Zapravo MS Lumia, mislim da ne koriste ime Nokia vise.. Sto se tice prostora i appova, win OS ti je puno laksi od androida i uredniji, a appovi ne uzimaju tonu mjesta. I nakon brisanja nemas gotovo nikakvih ostataka, a cleaner zaista radi svoj posao. Ako ti stvarno treba puno prostora onda moras trazit nesto drugo. Sto se tice ekrana, jucer mi je 930 ispao iz dzepa na beton i pao na ekran, nema ni ogrebotine! Gorila powerNokia ima vrhunske ekrane, top kamere, ali nemozes mijenjat bateriju i 32gb sto je unutra to je tošta i nokia isto?! :( neznam bojim se da je 32gige premalo, kamere su sve bolje i slike a pogotovo videi snimani u 4k uzimaju sve više i jako puno prostora..... da ne govorim mislim da meni na samsungu s4 opartativni sustav sa svim tim updatima uzme više od pola (dobra s4 ima 16gigaali svejedno), a da negovorim aplikacije koje nemožeš zbrisati koliko to zauzima, plus malo muzike i ode sve to.....a gledao sam cijene samsung s6 mogu kupiti za 800kn ovaj od 32gige, od 64 nemaju a ovaj od 128giga bi me došao 2600......ko je tu lud, tako da mi to ne dolazi u ubzir kupit novi mobitel i odmah se mučiti da mi je mobitel pun i da moram svako malo nešto brisati, kemijati....... zato za sada onda najvjerovatnije prelazim na lg, nadao sam se novom noteu da bi on možda mogao imati sd kartice ali figa, sve isto ko s6 samo veći ekran :(
Mobiteli (Android, iPhone) - općenito
Prvo je bilo Nokia Lumia,pa Windows Phone Lumia pa sad Microsoft Lumia. Stvarno vole mijenjat imena.
Da, jer Nokia nije pod MSom, već samo phone odjel. Nokia koliko sam skužio još postoji kao neovisna firma i planiraju povratak na tržište, ali ovaj put pod androidom. Znam, teški wtf, ali tako je...
pa volim putovati i sljedeće godine mislim napraviti turu po aziji od 3 - 3 i po tjedna (ovisno koliko godišnjeg dobijem) što znači da će biti jako puno fotkanja i snimanja....evo baš sam sad gledao meni na samsungu s4 video od nekih 2min uzme skoro 250 mb.....a ovi novi mobiteli sa boljim kamerana nude snimanje u 4k..... šta ću snimati u 4k kad nemam memorije za smjestiti taj video kažem bojim se da mi je 32gige premalo i neznam zašto ovi modeli od više memorije dođu toliko bezobrazno skupo znači osnovni model s6 32 gige 800kn a ovaj od 128giga bi me došaoi 2600kn?! malo manje bi me izašao s6 edge od 64 gige, zašto je taj model od 128 giga tako skup? kad ja u trgovini mogu nabaviti sd karticu od 32gige za pišljivih 70kn, ne kužim u čemu je štos..... iskreno kod lg g4 najvjeći problem mi je taj što mi je ekran čak možda mrvicu i prevelik, jer s6 i 5.1 ekran je puno ugodniji za korištenje jednom rukom tako da bi najradije da je ekran 5.1, 5.2 ali dobro od 5.5 zbilja nebi htio više..... daleko je 12ti mjesec tako da ću tada biti pametniji ali mislim da će to na kraju biti lg g4 jer kao šta je neko rekao falgshipovi za ovu godinu su praktički već svi izašli, a motorole i nexuse se iskreno bojim kupovati jer s ljudima s kojima sam okružen niko ih nema tako da o njima nemam pojma kakvi su a meni se neda isprobavatiZapravo MS Lumia, mislim da ne koriste ime Nokia vise.. Sto se tice prostora i appova, win OS ti je puno laksi od androida i uredniji, a appovi ne uzimaju tonu mjesta. I nakon brisanja nemas gotovo nikakvih ostataka, a cleaner zaista radi svoj posao. Ako ti stvarno treba puno prostora onda moras trazit nesto drugo. Sto se tice ekrana, jucer mi je 930 ispao iz dzepa na beton i pao na ekran, nema ni ogrebotine! Gorila powerNokia ima vrhunske ekrane, top kamere, ali nemozes mijenjat bateriju i 32gb sto je unutra to je tošta i nokia isto?! :( neznam bojim se da je 32gige premalo, kamere su sve bolje i slike a pogotovo videi snimani u 4k uzimaju sve više i jako puno prostora..... da ne govorim mislim da meni na samsungu s4 opartativni sustav sa svim tim updatima uzme više od pola (dobra s4 ima 16gigaali svejedno), a da negovorim aplikacije koje nemožeš zbrisati koliko to zauzima, plus malo muzike i ode sve to.....a gledao sam cijene samsung s6 mogu kupiti za 800kn ovaj od 32gige, od 64 nemaju a ovaj od 128giga bi me došao 2600......ko je tu lud, tako da mi to ne dolazi u ubzir kupit novi mobitel i odmah se mučiti da mi je mobitel pun i da moram svako malo nešto brisati, kemijati....... zato za sada onda najvjerovatnije prelazim na lg, nadao sam se novom noteu da bi on možda mogao imati sd kartice ali figa, sve isto ko s6 samo veći ekran :(
Jel neko nedavno kupovao mobitel s njuškala?
Jab' neš' uz'o, a ne znam koji je od svih onih dilera pouzdan.
Markan,zelja,mobicom jaska,tia mobiteli... Njih svi hvale.
