Po prvi put u posljednje 3 godine da sam gledao najavu nekog mobitela, a da u glavnom fokusu prezentacije nisu bile kamere.
Definitivno mi se dopada zaokret koji je Samsung odlučio napraviti svojim AI softwareom, jer je to nešto što trenutno može napraviti prevagu u svijetu mobilnih uređaja, Apple je škrt, a Kinezi režimom ograničeni i nesposobni. Pixel je također na dobrom putu. 7 godina updatea je također velika stvar.
Hardver je i onako postao poprilično isti, i prestaje da slovi za najbitniju tačku uređaja. Kinezi kopiraju šakom i kapom, bacaju flegšip hardvere u mobitele sa šrot softverom, i sad svaki telefon ima 100+ MP kamere, Snapdragon procesore zadnje generacije, brza punjenja, napuhane cifre ramova i storagea, periskopske kamere koje zumiraju na 100+ i slično.
Po Samsungu sam sinoć skužio da ih zaboli više za hardwerski napuhanim ciframa, space zoomovima i najsvjetlijim ekranima.. od sat vremena prezentacije gledao sam 45 minuta AI software inovacija, i to u potpunosti podržavam.