ja kad stavljam sastojke na pizzu počevši naravno sa maslinovim uljem zatim kečapom i koliko kečapa toliko i majoneze stavim i ta pizza kad se ispeće dobije se sasvim drugačiji okus koji je fenomenalan, jasno onaj ko voli majonezu. poseban šmek daje uz šunku kad dodam i narezanog špeka. punina okusa da ti pamet stane.

Ima netko provjereni recept za gulaš, čobanac, nešto na tu foru?

Prika
Ali jebiga nemogu ti pomoci tu se radi o godinama iskustva, nemogu ti reci peci ga sa obe strane 3 min i to je to kad nije tako, puno toga utjece na meso.
Koliko je debelo kidan stake di je kupljen kakva je vatra sve to igra ulogu.
Ja to jednostavno iden na osjecaj ako je deblji komad ili skuplje meso pa da ne zajebem posluzim se toplomjerom.

Miro ok ne treba toliko u detalje ali recept neki vmbar ukratko...ja znam da ti je gnjavaza ali izbijas me iz cipela kad vidim tvoje slike...

Prika
      Ma nema ti tu puno detalja, ako je top meso ide samo sol i papar.
      A i ne sad da je skroz top ali u 95% slucajeva ide sol i papar drugo nista.
      Ako je meso sa manje masnoce znam staviti koju fetu maslaca na njega dok ga zamotavam u foliju inace ni to ne stavljam.

Recimo maslinovo ulje ne stavljam na steak jer mi dosta ubije okus.

Senf stavim ako necu par dana spremati meso pa da ga ne stavljam u led ali i taj senf zna nekad ubiti meso pa osjecas vise senf nego steak.

Ako je pravi komad nikad mu ne triba ni led ni ulje ni senf da bi omekaso moze slobodno ici odma na žar

Nakon pokazane mrznje prema janjetu jednostavno san morao

1 / 2

Tko je pokazao mrznju?
      Miro odmah upri prstom u njega!

7 dana kasnije

Evo malo i u špakeru necemo bas svaki dan paliti vatru

1 / 4

Malo kokice na drugaciji nacin
      Na maslacu stavimo batke i karabatke da dobiju boju

Izvadimo i ubacimo gljive kapulu cesnjak timjan i 2 lista lovora

Dodamo malo vina i temeljac pa vratimo meso unutra i kuhamo 10 min sa poklopcem i onda 20 min bez poklopca

1 / 2

Izvadimo meso pa stavimo vrhnje za kuhanje

1 / 2

Vratimo meso i pospemo sa petrusimulom

I to je to za prilog sto ocete

Tzereen onaj Sašin recept je prejednostavan, a ispadne vrhunski. Taman za goste, ispadne kao da znaš kuhat 😄

Fenix nažalost ne znam o kome pričaš, ali obožavam ličke šnicle. 😀

Sašina kuhinja na Youtubeu. Općenito su mu super recepti, sve doslovno korak po korak objasni

Tzereen
            A nisan to nikad sprema tako da nisan upucen.

weky
            A najbolje bi bilo kad bi sam pravio ali vecinu slucajeva napravin od onog temeljca podravkinog

Jako dobar temeljac ispadne

Miro A najbolje bi bilo kad bi sam pravio ali vecinu slucajeva napravin od onog temeljca podravkinog

Zato pitam. Vraga stignem svaki put kuhati kosti. A razlika između kupovnih temeljaca zna biti ogromna, i u cijeni, a pogotovo kvaliteti.

weky
                Upravo to uvik se sitim da ga neman kad mi triba.
                Ovaj podravkin je ok a danas san proba knorov isto je ok.

weky ja skuham svako mjesec dana najveći lonac (ili dva) što mogu, pa zamrznem u paketiće. Ili ako mi se neda odvajat u paketiće, onda u Ledo kutiju pa bužam žlicom i uzimam koliko treba.

@Miro ih obično vidi u hrskavom obliku, pa da ih napokon vidi i ovak.

oxi

Pa nisam Titanxis da stavljam ketchup na pizzu 😆

Kako ga je rođak okrenuo 😃❤

Pretplaćen sam odavno na Tavakkula. Frajer je kompletni luđak.

Jede mu se neko janje ispod peke, prvo sagradi cijelu peku, nakon tri dana ubije janje, raskomada ga i napravi ručak.

weky ma lazes?
                  Ja slucajno naletio na ovaj video i doslovno me zalijepio za ekran 10min...kako ga je majstor jednostavno ispekao...
                  Nisam nikad cuo za njega,idem sad dalje guglat...
                  Bit ce mi izbacilo ovaj video jer stalno janjetinu negdje guglam...eto ja imam pozitivno iskustvo sa gugl prisluskivanjem i pracenjem svega sto radim 😀

Skuhao rođak caj dok mu se pece..haha
                    Jebote ja stucem 5 litara vina od srece sto ga pecem!

Ima samo jednu gresku,treba mu javit da je mozak bomba..zasto kida glavu..okrenes glavu ko rubikovu kocku i onda te ceka sex okus 😁😁

Prika Odlično mi je da na kraju svakog videa sa svom tom silnom mesinom nahrani djecu iz sela u kojem živi. Jeben lik.

Baš sam naišao prije par mjeseci na njegov video neki, bio preporučen na YouTubeu. Završio na trosatnom bingeu, odlično snima, izgleda jako fino i baš je dobar kanal.

weky haha sad sam gledao...ide ispec janje a dosao s metrom i olovkom da prvo peku izgradi...😃😃
                      Da,to za djecu je top,stvarno svaka cast!
                      Ali luđak ipo,pa svaki video ima po par miliona pregleda...ne znam kako na ovo prije nisam naletio

Ne znam kako se zove, ali izleti mi tu i tamo jedan Bosanac koji ide po sajmovima i snima ljude kako okreću domaće životinje. Koliko narodnih mudrosti se tu da naučit...

EDIT: Odgledao. Pa kako itko može bit vegetarijanac pokraj ovoga.. Majstor

Fenix Pa kako itko može bit vegetarijanac pokraj ovoga.. Majstor

Tako je meni kad vidim da netko kupuje Peugeot. 😅

Stigla kulinova seka i slanina od kolege forumaša (valjda će se javit). Vrijedi zlata 💛

Kad se spominje kulenova seka, jel mi može netko od stručnjaka objasniti razliku između kulena i kulenove seke? Jel se radi o istim proizvodima samo su drugačije pakirani ili?

Picek koliko ja znam, Kulen je muško, a Kulenova seka je žensko! 😃

Šalu na stranu, osnovna razlika je u obliku. Kulen je debeo i kvrgav, a seka je oblikom nalik klasičnim trajnim salamama iz dućana ala zimska, čajna ili srijemska.

A druga razlika je da je seka pikantnija od kulena, iako neki rade oba proizvoda jednako pikantno.

Tzereen Kulen je debeo i kvrgav, a seka je oblikom nalik klasičnim trajnim salamama iz dućana ala zimska, čajna ili srijemska.

Znači kao i inače što se tiče žena i muškaraca, kužim 🤣

7 dana kasnije

Pocela je sezona a napokon san našao vrimena za berbu

1 / 4

Skuliraj se. Naučili smo se od tebe na gospodske stvari.

Ništa, ajmo thumb down svi.

A boga ti pa nemogu meso svaki dan🤣

Večera za siromašne
                            Riža sa povrčem i pečena jaja!