buz

Grijen ja špaker uvik do kraja nekih sat vrimena prije nego stavin peci, kamen san danas grije oko sat i 10 min.

Stavio san skroz doli radi navike jer kad sam pekao u roštijeri onda ako je dignuto zapali mi se mocarela a doli ne dobijem koricu.

Tu se speklo sve sto se tice sendvica ali falilo je boje

    jebemti kak dobro izgleda, kao kikiriki u medu.

    A fešta je a znamo što se sprema za feštu

    Malo ribica na gradele i bevanda i kud ćeš bolje!?

    Pohana pileća krilca po mom receptu, pomfrit a ono desno je palačinak od ostatka smjese za pohanje.

    Miro

    Kamen stavi skroz na samo dno pečice kad ga griješ, puno puno bolje se ugrije. Kad pečeš napravi to što je buz rekao, digni skroz gore i prebaci na grill mode ili s najgornjim grijačem ako nemaš to. Za mozarrelu ne brini, nju samo stavi naknadno zadnjih minut. Ali i nju kad režeš treba iscjediti prije da izbaci višak vode, ne kuhinjskim ručnicima nego na cjediljku tako da ipak ostane njene tekućine da pusti malo na pizzu.

    Mozzarella ovdje se mogla još peć z duže ali se i tako rastopila dok pizzu ostaviš još koju minut dvije da stane i dok sve to razrežeš i poslužiš. Isto tako za tijesto obavezno treba odstajat što duže. Zapravo je to najvažniji dio za pečenje s kamenom. Ovo gore je stalo nekih 4 sata jer sam bio zaboravio stavit kvas dan prije pa sam ga naknadno stavio. Ispalo je na kraju oke, ali je falilo mekoće tijesta i ukusa radi nedostatka fermentacije.

    Ovo ispod je ostalo još malo duže nekih pola sata sat i već je bolji rezultati bio.

      member

      Brutalno dobro su ti ispale

      Koji recept za tisto koristis

        Da, pizze ti izgledaju brutalno… ovako po slici, radije bi pojeo tvoju nego bilo koju iz ZG pizzerija….

        Svaka čast!

        member

        Ja isto koristim od onog talijana ide starter dan prije pa sutra sve pravis, bas cu viditi na videu ima li razlike u receptu

        E i di nabaviti limu da lako pizzu ubacim sve ovo ato san nasa kod nas skupo ko vrag

          Miro

          Ja se isto mislim ovih dana probat napravit neki starter koji može stat onda u fridgu dosta. Tako kad me pukne želja da mogu izvadit i sklepat to taj dan u relativno kratkom vremenu.

          Lopatu sam ja sam sebi napravio na poslu jer radim s inoxom. Iako je to zajeb jer je teška ko sami vrag radi materijala. Najbolje je tražit neku aluminijsku. Ali da, po onome što sam gledao baš su im nabili cijene. Vjerovatno je sad sve i skuplje.

          A koliko dana to tijesto može stajati u fridžu?

          I u videu kaže da se ova vrsta pizze može peći samo na kamenu… zašto?

          Ili možemo i mi, obični smrtnici bez kamena?

          Za te startere neznam ni ja. To ću tek probat sad pa trebam malo pogledat koji recept.

          A pizza nije isključivo za kamen, možeš probati na papiru za pečenje i rešetkama. Neće biti isto, kamen digne razinu ali nije loše za start. Tako sam je ja prije kamena pekao.

          Inače kamen hvataj u Eurospinu/Lidlu, znaju ih imati svako toliko i budu ispod 100 kn.

            member Inače kamen hvataj u Eurospinu/Lidlu, znaju ih imati svako toliko i budu ispod 100 kn.

            Hvala na infu, budem čekirao.

            A ovaj metalni držač, koji on ima? Za pećnicu. Ima i to za kupiti?

            Ako nemam kamen, onda ide na papir i na rešetku, pa na najdonju poziciju? Ili?

              Miro E i di nabaviti limu da lako pizzu ubacim sve ovo ato san nasa kod nas skupo ko vrag

              Na Njuškalu. Dosta se oglašavaju obrtnici koji rade lopate.

              Nazoveš i tražiš da naprave baš onako kako ti paše - duži ili kraći štap, promjer lopate za veličinu pizze…

                Torla

                Nisam shvatio za taj držač što pitaš? Meni je ovo kamen izvađen s rešetkama skupa na slici.

                Ugriješ pečicu na najvećoj temparaturi 30-40 min. Kad ideš peć digneš rešetke na najgornju poziciju i prebaciš mod na samo gornji grijač ili grill mode (ako ima).