tri točkice su, to je vjerojatno jedan kamenčić bio, auto u ovom trenutku star ni tri mjeseca.

Yep, i ja imam jedno desetak takvih tockica od kamencica vec, jednostavno neizbjezno ali ne primjeti ovak, sad bas ak oces nac naci ces.
                  Jos ova Mazdina crvena boja se nanosi 12 puta kruh te jebo.

DarkPunisher al je definitivno najljepša crvena boja koja postoji. Baš je posebna, naročito na suncu.

Jel se zove Japanska Mica Crvena, tak nešto?

Tzereen Slazem se apsolutno, inace ne preferiram crvenu na autima al ova je stvarno čudo, presexy izgleda
                      Machine grey joj isto predivno stoji.

Tako su počeli kopirati tu boju, od Ferrari Rome pa nadalje, jer je stvarno posebno nešto.

buz čini mi se da sad čak i Clio ima neku atraktivnu crvenu, a i na novim Pežo modelima je odlična boja (508-ica izgleda moćno).

Ali Mazda i dalje najbolja.

Tzereen Dobro da nisam mogao birati sad boju jer bi opet izabrao crvenu. 😆 Ali sam takvu probao u salonu, samo kaj im je službena od prodajnog predstavnika pa je prljava bila. Ali uživo je i tak prljava predivna.

buz ma jebeno divan auto. Fakat ono... Mljac.

Ta boja, taj pogled, te oči...

Tzereen Jedino kaj bih odmah otišao na chrome delete i prebacio u crno. To je subjektivno, ne volim te "kromirane" detalje, ali ne može se reći da kvare izgled. Ali kad nađem na Instaću takvu kojoj je netko te detalje u metalic crno prebojao, puno mi bolje izgleda.

Ima jedna boja koja je meni vrh, kod Nissana, al ne znam jel legalna u HR, Midnight Purple III. Perverzija.

Postoje ilegalne boje automobila u RH? Imaš kakav link na taj pravilnik ili nešto?

Znam ja o kojoj priča, top je boja. Izgleda kao da je u više nijansi, ima malo i plave i svega unutra. Ne vidim zašto bi bila ilegalna.

U svakom slučaju, bilo koja boja je bolja od bijele i sive. Nema mi gore od toga.

Perla bijela još ajde de, ali obična bijela...Iss... Anyhow, drago mi je da sada ima svakakvih boja. I ove dvotonske su mi fora. Krov crni, tijelo crveno. Mljac.

Tzereen U svakom slučaju, bilo koja boja je bolja od bijele i sive.

Ja kojem je prošli auto bio bijeli, a idući je sivi:

Giphy - Anthony Anderson Reaction GIF

4 dana kasnije

buz
                                      Bio u skodi pitao za rok isporuke octavia/superb cca 1g. Neznam kaj im tolko treba al ok. U salonu je bila izlozena crvena Octavia RS karavan predivna je.

elder8472 Ni meni nije jasno, Škoda je očito u velikim problemima s proizvodnjom. Malo pratim situaciju, naravno da je cijela industrija u govnima i čeka se duže nego inače, ali Škoda je među onima gdje su najduža čekanja.

buz
                                          Takoder malo gledao cijene i moram priznat da je sve oslo u nebesa. Ford, Peugeot, Renault, Škoda a za Audi i ove ostale da ne govorim. Svi imaju fintu stave osnovnu cjenu, a kad stavis dodatnu opremu te glava zaboli.