Srećom, ono što mene interesira je uglavnom proizvedeno prije minimalno 20 god. Sad je samo lutrija naći dobre primjerke. Ah da, i naći novac za kupit.
Automobili
- Uređivano
wooddiebone Doslovno se sve čeka. Kad su rekli 300 dana čekanja rekao sam ok pa sam išao gledati dalje. Zvao sam i u Mazdu, za Mazdu 3 sedan novu, lik je ušutio kad sam pitao kad bi mogla bit isporuka. Prva procjena je bila 7 mjeseci čekanja, ali da ne može garantirati jer se rokovi samo pomiču. Ako se ne varam @greyback je htio Fiestu kupit u isto vrijeme kad sam ja ovo, rekli su mu godinu i pol da se čeka. Doslovno nemaš izbora, a autima starima par godina je zbog nestašice toliko porasla cijena da se više isplati čekati novi, nego kupiti rabljeni za gotovo iste novce. Ne znam da je ikad u povijesti deprecijacija bila ovako povoljna za vlasnike relativno novih rabljenih.
Jednostavno, trebao mi taj auto iako je najgore vrijeme za kupovinu novog auta.
Nisam do sad napisao javno, ali žena mi je trudna jer nisam pazio. Mazda i njen gepek mi na žalost nisu bili dosta tako da čim sam saznao da stiže beba, znao sam da ću dugo čekati i odmah sam išao uzeti auto, a Mazdu sam odmah prodao jer mi je išla registracija i jer ionako imamo tri auta pa imam što vozit za prvu silu.
Octaviu sam odabrao jer za bilo što drugo s tolikim gepekom trebam barem 10000€ više, znam jer sam gledao sve moguće aute.
Fenix Ma sve znam. Čitao sam stotine različitih iskustava na tom forumu, ali ako su uspjeli riješiti dobavu čipova, onda ne bi trebalo više biti odgoda. Nude i aute bez neke opreme i vraćaju pare za tu razliku tako da manje čipova troše i to čitam. Zovu ljude, nude im da se odreknu nekih komada opreme, ako žele. Benefit ako pristanu je da im auto stigne ranije.
- Uređivano
Evo iz prve ruke rok isporuke za Octaviu 300 dana tako pise u ugovoru flotna kupnja od opreme ono osnovno plus tempomat i park senzori gole kao crkveni miš, btw čestitke na prinovi buz.
Ima tko viška ojra da posudi?
https://www.njuskalo.hr/auti/toyota-supra-twin-turbo-targa-top-stanje-oglas-36150415
imam printer koji printa solidne novčanice, koliko trebaš?
TITANXIS puno, ima da printa par tjedana kao u Casa de Papel
yakuza_stinger Jebo Bitcoin, što je ovom cijena porasla. Po meni ne vrijedi ipak toliko.
buz narasla je, al mislim da ih se da naći u dobrom stanju za tipa 80ak tisuća € tako da je ovaj primjer prilično precjenjen.
S druge strane R34 GTR, majku mu koliko je on poskupio.. 150 - 250 tisuća funti ovisno o stanju
yakuza_stinger Volim Gojiru, ali brijem da nije toliko dobar.
buz meni je, iskeširao bi sam tak da kripto naraste, haha
R33 i R32 su bar 3 do 4x jeftiniji a isti pod haubom though
yakuza_stinger Ma i meni je wet dream auto, isto bi ga kupio i za te pare da mogu.
Nego velim da mislim da je to prenapuhano i da nije tako dobar. Da bi se malo razočarao da ga kupim i vozim. Znaš onu, don't meet your heroes.
A i ne bi to od straha vozio, meni je Miata pod ceradom već 2 i pol mjeseca jer "ceste su slane" Kad ju budem prodavao i napišem da nije vožena zimi i po kiši to će biti prvi put na svijetu da je netko istinu napisao.
buz to je i mene strah, da sam svih ovih, sad već 2 desetljeća, prao svoj mozak kako je to najultimativnij komad automobilske tehnologije. Pa kad bi sjeo za volan i provozao se - da bih se razočarao da to nije to. Kao kad oni koji mogu, probaju Countach stari. Razočaraju se kako je nemoguć za vozit. Samo za poster i ništa više. Miatu bi si isto definitivno jednom nabavio za zezanciju - mali dvosjed na stražnji pogon i dovoljno konja. Idealno.
yakuza_stinger Yap, o tome ti pričam. Ja sam uvijek maštao o Ferrariju F40, on mi je od djetinjstva i postera prva ljubav. Zadnje što sam gledao je bio cca 10 milijuna kuna, sad je to i više sigurno. To je auto tvrd k'o kamen za vozit, nema nikakvu klimu, nema radio. Volan je offsetan desno više prema sredini auta, uopće nije ravno ispred tebe. Pedale isto. Turbo lag je nemoguć. I koliko god bi bio uzbuđen oko tog i sretan da ga imam, ne bi ga nikad vozio od straha i objektivno za današnje standarde nije vrh više ni po čemu, osim možda zvuku.
Sad da imam para za samo jedan auto, ali bilo koji, prije nego bilo koji Ferrari ili McLaren ili Lamborghini, ja bi uzeo novi 911 GT3.
Moram dati osvrt kad već naiđoh na temu, glede Volvoa koji sam uzeo prije par dana.
Do sad sam pretežno bio balkanski tip vozača čiji se vozni park najviše sadržavao od njemačkih vozila, par korejanaca, francuza i jednog japanca.
Ovo mi je prvo Volvo vozilo i moram priznati da sam najviše impresioniran vozilom od svih vozila koje sam do sada vozio.
Komfort, sirova snaga, generalna vjera u vozilo mi je na impresivnom nivou.
Ne sjećam se kad sam posljednji put imao ovoliko smjelosti preći zahtjevne geografske relacije bez da uopšte i razmisllim da li mi je to izvodivo.
Nije mi prvi put da koristim Haldex pogon za 4 vuče, no Sveđanin je to primjetno podigao na viši nivo i način na koji vozilo reaguje na snježne površine sa uzbrdicom mi je perfektno izvedeno.
Iskreno ne znam zašto je Volvo toliko zapostavljen na Balkanu (u gradu sam vidio jedno tri XC60ke svega), no ova vozila zaslužuju mnogo više pažnja i poštovanja.
Nikad ne znaš šta propuštaš dok ne isprobaš.
- Uređivano
Tzereen Navodno se svi novi sad čekaju toliko. Ja bio u Pežoa i kažu 8-10 mjeseci čekanja. I za njih i sve njihove iz grupacije.
Mi smo uzeli novi Nissan Juke krajem siječnja prošle godine. Dostavilo nam ga iz UK početkom kolovoza. Jebeni čipovi.
ThomasAAnderson kak si zadovoljan s autom?
Meni djeluje baš fora za grad. Jedan od boljih malih SUV ova