Dnevno cca 70 km, mjesečno cca 2000 km.

Ubija me više taj auto, što više razmišljam, manje sam pametan.

Plin će ti uništiti motor od 7.god. korištenja pa nadalje,sad sumnjam da će biti toliko auto kod tebe.
Tako da ti se isplati svakako!

Ne znam, meni je to kao da tempiranu bombu vozim u autu.

Nisam nikad bio ljubitelj plina uopceno, a kamoli da ga stavim u auto.
Znam da su instalacije prilikom rada posve bezbijedne, i da uz redovno odrzavanje moze dosta potrajati, kao i za njegovu ekonomicnost.
Ali ja sam bojažljiv, sto se toga tice.

Prije 3 godine, mi je komsija izletio kroz garazna vrata, jer je sam pokusao regulisati neke ventile, i nesto je bio sjebao i izbaci ga. xD
Bio sam nedugo nakon doga na mjestu, miris plina se osjetio u cijeloj ulici, a ovom su prozori izletili sa zidova.

A i jedne prilike smo imali diskusiju u nastavnom procesu, iz predmeta Ekspertize saobracajnih nezgoda, gdje smo polemisali da li bi se osjecali sigurno u LPG vozilima, i koliku prijetnju uopste predstavljaju na putu.
Prakticno, dobro ugradjen LPG u vozila ne predstavlja nikakvu opasnost, nit cilindar moze dovesti do eksplozije, ali se niko nije usudio reci kako bi garantovao da se to ni u kojem slucaju ne bi moglo desiti.

Naravno ovo sve pricam sa aspekta sigurnosti, i mog licnog misljenja.
Ali sto se ekonomicnosti tice, mislim da je to provjereno pun pogodak glede alternativnih goriva.

Ovisi koliko misliš zadržati auto. to je najbitnije pitanje. Instalaciju ćeš ionako brzo isplatiti.

Ima ko kakvih iskustva sa vožnjom na plin?

Razmatram ko jednu od opcija, ona Astra je propala, auto bil udaren, skužili kad došli dolje pogledat zadnji put prije kupnje.
Ja sam s Astrom prešao 180000km na plin!
Nikakvih problema nisam imao, ušteda ogromna!

Prodao sam Astru poznaniku, on je još cca 50000km napravio. Samo toči i vozi. Imaš ajmo reć "dupla" održavanja, ali servis plisnkog sustava me koštao 200kn svakih 15-20k km što je smiješna cifra...

Ako budeš ugrađivao u Opela, preporuka je da ugradiš u "Auto Tim" radnji u Sv. Klari.
Oni su specijalizirali ugradnju u Opele, znaju što rade i najbolje mapiraju i podese sustav.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne znam, meni je to kao da tempiranu bombu vozim u autu.

Nisam nikad bio ljubitelj plina uopceno, a kamoli da ga stavim u auto.
Znam da su instalacije prilikom rada posve bezbijedne, i da uz redovno odrzavanje moze dosta potrajati, kao i za njegovu ekonomicnost.
Ali ja sam bojažljiv, sto se toga tice.

Prije 3 godine, mi je komsija izletio kroz garazna vrata, jer je sam pokusao regulisati neke ventile, i nesto je bio sjebao i izbaci ga. xD
Bio sam nedugo nakon doga na mjestu, miris plina se osjetio u cijeloj ulici, a ovom su prozori izletili sa zidova.

A i jedne prilike smo imali diskusiju u nastavnom procesu, iz predmeta Ekspertize saobracajnih nezgoda, gdje smo polemisali da li bi se osjecali sigurno u LPG vozilima, i koliku prijetnju uopste predstavljaju na putu.
Prakticno, dobro ugradjen LPG u vozila ne predstavlja nikakvu opasnost, nit cilindar moze dovesti do eksplozije, ali se niko nije usudio reci kako bi garantovao da se to ni u kojem slucaju ne bi moglo desiti.

Naravno ovo sve pricam sa aspekta sigurnosti, i mog licnog misljenja.
Ali sto se ekonomicnosti tice, mislim da je to provjereno pun pogodak glede alternativnih goriva.
Haah pa sto bi na kraju s komsijom?

Kupio je golf dvojku i točio lož ulje, bilo mu sigurnije.

Haha ful me zanima sto bi s komsijom

Nije mu nista bilo, samo ga je bacilo unatrag, pa su mu vrata ajmo reci ublazila udarac.
Ali se prepao bio, dobrih 10 minuta je gledao u nas kao da je tek sletio na zemlju.

A komsinice mu nase nose mlijeko da pije, kao da mu ono izvuče  plin iz organizma sto ga se naudisao. xD
Drama živa.

Tad sam prvi put u zivotu vidio da je prozorče frknulo s garaže neka 2 metra.

O kojim ciframa pricamo? Koliko kosta ugradnja plina?

Radim 150km dnevno, vise od 4000km mjesecno. Benzinac. Poceo sam razmisljat o prodaji i kupnji nekog boljeg dizela. Al' mozda bi se predomislio i ugradio plin, ako ispadne dobra racunica.

Koliko sam čital jučer, nekih 6000 - 8000 kn, ovisi o autu.

Ja nebum imo tolko :/ , bar ne nakon kupnje auta.

Al počel sam se dvoumit, ako nešto ode na dizelašu, jebo sam ježa jer su popravci krvavi za novčanik. A računal sam da ću, uzimanjem dizelaša, šparat oko 500 kn mjesečno na gorivu.

Yovitssa, thanks  :

Nadam se da neces bas sve pare sto imas utuci u auto, uvijek je pravilo kada se kupljuje rabljeni auto da imas 10% vrijednosti auta sa strane ako kojim slucajem u prvih par mjeseci (sto je najcesce slucaj) ode neki dio te ga je potrebno zamijeniti ili popraviti.

Nije mu nista bilo, samo ga je bacilo unatrag, pa su mu vrata ajmo reci ublazila udarac.
Ali se prepao bio, dobrih 10 minuta je gledao u nas kao da je tek sletio na zemlju.

A komsinice mu nase nose mlijeko da pije, kao da mu ono izvuče  plin iz organizma sto ga se naudisao. xD
Drama živa.

Tad sam prvi put u zivotu vidio da je prozorče frknulo s garaže neka 2 metra.
haha,koja prica...hahahaha

Svaka mu cast. Stvarno ga s gustom pratim, iako me opcenito nesto ni ne interesiraju auti.

5 dana kasnije

Službeni Mercedes facebook page je danas BMWu čestitao 100. rođendan. Jako dobro.

4 dana kasnije

Evolucija Ford Mustang-a od 1968

Čestitam, sad ga nabrij kao u NFS Undergroundu 2.