Garrus_V Btw. jebeno mi je da ima 7 godina software i security update to je u Android svijetu gotovo nevjerojatno.

Pixel to već nudi.

buz ok, to je impresivno s obzirom da je Pixel 7 nudio kraci support od Galaxy A serije.

Ovo mi je isto zanimljivo što su počeli nuditi tih 7 godina, znam da je iPhone dosta izdržljiv što se tiče svega no zanima me koji je vaš najstariji android kojeg i dan danas koristite?

prayer Do prije 2 godine sam u autu imao aftermarket Android head unit koji je imao Android 4.0. Koliko znam, radi i dalje.

prayer ja recimo koristim mob otprilike 3 godine a kupim ga obicno oko black fridaya znaci kad ga prestanem koristiti je na trzistu priblizno 4 godine i tada ga poklonim mami ili punici ovisno kome treba, s obzirom na sta one sve klikcu nije na odmet da imaju barem sigurnosne updateove duze od cetiri godine.

i da zaboravio sam odgovoriti, mama mi jos uvijek koristi Galaxy S6(koji odavno nema nikakve updateove) iako je sad stvarno vrijeme za drugi lagano.

buz

Ma mislio sam na mob, zadnje sam koristio Android mobitele kad sam bio mlađi, mislim da mi je zadnji bio Huawei P20 ili P30 i baš sam bio užasno zadovoljan snjime, no nisam siguran koliko su dugovječni po pitanju izrade i da li to obećanje od 7 godina uopće ima smisla ako bi uređaj riknuo kroz 2-3 godine?

prayer Svejedno je impresivno da i dalje traje, jer isto se pali i gasi svaki dan, pa stoji u autu i na hladnoći i vrućini. Najduže mobitel što imam je P30 Lite, bilo je 4 godine prošli mjesec, radi odlično. Ne koristim ga baš previše pa baterija traje danima, ništa ne šteka. Izgleda kao da će raditi još godinama. Kolegica je dobila sad mislim da A54, jebo me pas ako mobitel nije sporiji od tog mog 4 godine starog. Pomagao sam joj ga namjestit, možda je to bilo i zbog tog što je friški, ali poludio sam koliko je bio laggy.

E da, žena ima moj stari OnePlus 5T, kupljen day one, nikad nikakav kvar. Koristi ga i dalje. Tako da bi rekao da mogu izdržati i 7 godina, po mom iskustvu.

Genesis

Bio na nogometu pa isao zavrsiti Princa i tek sad se sitija da je bila najava, a evo gleda pa cemo viditi.

prayer Genesis čekati će iPhone 16 Pro pa će se tad odlučiti

A ovo ce biti najvjerovatnije🤣🤣🤣

buz Još uvijek imam P20 Lite koji radi bez ikakve greške.

Brži je i responzivniji od sestrinog duplo mlađeg Samsunga ( ne mogu se sjetiti modela).

Ne znam kako i na koju foru jer po specifikacijama nebi trebalo biti tako.

Čini mi se da je Samsung smeće kada su u pitanju jeftiniji modeli.

Koristim P20 Lite samo za net banking jer sam prelijen otići u banku po kod da aktiviram na novom mobu.

Da mu je baterija bolja i da ga ne trebam puniti 2 puta dnevno uopće ne bih kupovao novi mobitel.

JoelDrake

A to je taj zacarani krug iz kojeg nemogu izaci🤣🤣🤣

Pogleda san videa sviđa mi se ravan ekrab i ai fore.

Cekan sad prave recenzije i usporedbe pa cemo viditi.

Možda je to taj…možda

Po prvi put u posljednje 3 godine da sam gledao najavu nekog mobitela, a da u glavnom fokusu prezentacije nisu bile kamere.

Definitivno mi se dopada zaokret koji je Samsung odlučio napraviti svojim AI softwareom, jer je to nešto što trenutno može napraviti prevagu u svijetu mobilnih uređaja, Apple je škrt, a Kinezi režimom ograničeni i nesposobni. Pixel je također na dobrom putu. 7 godina updatea je također velika stvar.

Hardver je i onako postao poprilično isti, i prestaje da slovi za najbitniju tačku uređaja. Kinezi kopiraju šakom i kapom, bacaju flegšip hardvere u mobitele sa šrot softverom, i sad svaki telefon ima 100+ MP kamere, Snapdragon procesore zadnje generacije, brza punjenja, napuhane cifre ramova i storagea, periskopske kamere koje zumiraju na 100+ i slično.

Po Samsungu sam sinoć skužio da ih zaboli više za hardwerski napuhanim ciframa, space zoomovima i najsvjetlijim ekranima.. od sat vremena prezentacije gledao sam 45 minuta AI software inovacija, i to u potpunosti podržavam.

Jesu oni uspjeli nešto drugo sa tim AI-em ili je još uvije drag and drop slika i ostalih photoshop gluposti?

Većinom to ka ima već Pixel, ali neka, samo nek se širui napreduju te funkcije. Da su se bar pozabavili i Bixbyem ili Google asistentom. A prve recenzije za live prijevod poziva nisu dobre, navodno je prijevod katastrofa, ali to se može lagano updateovima popravljat.

Zanimaju me recenzije da vidim bateriju i kameru u usporedbi s S23U, pogotovo kakav je na većim zumiranjima novi 5x zoom u odnosu na stari 10x. I naravno, kakve će cijene kod kas kad se uzima uz paket/ugovornu obvezu.

Onda ću znat jel mi pametnije ić na ovaj ili S23U. 15 PM sam nakon (previše) razmatranja diskvalificira.

Shooter kakve će cijene kod kas kad se uzima uz paket/ugovornu obvezu.

U tcoma vec imas sve sad je bolje u24 nego u23 jer 23 nije vise na akciji pa je cijena ista.

A dobijes 512 za cijenu 256

Znam da je Samsung postao već toliko veliko ime da ga voli podjednak broj ljudi kao iPhone.

Mene je iskreno ovaj event razočarao. Pogotovo na prvu. Skoro ništa novo, osim što sad rubovi liče na glavnog konkurenta plus koriste titanium kao i glavni konkurent.

Ostale novosti su praktički minimalne.

Žao mi je što je punjenje samo 45W za takav flagship. Također mi je žao što više nije zaobljen rub ekrana. Meni osobno je to jako dobro. Puno ugodnije držanje i korištenje.

Ali kad sam kasnije gledao malo AI elemente, ok. Razočaranje nije više bilo toliko. Ima zgodnih ideja tu za budućnost i na kojima se još treba poraditi. Ali svaka čast na idejama.

Doduše, Pixeli imaju slične stvari već neko vrijeme. Ali super da i drugi kreću. Ovaj novi Snapdragon procesor podržava AI funkcije i sad ćemo vidjeti kako će to koji proizvođač podržati.

Već ovaj ROG koji sam testirao je imao neke elemente, sad Samsung ima druge. Zanima me što će ostalo napraviti po tom pitanju.

Ja osobno ću čekati predstavljanje OnePlusa idući tjedan, jer prema svemu do sad napisanom djeluje kao izuzetno kvalitetan telefon i apsolutni konkurent Samsungu za postolje najboljeg Androida.

[deleted]

Drži ti se svog revolucionarnog ajfona sa 60 hercnim ekranom, a nova tehnološka dostignuća ostavi ljudima koji cijene tehnološka dostignuća.