Sama mesurina a gdje je zelenjava?
FFA: Food For All
- Uređivano
Isprobao sam napokon Optigrill i vrijedi svake kune.
Radio sam burgere za koje obično sam radim pljeskavice od mljevenog mesa. Kad je akcija uzmem 2x po 500g mljevenog junetine i 500g miješanog mljevenog. Sve to stavim u jednu zdjelu, stavim soli i papra, izmiješam rukama i radim pljeskavice. Pljeskavice po tri komada stavljam u velike vrećice za zamrzavanje i sve to ide u zamrzivač.
Za sad nisam isprobao odmrzavanje u Optigrillu, nego sam pljeskavice ujutro izvadio iz zamrzivača.
Upalio sam Optigrill, odabrao burgere i pisalo je “preheating”. To je trajalo par minuta i onda mi je javilo da stavim pljeskavice. Namazao sam ih uljem, stavio unutra, zaklopio, odmah mi se ponudilo da izaberem jačinu pečenja gdje sam izabrao well done jer nisam lud da odaberem išta manje, stisnuo ok i onda je pisalo “calculating tickness”. Nakon kratkog vremena javilo mi je da će se peći 3 minute, ali mi je svejedno javljalo kad je došlo do rare, medium i na kraju well done.
Ovo je rezultat pečenja:
Pljeskavicu sam razrezao i bila je taman pečena.
Dalje sam donje pecivo namazao majonezom i na to stavio kečapa. Na pljeskavicu sam stavio dva obična sira za tost i to mi je možda jedini problem kod Optigrilla. Ne znam kako da otopim taj sir malo. Kad sam pekao u tavi, sir sam stavljao na ispečenu stranu pljeskavice dok se donja peče i taman bi se otopio.
Dalje sam po siru stavio BBQ umak:
Na to salatu, a na gornju stranu peciva Hellmann’s burger umak:
I kako je to na kraju izgledalo:
Zaboravio sam jedino slanine isto ispeći i staviti u burger, ali ajde, sljedeći put.
Ima sad u svakom vecem ducanu kupiti vec narizanih i vakumiranih steakova tako da to ti nije problem. Jedino uzmi bez kosti da te to ne zajebe kod pecenja.
A sto se tice pljeskavice gore fali boje. I naravno mora biti medium rare. Ali zato kupujes mljeveno uvik u mesnici provjerenoj a ne u centrima i ne akcija neman povjerenja u tako mljeveno meso.
Kad ga uziman odem u mesnicu i onda odaberem meso koje mi samelje.
A sto se tice pljeskavice gore fali boje.
Možda je pureće mljeveno.
Meni isto fali boje, ne volim kad je zagoreno i suho, ali ipak da je malo jače pečeno od ovoga. Kad smo kod burgera nedavno sam nakon dosta vremena i ja radio burgere ( onion ringove je radila cura ). Nisam komplicirao, pljeska, krastavci, salata, sir, bbq, mayo i kapula.
I naravno, mandatory pizza.
Izgleda tak malo reš ali tome dojmu pridonosi i kora sa jedne strane, pečem ga već dulje vrijeme sa korom i pomfrit kad pećem ne gulim koru dobro ga operem i to je to.
Dakako, puretina je vrh, jedino bijelo meso je malo suhoparno ali ja stavim malo pajcekovih masnoća polak pa ispadne onak kak spada.
Boja pljeskavica jako utječe na čemu je pečena. Probajte na masti, skroz drugačija boja i tekstura kore.
Ako je pravi od toga bolje nema. Argentinski i Urugvajski su ti top. Posebne pripreme nema ja ti jako ritko i nikako koristim marinade i to jer vecinom ubiju okus mesa. Ja koristim klasiku sol i papar. Za soliti imas tisuce videa neki kazu ne prije pecenja neki da i tako. Ja posolim ili nakon pecenja ili taman kad stavim peci ako soli sat prije onda sol izvuce sokove iz mesa. A mozes i soliti dan prije ona sol izvuce sokove ali se oni vrate nazad u meso i meso bude posoljeno ravnomjerno, mada je to samo dodatna zajebancija. Ono sto je apsolutna preporuka je da papar imas u zrnu pa da ga sam meljes sa mlincem po mesu jer dobijes i okus i miris koji je postoji sa kupljenim mljevenim paprom. I papar uziman mjesani unutra je crni, bili, crveni i zeleni.