Tzereen što si spremio za prilog?

Ja obožavam nudle koje u Beču Kinezi prodaju u fast food radnjama. Sa slično pripremljenom piletinom ili pohanom/kuhanom/pečenom piletinom, patkom... Žena napravi slično, ali nije to to. Ni u ovim našim restoranima također nije to to, inače bih plaću ostavljao

Miro ovaj tvoj ramstek izgleda bogovski. Evo sad mi cure Niagarini slapovi od sline

Sad je pitanje u kojoj mesnici u Zagrebu naći tako kvalitetan komad

Fenix uz teriyaki mi je riža najbolja. S tim da preferiram basmatti.

yakuza_stinger
      A kupis i testiras pa krizas, jednostavnijeg rjesenja nema ili ako poznas nekog da te uputi u pravu mesnicu

yakuza_stinger Sad je pitanje u kojoj mesnici u Zagrebu naći tako kvalitetan komad

Možda Rougemarin Doma?

A pun je Zagreb tih razvikanih premium mesnica tipa Beef Shop, Rogemarin Santoku, Bulls, Meat the King. Otvorila ih se hrpa zadnjih nekoliko godina. Skupe su za popizdit.

Ja bi ipak izabrao klasičnu mesnicu, a koje godinama slove za kvalitetno meso. Tipa Navračić, Kudelić, Igomat. Ova prva baš ima pojedinačno pakirane predivne komade mesa.

Malo pizze ali idemo malo na morski đir

1 / 6

Uf, noice, baš idem pravit pizzu, ali onu svoju standardnu. Ne volim baš eksperimentirati s pizzom.

Haha on od pizze cudo napravi...
      @Miro daj molim te ako imas vremena kad nesto pravis napisi recept...ispod slika.
      Doslovno koji dio mesa koliko sto i cega stavis...cijelu proceduru...MOLIM TE 🤗
      Steva Karapanđu bi posramio

Miro ako nije problem koji recept koristiš za pizza tijesto? Isprobao sam ih nekoliko sa weba i sašine kuhinje...ali još nisam naišao na idealno.

I dal uvijek koristiš isti recept za tijesto ili?

weky Ma volim je sam pripremit...šta mi znači kupovat tijesto...onda bolje da je iz pizerije naručim 😃

Nije isto. Kvaliteta pizze ovisi o kvalitetnim sastojcima, koje pekara ne stavlja. Ali tijesto naprave dobro. Pekara su.

I naprave ga možda sat-dva-tri ranije. Svježe je. Nije isto kao kupiti tijesto u supermarketu.

Meni je bolje moje tijesto koje napravim doma od onoga kad kupim gotov komad pizze u pekari.

weky Sve stoji. Inače najbolje pizza tijesto koje sam radio i jeo pripremom traje doslovno 3 dana. I to je top zato i treba vremena. Ali me čisto zanima kako Miro priprema jer vidim da voli pizze. A kad mi dođe volja za pizzom i pripremom iste neda mi se čekat 3 dana xD

Prika
            Ma nema tu puno mudrosti pizza klasika tisto radin uvik isto šug bude materin domaci ili ako kupujen onda obavezno mutti, sir je obaveno mozzarela i dalje stavljas sve po ukusu kako ti paše.
            Ja san danas stavio incune i tunu i kasnije malo zalio sa kombinaciom luk petrusimul maslinovo ulje i voda od kiselih krastavaca.

doctorfreak
            Moran viditi na laptopu mi je a mislin da san ga i stavlja vec bio, ovaj moj se 2 dana radi

Miro pizza je top...ali mene meso zanima 😃
              Nacin pripreme,koje meso i koliko i kako to peces...stvarno!
              Kad ti se da slobodno ispod slike baci recept...ja kad vidim kako ga ispeces isti tren probudis u meni strasnu volju da dignem guzicu i zapalim vatru...
              Ja imam priliku od profesionalaca viditi kako sto rade ali oni su s vremenom posli u kurac i rade neka fine dining sranja...mene to ne zanima...kad ja vidim da se dimi to me zanima

ja kad stavljam sastojke na pizzu počevši naravno sa maslinovim uljem zatim kečapom i koliko kečapa toliko i majoneze stavim i ta pizza kad se ispeće dobije se sasvim drugačiji okus koji je fenomenalan, jasno onaj ko voli majonezu. poseban šmek daje uz šunku kad dodam i narezanog špeka. punina okusa da ti pamet stane.