Jel neko nedavno kupovao mobitel s njuškala?S njuskala jedino uzimam iz grada iz kojeg sam ja, nemam baš toliko povjerenja da dam preko 1000 kuna i molim se da mi ne dodu kamenčići ili zrna kave.. Iako pregledavaj vise one s Overseasom posto mi je prijatelj reko da imas mogucnost otvorit paket i uvjerit se da je sadrzaj u njemu koji si i očekivao..
Jel neko nedavno kupovao mobitel s njuškala?Ja sam kupio od nekog nepoznatog lika s Njuskala, nasao se, isprobao i sve je super bilo. Preporucujem kupnju samo na ruku. Ili i od ovih sta ih svi hvale.
A sto se tice pitanja na kojoj smo mrezi, ja sam vec dugo na Tele 2, dosta dobri su. Sad imam onu Smart tarifu za 35 kn gdje dobijem 3 GB i 1000 besplatnih minuta prema svim mrezama. SMS rijetko koristim kad imam Viber/WhatsApp. Ja s tim zadovoljan. A i u vecini slucajeva mi je SMS iovako ionako besplatan.
Okie. Thanks na savjetima.
Moram izvrebat jeftine prilike za both Z3 i Z3C!
Ja sad gledam jedan "budget" mobitel do 2500 kuna i cini mi se da cu i ja na Z3 Compact. U toj kategoriji mogu i M4 Aqua,Alcatel OneTouch Idol 3 5.5" ili Asus Zenfone 2.
Citam da bi ovaj Z5 compact mogao imati Qualcomm Snapdragon 810, i guglam malo po netu, i iako je octa core ljudi nemaju previsoko misljenje o njemu, kao da ima lose rezultate i da se dosta grije.
Netko vise zna?
Prvo moras znati da ti svi mobiteli nisu zapravo octa core tj. osmojezgreni,vec sadrzavaju dva cetverojezgrena procesora. Jedan procesor je snazniji i radi na 2 GHz te se ukljucuje kada radis zahtjevne stvari dok se drugi procesor od 1.5 GHz ukljucuje dok surfas,slusas muziku itd... Smatraj to nekom vrstom Turbo Boosta,jer efektivno imas dva cetverojezgrena procesora.
Drugo, pri izlasku 810 procesora doslo je do nekih leakova da se Qualcomm i dalje muci s pregrijavnjem sto su oni brzo odbacili i rekli da je procesor izvrstan. Prvi koji ga je uzeo je bio LG u svom G Flexu 2 i tamo je bilo podosta pregrijavanja,pogotovo u International verziji. Nakon tog slucaja je dosao Samsung i rekao da ce odbaciti 810 za svoj S6 i preci iskljucivo na svoj domaci Exynos (makar tu sigurno i Samsung ima neku svoju pricu). Zatim dolazi LG (onaj koji je prvi uzeo 810) i izbacuje svoj flagship G4 sa 808 procesorom umjesto 810. ?!Dok je recimo Sony u svom Z3+ tj. Z4 uzeo 810.
Na tvom mjestu bih pogledao da li se Z3+ pregrijava.
Uopće ovo ne postoji na Andoridu od 2012-te
Moraš voljeti Apple...ljudi su mađioničari u prodavanju ovakvih gluposti.
Čuj senzori unutar ekrana ono sve softver odradi
https://www.youtube.com/watch?v=K-JMTzyMPbE
https://www.youtube.com/watch?v=aBYWGjIzvyw
Konferencija je na momente izgledala poput Ubisoftove na E3, pogotovo onaj demo sa igrama na Apple TV.
Što se tiče predstavljenih stvari, iPad Pro je promašaj jerbo za tu cijenu možeš uzeti pošteni laptop ili Surface koji radi na pravom produktivnom OS-u. Apple TV izgleda solidno i aplikacije su nešto što stvarno televiziju kao takvu može unaprijediti,makar je opet to nešto što kod Androida gledamo par godina ali kao i uvijek, tek kad Apple krene u to možemo očekivati nekakav boom. O iPhone 6S-u se već sve znalo prije preko leakova,osim kaj nije Force Touch nego 3D Touch. Sve ostalo standardno za Apple-ovu S verziju mobitela - nepotreban update ako imate iPhone 6 (pa čak i 5S).
Ekipa, stara može birati iduće od firme, što odabrati
Sony Xperia E4G
HTC Desire 620
Samsung Ace 4
Sony Xperia E1
Huawei Ascend Y530
Microsoft Lumia 535
Ja se dvojim lumnia, htc a toster huawei nikako...
Osobno bih odabrao Lumiu od ponuđenih.
Sony Xperia E4G, HTC Desire 620 ili Lumia 535. Od svega navedenog HTC mi izgleda najbolje,ali ako je za staru onda može bilo koji od ova 3.
E1 neka nikako ne uzima. Ni Ace4 mi neide u neke kombinacije.
E4 već može, itekak, a ni ovaj HTC nije loš u tom rangu.
Taj HTC mi sestra ima, imao sam ga par puta u rukama i cisto solidno mi djeluje mob.
Btw someone, tvoji dojmovi oko Z3C?
Stari ga dofurao doma i skoro odmah otišao na put tako da sam se uspio malo igrati na njemu ali na prvu izgleda super. Mob je stvarno kompaktan,možeš ga vrlo jednostavno držati u jednoj ruci i koristiti a ekran sa svojih 4.6'' pruža dosta prostora za rad. Uz to mobitel leti kroz svakodnevno korištenje. Zasad mi jedina moguća mana izgleda to staklo naprijed i nazad koje je uvijek nezgodno na svakom mobitelu,tako da bih preporučio nekakav case za njega.
Nažalost stvarno sam ga malo držao u ruci,ovo su nekakvi First Impressions ali zasada izgleda stvarno dobro. Napišem još dojmova kad se malo više poigram s njim,ali na prvu bih ga preporučio svakome.