Isprobao sam napokon Optigrill i vrijedi svake kune.
Radio sam burgere za koje obično sam radim pljeskavice od mljevenog mesa. Kad je akcija uzmem 2x po 500g mljevenog junetine i 500g miješanog mljevenog. Sve to stavim u jednu zdjelu, stavim soli i papra, izmiješam rukama i radim pljeskavice. Pljeskavice po tri komada stavljam u velike vrećice za zamrzavanje i sve to ide u zamrzivač.
Za sad nisam isprobao odmrzavanje u Optigrillu, nego sam pljeskavice ujutro izvadio iz zamrzivača.
Upalio sam Optigrill, odabrao burgere i pisalo je “preheating”. To je trajalo par minuta i onda mi je javilo da stavim pljeskavice. Namazao sam ih uljem, stavio unutra, zaklopio, odmah mi se ponudilo da izaberem jačinu pečenja gdje sam izabrao well done jer nisam lud da odaberem išta manje, stisnuo ok i onda je pisalo “calculating tickness”. Nakon kratkog vremena javilo mi je da će se peći 3 minute, ali mi je svejedno javljalo kad je došlo do rare, medium i na kraju well done.
Ovo je rezultat pečenja:
Pljeskavicu sam razrezao i bila je taman pečena.
Dalje sam donje pecivo namazao majonezom i na to stavio kečapa. Na pljeskavicu sam stavio dva obična sira za tost i to mi je možda jedini problem kod Optigrilla. Ne znam kako da otopim taj sir malo. Kad sam pekao u tavi, sir sam stavljao na ispečenu stranu pljeskavice dok se donja peče i taman bi se otopio.
Dalje sam po siru stavio BBQ umak:
Na to salatu, a na gornju stranu peciva Hellmann’s burger umak:
I kako je to na kraju izgledalo:
Zaboravio sam jedino slanine isto ispeći i staviti u burger, ali ajde, sljedeći put.