Mobiteli (Android, iPhone) - općenito
Znači, nova serija je grozna. Jedino je dobar S21 ultra, ali koštat će duplo više od Xiaomija Mi 11, a tu su negdje.
Obične S21 i S21+ su koma. Plastika otraga. Punjenje od 25W... Znači, Xiaomi i Realme će ih pojesti. Da ne govorim o Pocu i OnePlusu. Lanjski 8 pro je bolji (i jeftiniji) od novog S21+.
Zašto bi ovo ITKO uzimao pokraj nove serije 9 OnePlusa koja izlazi za nekoliko mjeseci? Ovaj Samsung uzmeš i padne mu cijena istog trena za 50% hahaha
Izasao mi sinoc update na S10 za One UI 3 za Android 11.
I sve je super, sve savrseno i preglatko ide, ali brate kako su mi usrali i zbugali kamere, oprostiti im ne mogu.
Generalno kamere imaju lag, posebno u nocnim uslovima, a kad su slike u pokretu, cijeli objekat postane toliko blurovan, da ne mozes razaznati sta je na slici.
Iskreno se nadam da ce ovo ispraviti.
- Uređivano
S21 Ultra, S Pen gdje ga staviti treba vam case za to ili čak bundle case + S Pen za dodatnih 70$, puno bolje rješenje je imala Note serija za S Pen a još nudila i punjač !
- Uređivano
Kad vidim mobitel s olovkom, dobijem proljev.
"Nekad su se natjecali tko će napraviti manji i jefitini mobitel, a danas tko će napraviti veći i skuplji.", a očito ide u smjeru da ti treba i treća ruka da bi koristio mob.
I meni se više sviđaju mali. 6,5" Max. Da mogu sve jednom rukom.
Zato mi se Xperia 5 II čini apsolutno savršenom. Em je mala, em je uska. A ima specke top topova.
Ali i ova moja osmica (1+) me iznenadila. Mrvicu veća dijagonala od šomija mi9t, ali je uži pa je lakše.
Nevjerojatno je kako se brzo naviknes na vecu dijagonalu ekrana. Meni sad ovih 6.55" na OP8 izgleda normalno, cak i da je veci nebi mi smetalo.
- Uređivano
Ja tražim nešto dijagonale između 6 i 6.2"...ti jedino odgovara iPhone 12 kao flagship stroj.
Stvarno ne razumijem zašto svi rade monstrume od 6.5" naviše.
Zašto je teško sve to lijepo upakirati u manji format? Stvarno se mučim s ovim 6.7" mobovima.
- Uređivano
someone slažem se s tobom kaj se tiče TV-a. Jer je statičan, jer ga ne diram i jer mi služi u imerziji u sadržaj, bilo film, serija ili igra. I uvijek ću zagovarati čim veći ekran. Minimalno 65" .
No, mobitel mi treba bit praktičan za korištenje. A to vrlo često znači - korištenje jednom rukom. Samim time, veliki ekrani i široka, debela kućišta otpadaju.
Znam da mnogi koriste sad i mobitele za Netflix i ostale medijske sadržaje, ali za to preferiram tablet ili laptop.
Edit:
Ali da, ovih 6,55 na OnePlus 8 je ugodnije nego 6,39 na Mi 9T. Jer je tanji i uži. No sve veće od toga bi bilo too much.
Evo, šeram ovdje ako netko želi kupiti OnePlus, nek kupi preko mene da dobijem bodove
Slično Sonyju, čini se da je i LG na putu da skoro u potpunosti sreže mobilni ogranak. Ono što ostane trebalo bi postojati tek toliko da drže korak s tehnologijom u svrhu moguće primjene u drugim uređajima.
https://www.engadget.com/lg-ceo-kwon-bong-seok-mobile-division-exit-losses-094712722.html
Oni zarade barem nešto, ali imaš i primjera gdje sam gore spomenuo LG (i Sony) koji od cijelog tog biznisa imaju samo gubitak i zapravo ih u igri drži samo strateški interes. Od većeg udjela na tržištu mobitela postali su marginalci, a u budućnosti možda ni to.
Ajd super za njih. Znam da je R&D skup, da je konkurencija žestoka i da je dugoročno teško opstati, ali vjerujem isto tako da imaju dovoljnu bazu fanova da i dalje ostanu prisutni na tržištu, pogotovo domaćem japanskom gdje su ipak prvi među Android telefonima.