ja kad stavljam sastojke na pizzu počevši naravno sa maslinovim uljem zatim kečapom i koliko kečapa toliko i majoneze stavim i ta pizza kad se ispeće dobije se sasvim drugačiji okus koji je fenomenalan, jasno onaj ko voli majonezu. poseban šmek daje uz šunku kad dodam i narezanog špeka. punina okusa da ti pamet stane.

Ima netko provjereni recept za gulaš, čobanac, nešto na tu foru?

Prika
Ali jebiga nemogu ti pomoci tu se radi o godinama iskustva, nemogu ti reci peci ga sa obe strane 3 min i to je to kad nije tako, puno toga utjece na meso.
Koliko je debelo kidan stake di je kupljen kakva je vatra sve to igra ulogu.
Ja to jednostavno iden na osjecaj ako je deblji komad ili skuplje meso pa da ne zajebem posluzim se toplomjerom.

    Miro ok ne treba toliko u detalje ali recept neki vmbar ukratko...ja znam da ti je gnjavaza ali izbijas me iz cipela kad vidim tvoje slike...

      Prika
      Ma nema ti tu puno detalja, ako je top meso ide samo sol i papar.
      A i ne sad da je skroz top ali u 95% slucajeva ide sol i papar drugo nista.
      Ako je meso sa manje masnoce znam staviti koju fetu maslaca na njega dok ga zamotavam u foliju inace ni to ne stavljam.

      Recimo maslinovo ulje ne stavljam na steak jer mi dosta ubije okus.

      Senf stavim ako necu par dana spremati meso pa da ga ne stavljam u led ali i taj senf zna nekad ubiti meso pa osjecas vise senf nego steak.

      Ako je pravi komad nikad mu ne triba ni led ni ulje ni senf da bi omekaso moze slobodno ici odma na žar

      Nakon pokazane mrznje prema janjetu jednostavno san morao

      1 / 2

      Tko je pokazao mrznju?
      Miro odmah upri prstom u njega!

      7 dana kasnije

      Evo malo i u špakeru necemo bas svaki dan paliti vatru

      1 / 4

      Malo kokice na drugaciji nacin
      Na maslacu stavimo batke i karabatke da dobiju boju

      Izvadimo i ubacimo gljive kapulu cesnjak timjan i 2 lista lovora

      Dodamo malo vina i temeljac pa vratimo meso unutra i kuhamo 10 min sa poklopcem i onda 20 min bez poklopca

      1 / 2

      Izvadimo meso pa stavimo vrhnje za kuhanje

      1 / 2

      Vratimo meso i pospemo sa petrusimulom

      I to je to za prilog sto ocete

        Tzereen onaj Sašin recept je prejednostavan, a ispadne vrhunski. Taman za goste, ispadne kao da znaš kuhat 😄

          Fenix nažalost ne znam o kome pričaš, ali obožavam ličke šnicle. 😀

          Sašina kuhinja na Youtubeu. Općenito su mu super recepti, sve doslovno korak po korak objasni

            Tzereen
            A nisan to nikad sprema tako da nisan upucen.

            weky
            A najbolje bi bilo kad bi sam pravio ali vecinu slucajeva napravin od onog temeljca podravkinog

            Jako dobar temeljac ispadne

              Miro A najbolje bi bilo kad bi sam pravio ali vecinu slucajeva napravin od onog temeljca podravkinog

              Zato pitam. Vraga stignem svaki put kuhati kosti. A razlika između kupovnih temeljaca zna biti ogromna, i u cijeni, a pogotovo kvaliteti.

                weky
                Upravo to uvik se sitim da ga neman kad mi triba.
                Ovaj podravkin je ok a danas san proba knorov isto je ok.