Evo i par slika nakon desetak dana s ovim čudom od telefona. Znači, ja ne vjerujem kakav telefon za 3 i pol soma. Mrak!! 👌
Čak je i pakiranje jebeno. Kutija je velika, čvrsta, prekrasne boje i nekakvog posebnog, finog, gumenastog premaza.
Maskica koja dodje s njim je takodjer baš fina, prozirna, s njihovim Simpa logom - Never Settle
Crvena boja je očito njihov "thing" jer je sve u toj boji, od pakiranja i USB kabla (koji je fino namotan s posebnim plastikicama) do ikona i općenito svih akcenata u sučelju.
Imao sam brzi punjač na Šomiju, ali ovaj je još brži (30W naspram 18W) i na njemu se vidi fina kvaliteta, čvrstoća i kvaliteta. A puni do pola za 20ak minuta.
Evo i prikaz ostalih stvari, odnosno cijeli sadržaj. Dodje par papirića o OnePlusu, pozivnica u OnePlus community i zgodne naljepnice, ako vas to veseli.
I na kraju sami telefon. Iako je reklamira kao zeleni (glacial green), uživo je boja puno bolja i kompleksnija. Prelijeva se uz zelene u plavu te, iako je mat, na trenutke djeluje kao da je sjajna. Stvarno je prekrasna.
Obožavam curved screen iako se mnogi bune upravo na to. Genijalan je i nijednom nisam krivo potegao. Reagira savršeno. Jedino bi htio neku built in aplikaciju koja koristi te zakrivljene rubove na neki cool način.
A kaj se samog mobitela tiče, ludo je brz. Što zbog procesora, što zbog 90Hz ekrana. Stvari lete, jednostavno lete. Godinama slušam kako je Oxygen OS najbolji android skin, i bome sad vidim zašto. Brz, fluidan, lagan, konfigurabilan i vizualno privlačan. A najveća fora je kaj su obećane nadogradnje za 3 godine. I kaj, kolko svi kažu, njihovi mobiteli ne gube na brzini ni nakon te tri godine. Sve leti cijelo vrijeme. U svakom slučaju mi se za sad čini da je ovo firma koja sluša svoje korisnike i brine o njima. Baš imam neki čudan feeling koja vjerojatno imaju Apple korisnici, a to je pripadnost nečemu. Čudno za pojasniti, ali vidi se briga o telefonu, o korisniku i imidžu firme u jednom zatvorenom krugu jer očito znaju, da je to jedini način da se danas zadrže korisnici.
Kamere opće nisu tek loše ko što pričaju, a mogu si misliti kakve su tek na Pro modelu. Software inače ima mnogo sitnica koje su genijalne i koje do sad nisam vidio kod drugih, tako da se svako malo iznova oduševim. Bilo to zen mode, automatski do not disturb, automatski night mode, brdo opcija s prstima i dodirom (npr, nacrtati na ekranu slovo koje pokreće neki program). A jako volim i fizičku tipku/switch za mijenjanje zvučnog modea, koje je odlična stvar ako je mob u džepu.
Dimenzije su odlične. Taman je širina za upravljanje jednom rukom, taman debljina, veličina (ne volim prevelike mobitele, a i ne trebaju mi jer imam tablet ili laptop), a kvaliteta izrade genijalna. Znači, jedino kaj mi fali je bežično punjenje i možda utor za SD kartice. Vjerojatno i utor za slušalice iako meni više ne treba s obzirom da sad već pola godine guram one genijalne BT sluške.
I za kraj, evo jedne slike sa selfie kamerom.