Torla Kim i sezam gore? U kombinaciji?

Kako tko voli. Ovo je Slavica nabacala nekog crnog sezama gore. Bude dobro i s chia sjemenkama.

A kvasac samo dobro razmuti i drzi na toplome 😄

Ma samo zdravo i to kod mene

1 / 2

Nesto novo san proba ispalo za prste polizati

    Torgue
    Maslinovo ulje, izribao koru sa 3 limuna i dodao sok od 3 limuna pa stavio česnjak i senf i 3 kocke za juhu pa sve sa štapnim mikserom samiksao i stavio papar u to pa polio po mesu i kumpirima.
    Na 180 pekao oko 40 min

    Top drugi puta cu staviti meso koje je na deblje kidano pe biti jos socnije

    Ovo mi djevojka radi gotovo pa identično. I ispada top. I da komotno deblje meso.

    Jednostavan keks desert, kako god ga nazvali...

    Sastojci:

    1. Čajni kolutići. ja koristim Kraševe
    2. Čoko namaz. Nutella ili slično. Ja koristim Lidlov.
    3. Mlijeko
    4. Kokos

    Između dva kolutića namažete sloj čoko namaza, i spojite ih u "sendvič".
    Zatim ga uronite u mlijeko cca 5 sec, ali ne previše, jer će biti gmecavo.
    Onda ga uronite u kokos.

    I volla, to je to. Dobro je narednih par dana, samo držite u zatvorenoj posudi, foliji i sl.

    Jedan savjet
    Prvo si namažite određeni broj kolutića.
    I onda ih sve uranjajte u mlijeko i kokos.

    Ako netko proba, neka javi dojmove.

    Odlično, ja bih u onu sredinu stavio dodatni fil, npr pekmez od marelice da dobiš slatko blago kiselkastu kombinciju, naravno onaj ko voli tak!

    1 / 3

    Obavezno peći pod folijom i zadnjih 10-15 minuta foliju skinuti.

    Nikad lignje nisam radio u pećnici. Zanimljivo.
    Vidim da se dosta "popišaju".

      Izlijes vodu nakon folije i stavis da se zapeku i dobiju boju jos 20min...

      Da, popišaju se ali i bijelog vina sam malo više stavio... Ali čak više volim da bude dolje tekućine jer se onda više ukuhaju nego ispeku i budu mekane pun kurac i sočne. I dobro je umakati kruh, pogotovo ako staviš maslinovo ulje. Danas nisam stavio jer smo sve potrošili.

      weky Nisam nit ja, ja ih ispećem obično na tavi u malo ulja narezane na kolutiće. Nekad sam ih čak i pohao ali to više ne, natopi se tada puno masnoće. Inaće svi ti morski mekušci puni su kolesterola ali ovak kak je TexasFlood napravil zapravo je uz na žaru najzdravija moguća termička obrada.

      Bio u mesnici vidin kao ima ramsteke u marinadi
      Jedan sa konjakom u travama drugi senf
      Ok je ali nista specialno
      Pravom mesu ne treba marinada a vec ako se pravi doma se to puno bolje napravi

      1 / 5

        Pošto je kila mariniranog? I je li to ona ista nova mesnica koju si nedavno otkrio?

          Fenix
          80kn
          Ne ovo je stara mesnica di inace idem.