FFA: Food For All
Miro od kada zvijezda ima parmezan? Onaj klasični koji kupujemo u vrećici je Sirela.
Kad se gleda gramaža, ti ribanci su skuplji od pravog autohtonog parmezana rezanog iz koluta. Zašto to kupujete?
TexasFlood kupujemo u vrećici je Sirela.
Ako ga pokoji put i kupim opet na kraju bezveze ali također bude od Sirele.
U principu ga ne volim jer mi taj parmezan nije nešto naročito barem ne ovaj koji se kod nas prodaje ali ga ponekad kupim da mi bude kao bolji okus nekog gulaša, tjestenine s njim ali niš naročito na kraju i tak mi stoji u hladnjaku neko vrijeme dok ga ne bacim, ma neću ga više ni kupovat.
Pričaju mi ljudi kad idu van granice HR u Italiju od kuda i potjeće taj sirek i tam su taj parmezan jeli, također ribani i usporedivši ga sa našim nebo i zemlja a vjerojatno to i jest istina. Kod nas se nažalost svašta uvozi, najlošija roba.
- Uređivano
weky Zato što ga ne koristim često pa kupim vrećicu i potrošim je odmah. Onaj trokut mi stoji sto godina u hladnjaku i ode u kurac.
Edit: vidiš sad mi je palo na pamet, mogli bi kupiti trokut, naribati ga cijelog, podijeliti u manje porcije i vakumirati ih. Možda bi to valjalo.
Pa nek ti odreže manji komad
weky Nemam tu na selu takvu trgovinu da mi režu parmezan kada mi zatreba.
Pomiriši oba. Možda dobiješ još dvije kese jogurta.
Jel netko rekao pizza?
Ja u zadnje vrijeme s kamenom samo derem klasiku. Margarita Napoletan-ish. Ish jer ipak nije iz krušne peći za 2 minute izašla. Smučilo mi se to pusto trpanje i ova jednostavnost mi je sad najdraža. Umak sam napravim, malo sitno ribanog grana padano po bazi, mozzarela, morska sol, maslinovo ulje i svježi bosiljak. Top.
Iako je bilo sad i više puta "brzinska" koja izađe iz rerne u sat vremena kad me prne. Detroit style koja ide obavezno u tepsiju, jedino je trebalo još malo više nadjeva po rubovima da zagore. Isječem na komadiće ili trake i poslužim kao finger food uz TV.
Prva je išla s kečapom i maslinama, drugu sam samo prolijo umak i pekao tako, još bolje je ispalo, al smo smazali prije slikavanja.
[deleted]
Uff ove pizze izledaju odlicno.
nemam kamen a izgleda da cu morat nabavit.
Koliko dugo se peče na tom kamenu?
Dugo se peče jer je kamen sirov.
Moraš prvo taj kamen dobro zagrijati i onda tek pečeš na njemu, a peče se malo kraće nego klasična. Digneš samo full gore u pećnici tak da ju prethodno zagrijani kamen peče odozdo, a grijači odozgora. To je poanta kamena.
Source: jednom sam pogledao video na tu temu
Eto to što je buz rekao. Meni treba 6-8 minuta. Zavisi i od pećnice i kako elementi griju. Dosta je kraće nego klasično pečenje 15-20 min na tipa 220.
U cijeloj priči je važno i pravilno razvijeno tijesto da se dobije ta pjenasta/paučinasta untrašnjost pizze i hrskavost izvana.