FFA: Food For All
ja kad stavljam sastojke na pizzu počevši naravno sa maslinovim uljem zatim kečapom i koliko kečapa toliko i majoneze stavim i ta pizza kad se ispeće dobije se sasvim drugačiji okus koji je fenomenalan, jasno onaj ko voli majonezu. poseban šmek daje uz šunku kad dodam i narezanog špeka. punina okusa da ti pamet stane.
Ima netko provjereni recept za gulaš, čobanac, nešto na tu foru?
Prika
Ali jebiga nemogu ti pomoci tu se radi o godinama iskustva, nemogu ti reci peci ga sa obe strane 3 min i to je to kad nije tako, puno toga utjece na meso.
Koliko je debelo kidan stake di je kupljen kakva je vatra sve to igra ulogu.
Ja to jednostavno iden na osjecaj ako je deblji komad ili skuplje meso pa da ne zajebem posluzim se toplomjerom.
Prika
Ma nema ti tu puno detalja, ako je top meso ide samo sol i papar.
A i ne sad da je skroz top ali u 95% slucajeva ide sol i papar drugo nista.
Ako je meso sa manje masnoce znam staviti koju fetu maslaca na njega dok ga zamotavam u foliju inace ni to ne stavljam.
Recimo maslinovo ulje ne stavljam na steak jer mi dosta ubije okus.
Senf stavim ako necu par dana spremati meso pa da ga ne stavljam u led ali i taj senf zna nekad ubiti meso pa osjecas vise senf nego steak.
Ako je pravi komad nikad mu ne triba ni led ni ulje ni senf da bi omekaso moze slobodno ici odma na žar
Nakon pokazane mrznje prema janjetu jednostavno san morao
Tko je pokazao mrznju?
Miro odmah upri prstom u njega!
Evo malo i u špakeru necemo bas svaki dan paliti vatru
Malo kokice na drugaciji nacin
Na maslacu stavimo batke i karabatke da dobiju boju
Izvadimo i ubacimo gljive kapulu cesnjak timjan i 2 lista lovora
Dodamo malo vina i temeljac pa vratimo meso unutra i kuhamo 10 min sa poklopcem i onda 20 min bez poklopca
Izvadimo meso pa stavimo vrhnje za kuhanje
Vratimo meso i pospemo sa petrusimulom
I to je to za prilog sto ocete
Kakav si temeljac stavio?
Sašina kuhinja na Youtubeu. Općenito su mu super recepti, sve doslovno korak po korak objasni