Ima netko provjereni recept za gulaš, čobanac, nešto na tu foru?

Prika
                Ali jebiga nemogu ti pomoci tu se radi o godinama iskustva, nemogu ti reci peci ga sa obe strane 3 min i to je to kad nije tako, puno toga utjece na meso.
                Koliko je debelo kidan stake di je kupljen kakva je vatra sve to igra ulogu.
                Ja to jednostavno iden na osjecaj ako je deblji komad ili skuplje meso pa da ne zajebem posluzim se toplomjerom.

Miro ok ne treba toliko u detalje ali recept neki vmbar ukratko...ja znam da ti je gnjavaza ali izbijas me iz cipela kad vidim tvoje slike...

Prika
                    Ma nema ti tu puno detalja, ako je top meso ide samo sol i papar.
                    A i ne sad da je skroz top ali u 95% slucajeva ide sol i papar drugo nista.
                    Ako je meso sa manje masnoce znam staviti koju fetu maslaca na njega dok ga zamotavam u foliju inace ni to ne stavljam.

Recimo maslinovo ulje ne stavljam na steak jer mi dosta ubije okus.

Senf stavim ako necu par dana spremati meso pa da ga ne stavljam u led ali i taj senf zna nekad ubiti meso pa osjecas vise senf nego steak.

Ako je pravi komad nikad mu ne triba ni led ni ulje ni senf da bi omekaso moze slobodno ici odma na žar

Nakon pokazane mrznje prema janjetu jednostavno san morao

1 / 2

Tko je pokazao mrznju?
                    Miro odmah upri prstom u njega!

7 dana kasnije

Evo malo i u špakeru necemo bas svaki dan paliti vatru

1 / 4

Malo kokice na drugaciji nacin
                    Na maslacu stavimo batke i karabatke da dobiju boju

Izvadimo i ubacimo gljive kapulu cesnjak timjan i 2 lista lovora

Dodamo malo vina i temeljac pa vratimo meso unutra i kuhamo 10 min sa poklopcem i onda 20 min bez poklopca

1 / 2

Izvadimo meso pa stavimo vrhnje za kuhanje

1 / 2

Vratimo meso i pospemo sa petrusimulom

I to je to za prilog sto ocete

Tzereen onaj Sašin recept je prejednostavan, a ispadne vrhunski. Taman za goste, ispadne kao da znaš kuhat 😄

Fenix nažalost ne znam o kome pričaš, ali obožavam ličke šnicle. 😀

Sašina kuhinja na Youtubeu. Općenito su mu super recepti, sve doslovno korak po korak objasni

Tzereen
                          A nisan to nikad sprema tako da nisan upucen.

weky
                          A najbolje bi bilo kad bi sam pravio ali vecinu slucajeva napravin od onog temeljca podravkinog

Jako dobar temeljac ispadne

Miro A najbolje bi bilo kad bi sam pravio ali vecinu slucajeva napravin od onog temeljca podravkinog

Zato pitam. Vraga stignem svaki put kuhati kosti. A razlika između kupovnih temeljaca zna biti ogromna, i u cijeni, a pogotovo kvaliteti.

weky
                              Upravo to uvik se sitim da ga neman kad mi triba.
                              Ovaj podravkin je ok a danas san proba knorov isto je ok.

weky ja skuham svako mjesec dana najveći lonac (ili dva) što mogu, pa zamrznem u paketiće. Ili ako mi se neda odvajat u paketiće, onda u Ledo kutiju pa bužam žlicom i uzimam koliko treba.