Pomiriši oba. Možda dobiješ još dvije kese jogurta.
FFA: Food For All
Jel netko rekao pizza?
Ja u zadnje vrijeme s kamenom samo derem klasiku. Margarita Napoletan-ish. Ish jer ipak nije iz krušne peći za 2 minute izašla. Smučilo mi se to pusto trpanje i ova jednostavnost mi je sad najdraža. Umak sam napravim, malo sitno ribanog grana padano po bazi, mozzarela, morska sol, maslinovo ulje i svježi bosiljak. Top.
Iako je bilo sad i više puta "brzinska" koja izađe iz rerne u sat vremena kad me prne. Detroit style koja ide obavezno u tepsiju, jedino je trebalo još malo više nadjeva po rubovima da zagore. Isječem na komadiće ili trake i poslužim kao finger food uz TV.
Prva je išla s kečapom i maslinama, drugu sam samo prolijo umak i pekao tako, još bolje je ispalo, al smo smazali prije slikavanja.
[deleted]
Uff ove pizze izledaju odlicno.
nemam kamen a izgleda da cu morat nabavit.
Koliko dugo se peče na tom kamenu?
Dugo se peče jer je kamen sirov.
Moraš prvo taj kamen dobro zagrijati i onda tek pečeš na njemu, a peče se malo kraće nego klasična. Digneš samo full gore u pećnici tak da ju prethodno zagrijani kamen peče odozdo, a grijači odozgora. To je poanta kamena.
Source: jednom sam pogledao video na tu temu
Eto to što je buz rekao. Meni treba 6-8 minuta. Zavisi i od pećnice i kako elementi griju. Dosta je kraće nego klasično pečenje 15-20 min na tipa 220.
U cijeloj priči je važno i pravilno razvijeno tijesto da se dobije ta pjenasta/paučinasta untrašnjost pizze i hrskavost izvana.
Jbt kolko ti je laptop star kad na etiketi stave wi fi ko feature
Budeš sad jak ko Popaj i moći ćeš svoju Olivu podić.
Nakon samo 3 mjeseca opet sam pekao pizzu. Tijesto iz videa koji je postao @member nakon mog posljednjeg faila je pun pogodak. Lako se napravi, a fino je. Ovo je prva pizza koja je izašla van pa je jednostavna, druge smo odmah pojeli pa nismo ni slikali. Sad kad sam ovladao tehnikom za tijesto ćemo malo kompleksnije pizze radit, ove su bile samo šunka sir, bilo mi je glupo bacati u smeće hrpu sastojaka ako ne bude dobro tijesto.
Malo sam jelly na peć. Koja je ono? Kora izgleda top.
Zna li itko u kojoj mesnici u Zagrebu se može kupiti govedina?