[deleted]
Uff ove pizze izledaju odlicno.
nemam kamen a izgleda da cu morat nabavit.
Koliko dugo se peče na tom kamenu?
Uff ove pizze izledaju odlicno.
nemam kamen a izgleda da cu morat nabavit.
Koliko dugo se peče na tom kamenu?
Dugo se peče jer je kamen sirov.
Moraš prvo taj kamen dobro zagrijati i onda tek pečeš na njemu, a peče se malo kraće nego klasična. Digneš samo full gore u pećnici tak da ju prethodno zagrijani kamen peče odozdo, a grijači odozgora. To je poanta kamena.
Source: jednom sam pogledao video na tu temu
Eto to što je buz rekao. Meni treba 6-8 minuta. Zavisi i od pećnice i kako elementi griju. Dosta je kraće nego klasično pečenje 15-20 min na tipa 220.
U cijeloj priči je važno i pravilno razvijeno tijesto da se dobije ta pjenasta/paučinasta untrašnjost pizze i hrskavost izvana.
Jbt kolko ti je laptop star kad na etiketi stave wi fi ko feature
Budeš sad jak ko Popaj i moći ćeš svoju Olivu podić.
Nakon samo 3 mjeseca opet sam pekao pizzu. Tijesto iz videa koji je postao @member nakon mog posljednjeg faila je pun pogodak. Lako se napravi, a fino je. Ovo je prva pizza koja je izašla van pa je jednostavna, druge smo odmah pojeli pa nismo ni slikali. Sad kad sam ovladao tehnikom za tijesto ćemo malo kompleksnije pizze radit, ove su bile samo šunka sir, bilo mi je glupo bacati u smeće hrpu sastojaka ako ne bude dobro tijesto.
Malo sam jelly na peć. Koja je ono? Kora izgleda top.
Zna li itko u kojoj mesnici u Zagrebu se može kupiti govedina?
Butik mesnica ili obična?
Trebalo bi biti na Dolcu stara tržnica na zatvorenom prostoru. Nisam tamo bio dosta dugo kaj drugdje nema. Zna bit i u ostalim trgovinama ali u rano jutarnj im satima jer to ode odmah.
Pak taj bolonjez i kupus na salatu!