Tzereen Ne pričam o onim kopijama

ja te kopije i kupujem, samo gledam kaj je ispod 90 kn/kg.

čvarci su visoka cijena konstantno kao da su dijamantni a njih volim poput mesa.

a ništa, parizeri i paštete su moj đir i te kopije kak ti veliš.

TITANXIS ne znači da i te kopije ne mogu biti fine.

Ali se osjeti razlika kad staviš u usta čajnu ili zimsku.

Btw, frapantno je koliko su čvarci poskupili. Nekad je to bio otpad nakon kolinja, a sad košta preko 100kn. Nemreš vjerovat.

Btw, i kod čvaraka ima različitih ljubitelja. Neki vole onak kockaste čvarke pune masti, da kad ga zagrizeš, prsnu ko prišt. A neki vole tanke i jako pečene, da budu ko čips.

Je, neki dan kupio sebi za dušu Graničarsku od Gavrilovića 330 g 54,99 kn u Konzumu, jel si jeo takvu?

Sličnog je okusa ko čajna, nešto kao između čajne i zimske koliko se sjećam.

edit: to nije svaki dan pa ponekad kupim i te skuplje. ak još tanko režeš po preporuci Milanovičke, imaš je dugo 😆

Božićni mix

Sama mesurina a gdje je zelenjava? 😆 😂

6 dana kasnije

Pizza dan jedna mjesana jedna sa pestom i mortadelom i jedna sa ramstekom

Jucer je bila pizza dan ali danas e danas smo 3 u svitu pa onda zna se

I ja imam gozbu. Hrvatska nogometna reprezentacija stiže u domovinu kao pobjednik i očekujem čitavu repku na jelovniku, ima dovoljno za sve!

Isprobao sam napokon Optigrill i vrijedi svake kune.

Radio sam burgere za koje obično sam radim pljeskavice od mljevenog mesa. Kad je akcija uzmem 2x po 500g mljevenog junetine i 500g miješanog mljevenog. Sve to stavim u jednu zdjelu, stavim soli i papra, izmiješam rukama i radim pljeskavice. Pljeskavice po tri komada stavljam u velike vrećice za zamrzavanje i sve to ide u zamrzivač.

Za sad nisam isprobao odmrzavanje u Optigrillu, nego sam pljeskavice ujutro izvadio iz zamrzivača.

Upalio sam Optigrill, odabrao burgere i pisalo je “preheating”. To je trajalo par minuta i onda mi je javilo da stavim pljeskavice. Namazao sam ih uljem, stavio unutra, zaklopio, odmah mi se ponudilo da izaberem jačinu pečenja gdje sam izabrao well done jer nisam lud da odaberem išta manje, stisnuo ok i onda je pisalo “calculating tickness”. Nakon kratkog vremena javilo mi je da će se peći 3 minute, ali mi je svejedno javljalo kad je došlo do rare, medium i na kraju well done.

Ovo je rezultat pečenja:

Pljeskavicu sam razrezao i bila je taman pečena.

Dalje sam donje pecivo namazao majonezom i na to stavio kečapa. Na pljeskavicu sam stavio dva obična sira za tost i to mi je možda jedini problem kod Optigrilla. Ne znam kako da otopim taj sir malo. Kad sam pekao u tavi, sir sam stavljao na ispečenu stranu pljeskavice dok se donja peče i taman bi se otopio.

Dalje sam po siru stavio BBQ umak:

Na to salatu, a na gornju stranu peciva Hellmann’s burger umak:

I kako je to na kraju izgledalo:

Zaboravio sam jedino slanine isto ispeći i staviti u burger, ali ajde, sljedeći put.

Skromni i jeftin sendvić za večeru. Šunka za pizzu od Gavrilovića i gouda sir i to na 20-sek u mikrovalnu stavim i delicija je spremna. Fino toplo i meko te se topi u ustima.

Brijac super je to i sve, ali ispeći pljeskavicu i nije neka nauka na običnoj tavi. Čekam dojmove s nekog konkretnijeg komada mesa

TITANXIS meni je puretina vrh u špaheru, jedino si krumpire prepekao

Fenix super je to i sve, ali ispeći pljeskavicu i nije neka nauka na običnoj tavi. Čekam dojmove s nekog konkretnijeg komada mesa

A bit će i neki stejk, ali nikad to nisam ni pekao ni kupovao. Morat ću malo pogledati Mirine postove ovdje za kupovanje stejkova pa ćemo i to probati.

Brijac možeš pokušat s najobičnijim ramstekom, bude u mesnicama već pripremljeno. Meni bi bio zanimljiv neki komad piletine, recimo zabatak s kosti kako bi ispeklo sa senzorima

Brijac

Ima sad u svakom vecem ducanu kupiti vec narizanih i vakumiranih steakova tako da to ti nije problem. Jedino uzmi bez kosti da te to ne zajebe kod pecenja.

A sto se tice pljeskavice gore fali boje. I naravno mora biti medium rare. Ali zato kupujes mljeveno uvik u mesnici provjerenoj a ne u centrima i ne akcija neman povjerenja u tako mljeveno meso.

Kad ga uziman odem u mesnicu i onda odaberem meso koje mi samelje.

Miro

A sto se tice pljeskavice gore fali boje.

Možda je pureće mljeveno. 😄

Meni isto fali boje, ne volim kad je zagoreno i suho, ali ipak da je malo jače pečeno od ovoga. Kad smo kod burgera nedavno sam nakon dosta vremena i ja radio burgere ( onion ringove je radila cura ). Nisam komplicirao, pljeska, krastavci, salata, sir, bbq, mayo i kapula.

I naravno, mandatory pizza. 😆

Fenix Brijac možeš pokušat s najobičnijim ramstekom, bude u mesnicama već pripremljeno. Meni bi bio zanimljiv neki komad piletine, recimo zabatak s kosti kako bi ispeklo sa senzorima

Kupi i dođi kod mene pa ćeš isprobati iz prve ruke 😉

Torla isuse i ti si zagrizao znači