Meni je bolje moje tijesto koje napravim doma od onoga kad kupim gotov komad pizze u pekari.

weky Sve stoji. Inače najbolje pizza tijesto koje sam radio i jeo pripremom traje doslovno 3 dana. I to je top zato i treba vremena. Ali me čisto zanima kako Miro priprema jer vidim da voli pizze. A kad mi dođe volja za pizzom i pripremom iste neda mi se čekat 3 dana xD

Prika
Ma nema tu puno mudrosti pizza klasika tisto radin uvik isto šug bude materin domaci ili ako kupujen onda obavezno mutti, sir je obaveno mozzarela i dalje stavljas sve po ukusu kako ti paše.
Ja san danas stavio incune i tunu i kasnije malo zalio sa kombinaciom luk petrusimul maslinovo ulje i voda od kiselih krastavaca.

doctorfreak
Moran viditi na laptopu mi je a mislin da san ga i stavlja vec bio, ovaj moj se 2 dana radi

    Miro pizza je top...ali mene meso zanima 😃
    Nacin pripreme,koje meso i koliko i kako to peces...stvarno!
    Kad ti se da slobodno ispod slike baci recept...ja kad vidim kako ga ispeces isti tren probudis u meni strasnu volju da dignem guzicu i zapalim vatru...
    Ja imam priliku od profesionalaca viditi kako sto rade ali oni su s vremenom posli u kurac i rade neka fine dining sranja...mene to ne zanima...kad ja vidim da se dimi to me zanima

      ja kad stavljam sastojke na pizzu počevši naravno sa maslinovim uljem zatim kečapom i koliko kečapa toliko i majoneze stavim i ta pizza kad se ispeće dobije se sasvim drugačiji okus koji je fenomenalan, jasno onaj ko voli majonezu. poseban šmek daje uz šunku kad dodam i narezanog špeka. punina okusa da ti pamet stane.

      Ima netko provjereni recept za gulaš, čobanac, nešto na tu foru?

      Prika
      Ali jebiga nemogu ti pomoci tu se radi o godinama iskustva, nemogu ti reci peci ga sa obe strane 3 min i to je to kad nije tako, puno toga utjece na meso.
      Koliko je debelo kidan stake di je kupljen kakva je vatra sve to igra ulogu.
      Ja to jednostavno iden na osjecaj ako je deblji komad ili skuplje meso pa da ne zajebem posluzim se toplomjerom.

        Miro ok ne treba toliko u detalje ali recept neki vmbar ukratko...ja znam da ti je gnjavaza ali izbijas me iz cipela kad vidim tvoje slike...

          Prika
          Ma nema ti tu puno detalja, ako je top meso ide samo sol i papar.
          A i ne sad da je skroz top ali u 95% slucajeva ide sol i papar drugo nista.
          Ako je meso sa manje masnoce znam staviti koju fetu maslaca na njega dok ga zamotavam u foliju inace ni to ne stavljam.

          Recimo maslinovo ulje ne stavljam na steak jer mi dosta ubije okus.

          Senf stavim ako necu par dana spremati meso pa da ga ne stavljam u led ali i taj senf zna nekad ubiti meso pa osjecas vise senf nego steak.

          Ako je pravi komad nikad mu ne triba ni led ni ulje ni senf da bi omekaso moze slobodno ici odma na žar

          Nakon pokazane mrznje prema janjetu jednostavno san morao

          1 / 2

          Tko je pokazao mrznju?
          Miro odmah upri prstom u njega!

          7 dana kasnije

          Evo malo i u špakeru necemo bas svaki dan paliti vatru

          1 / 4

          Malo kokice na drugaciji nacin
          Na maslacu stavimo batke i karabatke da dobiju boju

          Izvadimo i ubacimo gljive kapulu cesnjak timjan i 2 lista lovora

          Dodamo malo vina i temeljac pa vratimo meso unutra i kuhamo 10 min sa poklopcem i onda 20 min bez poklopca

          1 / 2

          Izvadimo meso pa stavimo vrhnje za kuhanje

          1 / 2

          Vratimo meso i pospemo sa petrusimulom

          I to je to za prilog sto ocete

            Tzereen onaj Sašin recept je prejednostavan, a ispadne vrhunski. Taman za goste, ispadne kao da znaš kuhat 😄